Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>EKONOMİ
4 Aralık 2020 Cuma - 12:17

Enflasyon sonrası piyasalar

Dün enflasyon beklentilerin üzerinde aylık %2,3 artarak faiz beklentilerini yukarıya çekti. Yabancı yatırım kuruluşları TCMB’den önümüzdeki aylarda ilave faiz artışı bekliyor.(İnvestaz Yatırım)

Enflasyon sonrası piyasalar

Dün enflasyon beklentilerin üzerinde aylık %2,3 artarak faiz beklentilerini yukarıya çekti. Yabancı yatırım kuruluşları TCMB’den önümüzdeki aylarda ilave faiz artışı bekliyor. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın enflasyon verisi sonrasında yaptığı açıklama, artışa geçen Dolar ve Euro paritelerini dindirmişti. Bugün TCMB reel efektif kuru ve enflasyon raporunu açıklayacak. Yine yabancı yatırım kuruluşları bu açıklamada Merkez Bankası’ndan ilerleyen dönemler için politika yönlendirmesi bekliyor. Kasım ayında değiştirilen TCMB başkanı ve değişen para politikası yönlendirmesinin devamlılığı, 2021 yılının başlarında düşüşe geçmesi beklenen enflasyona bağlı olarak faizlerin de ne seviyede ne kadar süre tutulacağına dair yönlendirme beklentisi oluşturmuş durumda. Günün bir diğer önemli veri akışı ise Moody’s tarafından Türkiye’nin kredi notu açıklaması olacak. Kasım ayından beri atılan adımlar ve yapılan düzenlemelerle kredi derecelendirme kuruluşları tarafından pozitif algılanacak bir Türkiye profili çiziliyordu. Güne başlarken döviz tarafında kısmi bir alım görülmekte ve Dolar kuru sabah saatlerinde 7,82’nin üzerine çıkmış bulunmakta.

 

Satır Başları:

  • Borsalar Perşembe Seansını Alışla Kapatmıştı. Salı seansının kapanışında BIST100 %0,40 artışla 1.330, BIST30 %0,46 artışla 1.473 puandaydı. Sabah saatlerinde Dolar kuru hafif yükselişle 7,84 seviyesine yükselirken, Euro 9,52 seviyesinde sabit kaldı. Brent petrol 49,70$’a yükseliş gösterdi.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın, bugün saat 10:00'da Ankara'da Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yönetimiyle görüşeceği açıklandı.
  • ABD'de Tarım Dışı İstihdam tsi 16.30’da açıklanacak.
  • ABD'de Seçilmiş Başkan Joe Biden, bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyesinin birlikte hazırladıkları 900 milyar dolar büyüklüğündeki koronavirüs yardım paketi teklifine destek verdi.
  • Alman şirketi Biontech ile birlikte koronavirüse karşı aşı geliştiren Pfizer, 2020 aşı üretim hedefini 100 milyon dozdan 50 milyon doza düşürdü.

 

 

BİST 100

Dün endeksin 1.331 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.336 ve en düşük 1.316 seviyesini gören BİST100 endeksi günü %0,4 artışla tamamladı. Son işlem gününde BİST100 endeksi günü 29,69 milyar TL hacimle kapattı.

Destek: 1.325

Direnç: 1.336

 

Şirket Haberleri:

QNB Finansbank A.Ş. (FIN, QNBFB): Bankamız'ın hakim ortağı Qatar National Bank (Q.P.S.C.) (QNB) tarafından Bankamıza gönderilen açıklama aşağıda kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulmaktadır: "Qatar National Bank (Q.P.S.C.)'ın QNB Finansbank A.Ş.'deki ortaklığına ilişkin olarak, Borsa İstanbul A.Ş.'nin 17.09.2020 tarih ve 2020/58 sayılı Pay Piyasası Pazar Yapılanmasına ilişkin duyurusu güncel makroekonomik görünüm paralelinde değerlendirilmiştir. Değerlendirme neticesinde, fiili dolaşım oranının %5 oranının üstüne çıkartılmaması halinde QNB Finansbank A.Ş. paylarının 1 Ocak 2021 tarihi itibarı ile Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda (PÖİP) işlem görebileceği hususunda tarafımızın bilgilendirildiğini, QNB Finansbank A.Ş.'nin fiili dolaşım oranının %5'in üstüne çıkartılmasına yönelik Qatar National Bank (Q.P.S.C.)'ın herhangi bir yönetim kurulu kararı, planı ve/veya niyeti olmadığını beyan ederiz."

Tekfen Holding A.Ş. (TKFEN): 03.12.2020 tarihinde Akmerkez GYO A.Ş. payları ile ilgili olarak 62,00TL-66,20TL fiyat aralığından toplam 15.000 nominal tutarlı satış işlemi, hisselerin fiili dolaşımını artırmak maksadı ile gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Akmerkez GYO A.Ş. sermayesindeki payımız 03.12.2020 tarihi itibarı ile %10,6169'a düşmüştür.

 

USDTRY

Güne 7,7709 seviyesinden başlayan USD/TRY kuru şu saatlerde 7,8028 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 7,8200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 7,7700 - 7,7500

Direnç: 7,8200 - 7,8400

EURTRY

Güne 9,4458 seviyesinden başlayan EUR/TRY kuru şu saatlerde 9,4793 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 9,5100 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 9,4400 - 9,4000

Direnç: 9,5100 - 9,5300

 

EURUSD

Güne 1,2146 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2144 seviyelerinde fiyatlanıyor. Paritenin güne satıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk destek 1,2100 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,2100 - 1,2100

Direnç: 1,2200 - 1,2200

XAUUSD

Güne 1.842 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne satıcılı başladığını izliyoruz. Endeks için ilk destek 1.837 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.837 – 1.834

Direnç: 1.843 – 1.848

BRENT

Güne 48,75 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 49,73 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne alıcılı başladığını izliyoruz.                                      

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Çin, elektrikli araç satışında Avrupa kıtasını geride bıraktı
 
Pandemide solunum rehabilitasyonuna talep arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın analizi
Geçtiğimiz 3 haftada üst üste zayır performanslar sergileyen altın fiyatlarında ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Ekonomi bakanının ...
Kasım ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde
Kasım ayında TÜFE %1,05 olan beklentilerin üzerinde %2,20 artış gösterirken, ...
 
Günlerden enflasyon
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 64,469,705 – tedaviye pozitif ...
Ne olacak bu doların hali
Bilindiği üzere Borsa istanbul'a gelen 1 milyar dolar ile BIST100 6 Kasım ...
Aşı cephesindeki olumlu gelişmeler risk iştahını desteklemeye devam ediyor
Pfizer ve BioNTech aşısının yıl sonu gelmeden Avrupa'da kullanılabileceğine ...
 
USDTRY analizi
Geçtiğimiz hafta bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler sergileyen USDTRY ...
Türkiye’de aşı heyecanı
Rus SputnikV aşısı bazı ülkelerde kullanıma başlarken batıda Pfizer/BioNTech, ...
Piyasalarda bugün
Almanya, İngiltere ve ABD’de İmalat PMI verisi, Euro Bölgesi’nde ise TÜFE ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri