Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
11 ilde “Bozdoğan-37' operasyonu
11 ilde “Bozdoğan-37" operasyonu
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
HABERLER>TÜRKİYE
6 Kasım 2010 Cumartesi - 12:01

Erdoğan yine muhalefete çattı

'Muhalefete tüm çabalarımıza rağmen, büyük Türkiye vizyonunu kazandıramadık.'

Erdoğan yine muhalefete çattı

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

8 yıl içerisinde heyecanımız coşkumuzu bir nebze olsun kaybetmedik. 3 Kasım’da nasıl bir heyecana sahipsek bugün daha fazlasına sahibiz.
Ben Kosova’daki temaslarımız, oradaki manzara hakkında partimizin Salı günü yapılacak grup toplantısında bilgi aktaracağım.

Kosova’nın tarihi şehri Prizren’de birkaç programımız vardı. Ancak öncesindeki Priştine’deki temaslarımız uzadı. Prizren’de barış gücündeki askerlerimizi ziyaret ettik, hasret giderdik. Ardından fahri hemşerilik beraatını almak üzere şehrin meydanına hareket ettik. Sokaklardaki manzarayı kelimelerle ifade etmem mümkün değil. O manzarayı görüp gözyaşlarına hakim olmak mümkün değil.

Ellerinde Türk bayraklarıyla, Kosova bayraklarıyla binlerce çocuğun coşkuyla heyecanla Kosova ve Türk bayraklarını salladıklarını, Türkiye Türkiye diye tempo tuttuklarını gördük. Bir bayrak denizi ve gözlerinden umut muhabbet fışkıran binlerce çocuk.

O çocuklar, Prizren’deki soydaşlarımızın çocukları değildi. O çocukların içinde her etnik grup vardı. Onlarla birlikte yaşlılar, hanımlar, beyler, gençler caddeleri doldurmuştu.

Şadırvan meydanına ulaştığımızda orada da ayrı bir coşku seli bizi karşıladı. Bir bayrak denizinin altında sevgi gösterisinde bulundular. Priştine’de iki gün boyunca Mamuşa’da bir Anadolu ilköğretim okulunu, Küçükçekmece Belediye’miz ve iki hayırseverimiz birlikte yaptılar. Şehirlerarası yollarda, ilçelerde dahi insanların sokaklara döküldüklerini gördük.

Bunu çok iyi anlamak zorundayız. Bu coşkuyu bu muhabbeti çok iyi okumak, analiz etmek durumundayız. Bu muhabbet bir ülkeye bir millete tarihe yönelik muhabbettir. Hiçbir zaman eksilmemiş bir muhabbettir. Bugün Kosova’nın bağımsız bir ülke olması, Türkiye olarak bunun tanınması önemlidir. Bağımsızlık ilanı zamanında, biz Bakanlar Kurulu toplantısındaydık. Onu duyduğumuz anda, bizde bağımsızlığı kabul ettiğimizi, toplantımızın ardından hükümet sözcümüz yaptığı açıklamayla ifade ettiler.

MUHALEFETE TÜRKİYE VİZYONUNU KAZANDIRAMADIK

İşte bu süreç Ak Parti’yle bu noktalara gelmiş bir süreçtir. Bu süreç 3 Kasım 2002 seçimleriyle kırılma yaşamış bir süreçtir. O emaneti kutsal bilerek yola devam ettiğimiz gün aslında heyecan kazanmış, o yüzden aşama kazanmış yüksele yüksele gelen bir süreçtir. 8 yıldır çok büyük işlerin içine imza attık. Umutsuzluk içinde devraldığımız Türkiye’yi, umutlu Türkiye haline getirdik.

25 yıl önce temeli atılıp bırakılmış projeleri biz tamamlıyoruz. Rafları temizliyoruz. Ama bunun yanında sıfırdan başladıklarımız da var.

Biz bir konuda başarısız olduk. Muhalefete tüm çabalarımıza rağmen, büyük Türkiye vizyonunu kazandıramadık. Sekiz yıldır ısrarla bıkmadan usanmadan muhalefetin Sivas’ın ötesine geçmesini istedim. Liderlerin, Ankara’dan dışarıya çıkmalarını istedik. Diyeceksiniz ki halk oylaması öncesinde çıktılar. Mesele o günlerde gezmek değil, her an Türkiye’yi dolaşmak.

PARTİLERİNİN İÇİNE KAPANDILAR

Parlamentoda ülkemiz için attığımız adımlarda hiçbir zaman yanımızda olmadılar. Her zaman köstek oldular. Nasıl olurda bunun önünü keserizi düşündüler. Desteği hiçbir zaman vermediler. Biz dünyayı da biraz tanıyoruz. Dünyada hiçbir zaman muhalefet bu anlayışla hareket etmez. Eğer ülkesinin çıkarı varsa gelir desteği verir. Halk oylaması bitti, muhalefet Ankara’ya kapandı. Hatta birileri de partilerinin içine kapandı.

İnşallah bir gün Iğdır’ın, Hatay’ın Edirne’nin ötesine gidenler. İnşallah Türkiye’nin içerden ve dışarıdan görme imkânına kavuşurlar.

Her zaman yine bir şey söylüyorum. Bu millet çok hayal kırıklığı yaşadı. İşte biz bunları yaşatmayacağız. Eğer yanlış yaparsak, emaneti gerektiği gibi korumazsak sadece Mardin, sadece Trabzon, Mersin, Erzurum, Tekirdağ değil, Şam’da hayal kırıklığı yaşar, Beyrut’ta, Üsküp’te Prizren, Saraybosna onlarda hayal kırıklığı yaşar.
Eğer hedeflerden saparsak, kibire, gurura prim verirsek, biliniz ki sadece Bitlis’in Şırnak’ın Edirne’nin çocuklarının değil, Kabil’in Mamuşa’nın Beyrut’un çocuklarının da gözlerindeki umut ışığı eksilir.

Çünkü tarih bizi bu coğrafyada birbirimize kardeş eyledi. Kaderimiz ortak çizildi. Biz birlikte üzüldük, birlikte sevindik. İşte bugünde birlikteyiz. Biriz ve beraberiz.

 
Kalpazanlara dikkat!
 
7 İl 7 Renk Türkiye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sen kim oluyorsun?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın ‘CHP samimi değil, dik duruşu yok” ...
Yalçıntaş tutuklandı
Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ...
MHP: Türban çözümüne varız
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ak Partili kurmaylarla yaptıkları ...
 
Açıklanırsa sadece manşetler değişmez!
Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı ve Orhan Özdemir'in avukatlığını yapan Fidel ...
Danışmanı Doğan Haber Ajansından
Saadet Partisi’nden istifasıyla siyasi gündemi sarsan Numan Kurtulmuş, ...
'Gül yolu kapattı annem öldü'
Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu o maili yazdı, Abddulah Gül yanıt verdi.
 
'Türban yasağı saygısızlık'
Şener: Başörtüsü konusu, üzerinden kavga yapılacak bir konu olarak ele alınmamalıdır.
3 gün su vermediler
Ergenekon davasında 22 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Özbek ilk kez konuştu.
"Siyaset sorunları çözmüyor"
Cumhurbaşkanı Gül: Maalesef siyasette sorunları çözmek yerine kullanma eğilimi var.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri