Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
23 Ekim 2021 Cumartesi - 20:23

Erdoğan, Eskişehir de toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Eskişehir de toplu açılış törenine katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında küresel firmalarında üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

Her zaman söylediğim gibi sermayenin milliyeti rengi inancı olmaz.

Ülkemize yatırım yapacak teknoloji getirecek ihracatımıza istihdamımıza büyüğümüze katkı büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimizde sonuna kadar açıktır.

Bu anlayışla salgın döneminde yeniden yapılanan küresel üretim ve lojistik sisteminde ülkemize seviye çıkartmayı hedefliyoruz.

Üretim ne demek ihracat demek istihdam demek cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması milletimizin zenginleşmesi demektir.

Bu Türkiye'nin kurtuluş reçetesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde daha pek çok müjdeyi milletimizde paylaşacağız.

Kurulan her yeni fabrika ile ortaya çıkan her yeni istihdamlar ülkemiz hedeflerine bir adım daha yaklaşmaktadır.

19 yılda eğitimden sağlığa güvenlikten adalete sanayiden enerjiye ulaştırmadan şehirciliğe kadar her alanı kapsayan yatırımlarımız sayesinde ülkemiz bu güce kavuşmuştur.

Bugün de burada bakanlıklarımızın kurumlarımızın belediyelerimizin tamamladığı toplam yatırım bedeli yaklaşık 3 milyar lirayı geçen 106 kalemi senin toplu açılış töreni yapıyoruz.

Eskişehir'imizin gururu Tusaş Motor Sanayi hem altyapı yatırımları hem de çok önemli motor geliştirme projelerini tamamladı. Bugün bunların da resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz.

Şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı kurumlarımızı belediyelerimizin yüklenici firmaları mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da eski şehrimizin her karışını yeni yatırımlarla eserlerle hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz.

Her şey gibi ülkeye ve millete hizmet etmekte nasip işidir.

Yıllarca tek parti faşizminin darbelerin iç ve dış terör örgütlerinin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan bir ülkeyi dünyanın en üsttekinin eşiğine kadar hamdolsun getirdik.

Türkiye'yi gerçekleştirdiğimiz tarihimizin en büyük demokratik reformları ve kalkınma hamleleri sayesinde dünyanın en itibarlı sözü dinlenen gelişmelere yön veren ülkeleri arasındadır.

Bunun için birlikte gerçekten çok büyük bedeller ödedik.

Yeri geldi vesayetin dayatmaları ile karşı karşıya kaldı, yeri geldi üzerimize salınan terör örgütlerinin saldırılarıyla uğraştık, yeri geldi darbecilerin  silahlarıyla burun buruna kaldık.

Yeri geldi ekonomik tetikçilerle onların tuzakları ile boğuştuk.

Yeri geldi içeride ve dışarıda istenilen nice haksız ve adaletsiz yalan iftira çarpıtma rüzgarına karşı mücadele hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile hepsinin de üstesinden geldik.

Ülkemizi siyasi ve ekonomik sınırların dışına çıkartmamak için ellerinden geleni yapanlara rağmen işte 2023'ün yani büyük ve güçlü Türkiye hedefine şimdi neresindeyiz eşiğindeyiz. Sadece bununla kalmıyor gençlerimize bırakacağımız en büyük miras olarak gördüğümüz Türkiye'nin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyoruz.

Vatan topraklarının her karışını yatırımlarla özellikle zenginleştirmeye maziden atiye uzanan köprü güçlendirerek insanlarımızın geleceklerine umutla bakmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Sıkıntılarımız yok mu Elbette var. Uluslararası alanda karşılaştığımız zorluklar var.  Siyasette yaşanan sorunlar var. Ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Ama biz son 19 yıldır attığımız her adımda sıkıntılarla karşılaştık.

Ülkemizi önümüze çıkan her engeli birer birer aşarak büyüktük güçlendirdik. Özgüven kazandırdık zenginleştirecek.  Eğer zorluklar karşısında pes eden bir yapıda olsaydık bu işlere hiç giremezdik.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ardından demir parmaklıkların ardına koyarlar bu şekilde mücadeleden vazgeçeceğimizi sandılar.

2002'de seçimi kazanıp hükümete geldiğimizde bize her türlü hukuk ve ahlak dışı engeli çıkartanlar da aynı hevese kapılmışlardır.

Terör örgütlerinden darbecilere kadar şer güçler harekete geçirildi. Uluslararası siyaset olduğu gibi ekonomide de sıkıştırılma ya çalışıldığımız tablo azsa Türkiye'nin gerçek yerini ifade etmiyor.

Gerçi bu oyunu kuranlar niyetlerini gizlemeye de gerek duymuyorlar. Türkiye'yi diplomaside ve ekonomide zora sokarak siyasi iktidarı değiştirmeye hedeflediklerini açıkça söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak değildir.

Bu beyanlara güvenerek efelenenlerin gayesi de ülkeye ve millete hizmet olmadığı bellidir. Ama biz nasıl 19 yıldır bu ülkeyi kimse yedirmediysek nasıl tüm kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktıysa İnşallah bu defa da aynı şeyi yapacağız.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin müjdecisi olan 2023 hedeflerimize ulaşmaktır. Bunun dışındaki her hedef yanlıştır ve sandıktan da dönmeye mahkumdur. Değerli kardeşlerim küresel ekonomideki çalkantılar yeni değildir. 2008 finans krizinden beri kendini zaten hissettiriyordu. Koronavirüs salgını bu sorunların hızla her alanlarda ve tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasına vesile oldu. Bu süreçte gelişmiş diye tarif edilen ülkelerin aslında ne derece kırılgan siyasi sosyal ekonomik yapılara sahip oldukları görüldü.

Batının sömürge döneminde başlayan I ve II Dünya Savaşları ile kurumsallaşan güvenlik ve refah düzeninin gerçekte bir Sırça Köşk'ten ibaret olduğu ortaya çıktı.

Türkiye gibi stratejik coğrafi konuma kadim devlet geleneğine sağlam tarihi ve kültürel arka planı güçlü üretim ve insan potansiyeli altyapısına sahip ülkeler kendilerini bu süreçten ayrıştırmayı başardı.

Dünya ekonomisindeki bozulma enerjiden lojistik hammaddeden stratejik ürünlere kadar pek çok alanda aşırı fiyat yükselişlerine yol açtı. Ekonomisi dünya ile bütünleşmiş petrol başta olmak üzere sanayisinde kullandığı ürünlerin dışarıdan alan bir ülke olarak bu fiyat artışlarından biz de etkilendik.

Küresel fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık.

İnsanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Yatırımları teşvik edecek üretimi artıracak istihdamı güçlendirecek ihracatı teşvik edecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz.

Türkiye faiz enflasyon kıskacından kurtarmanın yolunun ülkemizi işte bu dört ayak üzerinde yükseltmekten geçtiğini inanıyoruz.

Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecek.

Bize karşı muhalefet edenlerin bu ülkenin geçmişinde en küçük bir eserleri bulunmadığını tam tersine yaşanan nice acıların müsebbipleri olduğunu unutmayınız.

Eskişehir'de mevcut suyu içebiliyor musun? Büyükşehir Belediyesi'nin görevi nedir? Vatandaşına tertemiz pırıl pırıl su içirmektir. Eskişehir'de var mı böyle bir şey öyleyse dikkatli olacağız.

Dünyanın yükselen kıtası olarak kabul edilen Afrika'da ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak hak ettiği yeri alması için gece gündüz çalışıyoruz.

İşte 4 tane Afrika ülkesinde gittik orayı dolaştık geldik. Muhalefetin aynı konudaki vizyon ise seyahat ettiğimiz uçağın yakıt parasını hesaplamaktan öteye geçemiyor.

Neymiş iktidar olurlarsa dostlar alışverişte görsün devletin uçaklarını satacaklarmış.

Ya sizin zaten işiniz gücünüz bu söz ülkeye bir şey kazandırmakla uğraşmıyorsunuz Bu milletin neyi var neyi yok bunları nasıl bir an önce elimizden satar çıkarırız bununla uğraşıyorsunuz.

Altyapı üstyapı yatırımlarıyla ülkemizi nasıl ayağa kaldırırız bunlarla uğraşıyoruz onlar ise gittikleri yerlerde söyledikleri şey diyorlar ki biz gelince bu uçakları satacağız. Biz ise almaya devam edeceğiz.

Ülkemizin kıta ile olan ekonomik potansiyelini 25 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkarmak için ter dökerken onlar kendi kinleri ve nefretleri içinde debelenip duruyorlar.

Dünyanın en büyük projelerinin ülkemizde inşa edildiği bir dönemde ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyorlar.

Öyle ki sırf bize engellemek için terör örgütleri ile birlikte de yol yürürler darbecilerin yanlarında da dururlar. Ülke ve millet düşmanlarının dümen suyuna da girerler.

Terörist Selo ile beraber oluyorlar, Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Bütün oradaki vatandaşları sokağa döken Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkarırız bunun gayreti içerisindeler yargı ne diyorsa o.

Öbür tarafta yatıyorlar kalkıyor olan Kavala Kavala Kavala Kavala.... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi 10 tane büyükelçi onun için Dış İşleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir ya siz burayı ne zannediyorsunuz ya burası Türkiye !

Türkiye zannettiğiniz gibi bir kabile devleti değil. Burası Türkiye anlı şanlı Türkiye. Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığına gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz.

Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim ne yapması gerektiğini söyledim. 10 tane Dışişleri Bakanı'nın Dışişleri Büyükelçi bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksin. Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar anlayacaklar bilecekler.

Türkiye'yi bilmedikleri anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

Bay Kemal bunlarla beraber değil mi? Bay Kemal Selo aşağı Selo yukarı diyor. Çünkü beraber yürüyorlar beraber yatıp kalkıyorlar. Bay Kemal bak bizi iyi tanı senin oturup kalktığı yerde değil milletimizle oturur milletimizde kalkarız.

Biz bugüne kadar nasıl dimdik durduysak bundan sonra da aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz.

Eskişehir'den başlayarak 81 vilayetimizin tamamında insanlarımıza bu hakikatleri anlatmak için arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz çalışacağız. Türkiye'nin 2023'e imtihanınız da başarıyla verdiğinde Allah'ın izniyle 21. yüzyılın parlayan yıldızı olacağından zerre kadar şüphe duymuyoruz.

Muhalefetin avara kasnak gibi aynı yalanları iftiraları hezeyanları döndürüp dolaştırıp tekrarlamasını 84 milyonun tek bir ferdine bile en küçük bir faydası yok ama bizim 81 vilayetimizin her birine kazandırdığımız eser ve hizmetlerin her bir insan günlük hayatında somut karşılığı var.

Söz uçar icraat kalır anlayışıyla gittiğimiz her yerde her şeyde olduğu gibi son 19 yılda Eskişehir'e yaptığımız yatırımların da kısa bir iş mealini sizlerle paylaşmak isterim. Biz Eskişehir'e neler yaptık. Burada belediye neler yaptı var mı bir şey Eskişehir'e bugüne kadar 30 milyar liralık yatırım yaptık.

Eskişehir 1. Ana Jet Üssüne bir iltisak hattı yapmak için çalışmalara başladık. Raylı sistemlerde adeta bir üretim merkezi haline gelen Eskişehir'de milli elektrikli anahat lokomotifi imalatı projesini hayata geçiriyoruz.

Dışarıya bağımlılığını büyük ölçüde azaltmayı hedefliyoruz. Bir başka projemiz de raylı taşıtlar da yeni nesil 8 silindirli dizel motor üretimini Eskişehir'de başlatmaktır. Lisansı ülkemize ait özgün bu motorun üretimi ile İnşallah lokomotif enerji sektörü ve makine motor ihtiyaçlarını kendimiz karşılayabileceğiz.

Eskişehir'i daha büyük yatırımlarla geliştirme kalkındırmaya devam edeceğiz.

Hibya Haber Ajansı

 
Büyükşehir sporcusundan ‘Dünya Şampiyonası’ başarısı
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık insidans haritası yayımlandı
Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.
Erdoğan, Haier Fabrikası ve 52 yeni fabrikanın resmî açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haier Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir ...
Erdoğan, AK Parti Eskişehir genişletilmiş il danışma toplantısına katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir genişletilmiş il ...
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katıldı.
Bakanlık, şiddet mağduru kadınlara yönelik yeni bir hizmet modelini hayata geçiriyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “Türkiye’de ilk defa 12 yaş ...
 
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de, 4.4 şiddetinde deprem oldu.
20. Millî Eğitim Şurası’na fikri katılım için paydaşlara ek süre verildi
Millî Eğitim Bakanlığının "en yüksek danışma kurulu" olarak tanımlanan ...
Şehit askerin hastaneye getirilişinde ihmali olduğu ileri sürülen başhekim açığa alındı
Sağlık Bakanlığı, Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanarak şehit ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri