Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2021 Pazartesi - 10:38

Dolar yönünü yukarı çevirdi

Yeni haftaya başlarken Dolar kuru 7,46 seviyesinden işlem görüyor. Kur, aylık ortalamasının üstüne çıkarak yükselmeye başlayan DXY Dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle bu haftayı 7,40-7,50 seviyesinde geçirebilir. (İnvestaz Yatırım)

Dolar yönünü yukarı çevirdi

Yeni haftaya başlarken Dolar kuru 7,46 seviyesinden işlem görüyor. Kur, aylık ortalamasının üstüne çıkarak yükselmeye başlayan DXY Dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle bu haftayı 7,40-7,50 seviyesinde geçirebilir. ABD başkanlık seçimleri dönemini siyasi ve politik çalkantıyla geçirmeye devam ederken başkan Trump’ın görevi 20 Ocak’ta devredeceğini açıklamasına rağmen Trump’ı azil süreci başlatılmaya çalışılıyor. Demokratların yeterli sayıda cumhuriyetçi politikacının desteğini alması halinde 20 Ocak tarihine kadar bu yönde ilerleme kaydedilecek mi yakından takip edilecektir. Biden yönetimi göreve başladığı zaman uluslararası ekonomik ve siyasi ilişkilerde sert tonun kalkacağı, Biden’ın açıkladığı trilyonlarca Dolar’lık teşvik paketleri ve geçen hafta izlenen ABD 10 yıllıklarındaki yükselişle birlikte kıymetli madenlerde ve bazı emtialarda düşüş izleniyor. Altın ve gümüşteki sert düşüş risk varlıklarından çıkış ve uzun vadeli ABD tahvillerine yoğun girişlerle açıklandı. Yeni haftada yurt içi ve yurt dışı haber akışında yoğun bir takvim bizleri bekliyor. Haftanın gündemindeki bir diğer konu Whatsapp uygulaması tartışmaları. Whatsapp’ın tartışılan gizlilik politikasındaki değişiklikler küresel çapta olduğu gibi Türkiye’de de tartışılmaya başlandı. Yerli uygulama BİP haftasonu en çok yüklenen haberleşme uygulamaları arasında yer aldı.

 

Satır Başları:

  • Borsalar Yeni Haftaya Başlangıç Yapıyor Cuma seansında BIST100 % 1,21 artışla 1.541 puandan, BIST30 % 0,97 artış ile 1.694 puan seviyesinden günü tamamlamıştı. Sabah saatlerinde döviz kurlarında yükseliş görüldü. Dolar 7,46 seviyesine gelirken, Euro 9,09’dan alış gördü. Hafta başında EUR/USD paritesinin 1,2185 seviyesine gerilediği görülürken, Ons Altın 1.844 $ seviyesine düşüş göstermiştir.
  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 2021 yılının ilk toplantısını saat 15.00’te gerçekleştirecek. Kabine toplantısında Covid-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı takvimi, yerli aşı çalışmaları, olası yeni tedbir ve desteklerin ele alınması bekleniyor.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Kasım ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini saat 10.00’da açıklayacak.
  • BiP’in kullanıcı sayısı son 24 saat içerisinde 1 milyon kişi daha arttı. BiP, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yaparak Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı da açtı. Bu kanal üzerinden gerekli durumlarda ALO 184 Danışma Hattı’na ulaşabiliyor.
  • Koronavirüsün kökenlerini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Uzman Ekibi 14 Ocak'ta Çin'e olacak.
  • Citi, Brent petrolü için 2021 yılı ortalama fiyat tahminini 54 dolar/varilden 59 dolar/varile yükseltti.
  • Pelosi, Meclis üyelerine bir mektup göndererek Trump'ın görevden azline yönelik tasarının Temsilciler Meclici Genel Kurulu'nda görüşülmesine başlamaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

BİST 100

Geçen haftanın son işlem gününde endeksin 1.541 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.543 ve en düşük 1.520 seviyesini gören BİST100 endeksi günü % 1,21 artışla tamamladı. Son işlem gününde BİST100 endeksi günü 37,56 milyar TL hacimle kapattı.

Destek: 1.520

Direnç: 1.543

 

Şirket Haberleri:

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN): T.C. Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda Bankamız aleyhine İstanbul Valiliğince (İl Ticaret Müdürlüğü) 110.110.000 TL tutarında idari para cezası verildiği, söz konusu cezanın ilgili mevzuat uyarınca indirimden yararlanılarak 82.582.500 TL olarak ödendiği ve iptali için İstanbul 11. İdare Mahkemesi nezdinde Bankamızca dava açıldığı, iptal davasının reddedilmesi sonucunda Bankamızca istinaf başvurusu yapıldığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 8. İdare Dava Dairesi tarafından cezanın iptal edilmesi gerektiğine karar verildiği, verilen iptal kararına karşı İstanbul Valiliği'nce (İl Ticaret Müdürlüğü) Danıştay nezdinde temyiz yoluna başvurulmuş olduğu, Danıştay'ın, temyiz isteminin reddine ve Bölge İdare Mahkemesi'nin cezanın iptal edilmesine yönelik kararının kesin olarak onanmasına karar vermesi neticesinde ilgili yasal sürecin Bankamız lehine sonuçlandığı duyurulmuştu.

Yukarıda açıklanan süreçle bağlantılı olarak T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yeniden başlatılan denetim sonucunda, İstanbul Valiliğince (İl Ticaret Müdürlüğü), 6502 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Bankamıza 110.110.000 TL idari para cezası tebliğ edilmiştir.

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES): Anadolu Efes'in konsolide satış hacmi, yılın son çeyreğinde artan tedbirlere ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen yıllık bazda %4,9 oranında büyüme göstermiştir. Son çeyrekteki hacim artışına Türkiye ve uluslararası meşrubat operasyonlarının güçlü performansı katkı sağlamıştır. Bira grubu satış hacmi son çeyrekte şirketin ihtiyatlı beklentisi doğrultusunda yıllık bazda düşüş kaydetmiş, bu düşüşe başta Rusya olmak üzere artan KOVID tedbirleri sebep olmuştur. Buna göre, yılın ilk yarısında görülen daralma yılın ikinci yarısında önemli derecede telafi edilerek konsolide satış hacmi 2020 yılının tamamında yıllık bazda sadece %1,2 oranında düşüş kaydetmiştir. Bunun sonucunda, Anadolu Efes'in konsolide satış hacmi 103,5 mhl'ye ulaşmıştır.

Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BALAT): T.C. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na yapmış olduğumuz Sermaye Artışı başvurusu olumsuz sonuçlanması nedeni ile tararfımıza bildirilen eksiklikler giderilip yeniden Sermaye Artışı başvurusu yapılacaktır.

 

USDTRY

Güne 7,3713 seviyesinden başlayan USD/TRY kuru şu saatlerde 7,4530 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 7,5200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 7,3600 - 7,2600

Direnç: 7,5200 - 7,5900

EURTRY

Güne 9,0093 seviyesinden başlayan EUR/TRY kuru şu saatlerde 9,0802 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 9,1600 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 8,9700 - 8,8600

Direnç: 9,1600 - 9,2400

EURUSD

Güne 1,2227 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2178 seviyelerinde fiyatlanıyor. Paritenin güne satıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk destek 1,2200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,2200 - 1,2100

Direnç: 1,2200 - 1,2300

XAUUSD

Güne 1.848 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne satıcılı başladığını izliyoruz. Endeks için ilk destek 1.820 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.820 – 1.799

Direnç: 1.859 – 1.878

BRENT

Güne 56,26 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 55,37 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne satıcılı başladığını izliyoruz.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Piyasalarda bugün
 
WhatsApp’tan güncellenen koşullara ilişkin bilgilendirme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasalarda bugün
Twitter, Donald Trump’ın hesabını askıya aldı.
Trump ve kongre baskını
Trump görev süresi bitmeden önce son kozunu çok tehlikeli şekilde oynayarak, ...
Dolar analizi
Ali Perşembe ile döviz değerlendirmesi.
 
Bu hafta ne oldu
Bu hafta yurt içi piyasaların odağında enflasyon verisi vardı. TÜİK verilerine ...
Küresel risk iştahı
Uluslararası hisse piyasalarındaki yükseliş haftanın son gününde de devam ...
Dövizin yönü yukarı döndü
7,25’e kadar gerileyen Dolar/TL haftanın son işlem gününde 7,40’ın üzerine ...
 
ABD: Virüs vakalarının etkisiyle istihdam daraldı
ABD’de 50K artış beklenen tarım dışı istihdam Aralık ayında 140K azalırken, ...
Küresel piyasalar
Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Azalan politik belirsizlik ve güçlü ...
Trump’a ne olacak?
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 87,434,115 – tedaviye pozitif ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri