Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Alemlerin Rabb’inden ümidimizi asla kesmeyeceğiz. Bizi içine çekmek istedikleri karamsarlığa kapılmayacağız. Gücümüz yettiğince kötülüğe karşı duracağız.” ifadelerini kullandı.
Program vesilesiyle katılımcıları “milletin evi” olarak nitelediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, yarışmacılara, hocalara ve davetlilere teşekkür etti. Ramazan ayını ve Kadir Gecesi’ni de tebrik eden Erdoğan, bu mübarek günlerin birlik, dayanışma ve kardeşliği güçlendirmesi temennisinde bulundu.
Konuşmasında özellikle zor şartlar altında ibadetlerini sürdüren Müslümanlara da değinen Erdoğan, başta Gazze olmak üzere farklı coğrafyalarda mücadele eden insanların yanında olduklarını belirtti. “Zulüm ne kadar şiddetli olursa olsun umudunu kaybetmeyen kardeşlerimizin yanındayız” diyen Erdoğan, mazlumların desteklenmeye devam edileceğini ifade etti.
İslam dünyasının zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, savaşlar ve krizlerin derinleştiği bu dönemde birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Müslümanlar arasında ayrılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Erdoğan, “Dayanışma ve aklıselimi hâkim kılmak zorundayız” dedi.
Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in rehberliğine ve Peygamber Efendimizin öğretilerine bağlı kalmanın önemine de değinen Erdoğan, Kur’an’ın güzel okunmasının ve anlaşılmasının değerine işaret etti. Yarışmaya katılan hafız ve kârileri tebrik eden Erdoğan, organizasyonun devam etmesi temennisinde bulundu.
Program sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilirken, TRT Genel Müdürü tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye verildi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.