Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>TÜRKİYE
9 Nisan 2010 Cuma - 10:42

Elazığ AKP'de 'Ak rapor' depremi

Elazığ Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri, AK Partili Başkan hakkında yolsuzluk iddialarının olduğu bir rapor hazırladı

Elazığ AKP de  Ak rapor  depremi

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, AK Partili Elazığ Belediyesi hakkında, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu'nun AK Partili 2 üyesi tarafından hazırlanan 2009 yılı raporunda yolsuzluk iddiaları yer aldı. Komisyon üyeleri, kamunun zarara uğratıldığını ileri sürdü.

İŞTE O İDDİALAR

AK Partili Meclis Üyeleri Murat Ünal ve Mehmet Tügen tarafından hazırlanan 17 Mart 2010 tarihli rapordaki çarpıcı bölümler özetle şöyle:

İHALE KANUNU İHLAL EDİLDİ: İhalelerde, 'İhale Kanunu' ilkeleri ihlal edilmiştir.

FİRMALARA İMTİYAZ TANINDI: İhalelerde yaklaşık maliyetlerde piyasa araştırması sağlıklı yapılmamıştır. Bu nedenle belediye çok ciddi zarara uğratılmıştır. Bazı firmalar ön plana çıkarak rekabet oluşturulmamış ve firmaya özel imtiyaz sağlanmıştır.

AYNI ŞAHSA AİT İKİ FİRMAYA İHALE: Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ihalelerinde Ö. firması ile H. firmaları, aynı şahıslara aittir. Rekabet ortamı oluşturulmadan bu firmalara 183 milyon TL'lik ihaleler verilmiştir.

GÜNLÜĞÜ 694 TL'YE ARAÇ KİRALANDI: Belediyenin diğer birimlerinde günlük 30 ila 70 TL arasında değişen fiyatlarla aynı özellikteki araçlar çalışmakta iken (Örnek Zabıta, Destek Hizmetleri), Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kiralık usulüyle binek araç alınmış ve aynı aracın günlük fiyatı 694 lira 68 kuruş olmuştur. Yıllık bazda rakam 250 bin TL'yi geçmektedir.

TRİLYONLARCA LİRA ZARAR: Bu örnek yalnız binek otolar içindir. Örnekler arasındaki fark hesaplandığında Belediye'nin ne kadar zarara uğratıldığı açıkça görülmektedir. Çöp konteynerlerinden, kamyon, dozere kadar diğer araçlar için durum daha da vahimdir. Belediye'nin zararları trilyonları geçmektedir.

TEKLİFİ VEREN VE DEĞERLENDİREN AYNI: Belediye şirketi olarak bilinen Elöz Firması'na verilen ihalelerde Kamu İhale Kanunu ihlal edilmiştir. İhaleye teklif veren Elöz Firması'nın yetkilileri Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Ş.K.'dir. Bu kişiler aynı zamanda Belediye adına ihale başvurularını değerlendiren ve ihale maliyetini belirleyen resmi görevlilerdir.

3 MİLYON EURONUN AKIBETİ BİLİNMİYOR: AB fonlarından alınan proje ödeneklerinin kaydı hesaplarda bulunamamıştır. AB Fonu'ndan gelen 3 milyon euronun nerede kullanıldığı ve akıbeti bilinmemektedir. Bunun soruşturma kapsamına alınması gerektiği kanaatindeyiz.

BİLBORDLARI KİM İŞLETİYOR: Belediye'nin işletme hakkını elinde bulundurduğu reklam panoları kira sözleşmesi bir yılı aşkın süredir bitmesine rağmen ihale yolu ile tekrar kiraya verilmeden bekletilmektedir. İşletmesinin nasıl ve kimler tarafından yapıldığı tespit edilememiştir.

GÖRMEZDEN GELEMEZDİK Kİ

RAPORDA imzası bulunan AKP'li Murat Ünal: AK Parti'nin Elazığ'daki kurucularındanım ve 9 yıldır partideyim. Raporda çok ciddi bulgular var ve hepsi belgeye dayanıyor. Belediyedeki garipliği belgeledik. AK Partili olmamız, bunu yapmaktan bizi men edemez, görmezden gelemezdik.

DOĞRUYSA GEREĞİ YAPILMALI

AK PARTİ Elazığ Milletvekili Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ise, Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun çalışkan bir insan olduğunu, ancak ortada bir usulsüzlük varsa gereğinin yapılacağını söyledi. Septioğlu, 'Raporu görmedim, fakat kulağıma bazı söylentiler geldi. İnşallah bunlar doğru değildir. Ama doğruysa, o zaman gereğinin yapılması lazım ve yapılır' diye konuştu.

GENEL MERKEZ İNCELİYOR

RAPOR AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye gönderildi. 17 sayfalık raporun, Genel Merkez tarafından incelendiği öğrenildi.

MHP ŞİKAYETÇİ

Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri ise raporun ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üyeler raporu İçişleri Bakanı'na da gönderdi.

NEDEN HAZIRLADILAR ANLAMADIM

KENDİ partisine mensup üyeler tarafından suçlanan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu AKŞAM'a konuştu: Arkadaşlarımız, bilgime dahi başvurmadan rapor kaleme almışlar. Raporu hazırlayanlar AK Partili arkadaşlarımız. Ancak bu raporun hazırlanmasına bir anlam veremedim. Rapordaki bilgiler eksik ve yanlış.'

GEREKLİ BİLGİLERİ SUNACAĞIM

Selmanoğlu şöyle devam etti: Rakamlarda hatalar var. AB fonu için 3 milyon euro deniyor. Bu yanlış ve hangi hizmete yönlendirildiği ortada. Raporun, 2009'a ait işlemleri içerdiği belirtiliyor, oysa birçok sözleşme önceki yıllara ait. Ben de gerekli bilgileri savcılığa sunacağım.

 
Öcalan'ın keyfi gıcır
 
'Bana neden köstebek diyorlardı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öcalan'ın keyfi gıcır
PKK’lı hükümlü Aydemir, Öcalan’la ilişkilerini anlattı.
Anayasa görüşmelerinde muhalefet tek ses
Anayasa Komisyonu'nda tansiyon beklendiği kadar yükselmese de zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Baykal'ın 'Kutlu Doğum' kararı
CHP lideri Deniz Baykal sürpriz bir karar aldı
 
Genelkurmay: Hürriyet'in haberi yalan
Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde, ...
Türkiye'nin vergi rekortmenleri
Rekortmenler listesinin ilk sırasında geçen yılın Türkiye 2'incisi Aydın Doğan yer aldı.
7 şehitte TSK'ya ağır suçlama
Çukurca'daki mayın patlamasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
 
Muhaliflerden pakete imza yok
AKP yönetimi, pakete destek vermeyeceği belirtilen vekillerini aradı ama destek alamadı.
İsrail'den Pakistan ve Irak hatırlatması
Türkiye ile yeni çatışmalar veya yeni sorunlar yaratmak istemiyoruz. Ama, ...
Orgeneral Sarıışık tutuklandı
Balyoz soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Şükrü Sarıışık tutuklandı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri