Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>GÜNDEM
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 17:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dün 26. yıl dönümünü andığımız Srebrenitsa Soykırımında şehit olan Boşnak kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Avrupa'nın ortasında Birleşmiş Milletler'in gözü önünde işlenen bu katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır.

Üzerinden geçen 26 yıla rağmen vahşice katledilen 8372 kardeşimizin yarası yüreğimizi kanatmaya hala devam ediyor.

Keşfedilen her toplu mezarlarla acılarımız tekrar tazeleniyor.

Sizler de takip ediyorsunuz Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize İnsan Hakları, Demokrasi, Özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor.

Sevgili Gençler! Türkiye Gençlik Zirvesi'nin öncelikle başarılı geçmesini ülkemiz milletimiz ve tüm gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Türkiye Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları platformunda yer alan tüm kuruluşlarımızı böylesine önemli bir zirvede öncülük etmelerinden dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

Nitelikli genç toplum teması altında yürütülen çalışmalar hem gençlerimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın gelişimine niteliklerini araştırmalarına katkı sağlamaktadır.

Platformun en önemli özelliğinin yürüttüğü tüm faaliyetler de birleştirici bütünleştirici gençlerimizin arasındaki kardeşliği güçlendirici bir anlayışla hareket etmesi olduğunu düşünüyor özellikle milli ve manevi değerleri gözeten sivil toplum kuruluşlarımıza yönelik algı operasyonlarının arttığı bir dönemde platform bünyesinde teşhis edilen dayanışmayı çok kıymetli buluyorum.

Bir kısım medya ve muhalefet gençleri tanımak yerine kolaya kaçarak genci tanımlamaya çalışıyor.

Kendi kafalarına kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları bu genç tanımı özellikle milyonlarca insanı yaftalıyor.

çok daha vahimi önceki hafta üniversite sınavı öncesinde yaşanan Askeri İşbirliği Protokolü meselesinde olduğu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimizi alet ediyorlar.

Oysa gençlerle ilgili konuşan yazan politika üreten hiç kimsenin hiçbir kesimin gençlerimizi kendi meşrebince tanımlamaya yaftalamaya onları hafife almaya hakkı yok gençlere ulaşmak gençlerin hassasiyetlerini kaşımak da olmaz. Gençlere ulaşmak gençlerin duygularını istismar etmek de  olmaz. Gençleri kazanmak için önce onları özellikle gayet güzel bir şekilde dinlemek onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudaşlık gerekir.

Özellikle millete hesap verme sorumluluğu taşıyanlar gençlerin ufkundan dünyaya ve hayata dair özgün yaklaşımlarından muhakkak istifade etmenin yollarını aramalı.

İşte biz 40 yılı aşan siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi son 19 yılda da hep bunu yapmaya çalıştık çalışıyoruz.

Sivil Toplum Kuruluşlarımızın programlarına katılmanın yanında bir  sivil toplum kuruluşlarımızın programlarına katılmanın yanında bir süredir ülkemizin dört bir yanından farklı görüşten meslekten eğitim düzeyinden genç kardeşlerimizi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde ağırlıyoruz.

Önceki hafta üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz kütüphane söyleşileri ile hem gençlerimizi dinledik dinliyoruz hem ülkemizin meselelerini konuşuyor hem de Türkiye'nin geleceğine dair karşılıklı hayallerimizi paylaşıyoruz.

Şimdiye kadar siyasetten dış politikaya savunma sanayinden ülkemizin uzay çalışmalarını ve spordan teknolojiye akademiden enerjiye uzanan çok geniş bir yelpazede gençlerimizle fikir teatisinde Diyarbakırlı genç bir kardeşimiz Yusuf onun davetine icabetle en son buluşmamızı yine 81 vilayetimizden misafirimizle Diyarbakır Suriçi'nde gerçekleştirdik."

Bir sonraki buluşmamızı İnşallah Erzurumlu gençlerimizle yapmayı planlıyoruz. Ardından Kahramanmaraş arka arkaya devam edecek.

Gerek kütüphanelerdeki bu teati gerekse diğer etkinlikler vasıtasıyla gençlerimizle bir araya gelip hasbihâl etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü gençlerle her buluşmamızda her sohbetimizde hamdolsun bu ülkenin geleceğine dair umutlarımız daha da artıyor.

Ne olacak bu gençlerin hali diye sürekli şikayet edenlere inat!

Bizim gençlerimiz okuyor araştırıyor. Türkiye'yi ve dünyayı takip ediyorum. Gençlerimiz büyüyen ve güçlenen bir ülkenin vatandaşları olduklarının bilinci ile geleceğe kendilerini en güzel şekilde hazırlıyor.

Türkiye Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun yapmış olduğu saha araştırmaları da önyargıların ve dayatmalarına ötesinde ülkemizde hamdolsun çok farklı bir gençlik olduğunu açıkça gösteriyor.

Türkiye'nin gençleri 2020 araştırması 34 ilden 8200 genci kapsaması ve sonuçları itibariyle gerçekten ufuk açıcı bir çalışmadır.

Gençlik bir ülke ve milletin aydınlık yarınların teminatıdır. Gençlerine sahip çıkan gençlerine değer veren ve yatırım yapan toplumlar geleceklerine de güvenle bakarlar. Gençlerini ihmal eden daha kötüsü gençlerine sırtını dönen milletlerin ise bugünü de istikbali de karanlıktır.

Türkiye genelinde 9 olan Gençlik Merkezi sayısını 374 ulaştırdık. Sayımızı 1575 den aldık iki kattan fazla artırarak 3915'e çıkarttık mahallelerimizde toplam 2754 adet futbol ve voleybol sahaları yurt yatak kapasitemiz 182 binden 700 bine üniversite sayımızı 76'dan aldık 20'ye yükselttik.

Bugün hem partimizde hem meclisimizde hem kabinemizde hem de yakın çalışma arkadaşlarımız arasında gençlerimiz büyük bir sorumluluk üstleniyor.

Ekonomik ticari ve kültürel hayatında gençlerin katkısı gençlerin varlığı giderek daha çok hissediliyor. İnşallah sizlerin gayretleriyle sizlerin çalışmalarıyla gelecekte daha büyük başarılara imza atacak çok daha iyi bir konumda olacağız.

Son 35 yıldır binlerce evladını bölücü teröre kurban vermiş bir dönem en parlak çocuklarını Fetö terör örgütüne kaptırmış ideolojik kavgalarda gencecik evlatlarını kaybetmiş bir toplumuz.

Tekbir gencimizin dahi heba olmasına terörün vahşetinin arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Hangi sebeple olursa olsun ulaşamadığımız elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz.

Sizlerden sadece hedeflerinize odaklanmanızı ülkeniz milletimiz ve kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi istiyorum. Lütfen ne kendine ne de milletine faydası olmayan muhterislerin hayallerinizi çalmasına cesaretinizi kırmasına enerjinizi heba etmesine lütfen izin vermeyin. Her birimiz İnşallah çok önemli sorumluluklar üstlenecek önemli görevlere gelecek ülkemize aşkla şevkle hizmet edeceksiniz.

Her biriniz İnşallah çok önemli sorumluluklar üstlenecek önemli görevlere gelecek ülkemize aşkla şevkle hizmet edeceksiniz.

Aklınıza inancımızla ahlakımızla vicdanınızla birikiminizle kabiliyetinizle çalışkanlığınızla mücadeleye devam ettiğiniz müddetçe üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir zorluğu aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığına inanıyorum.

Tarihimizin tüm dönüm noktalarında yine siz vardınız inşallah bundan sonraki tüm zaferlerimi in altında da sizin imzanız olacaktır.

Hiç şüpheniz olmasın, kılıçla yol açan sizler kalemle medeniyet inşa eden sizlersiniz. Yarın bilgisayarla geleceğin kodlarını yazanda inşallah sizler olacaksınız.

Çünkü sizler bu milletin evlatlarısınız. Çünkü sizler bu toprakların gençlerisiniz."

Hibya Haber Ajansı

 
Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis, Türkiye'yi ziyaret edecek
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Muş, 14 Temmuz’da Almanya’ya gidecek
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ve ...
Bakan Yanık: “Sosyal yardım ödeme miktarlarını artırarak desteklerimizi sürdürüyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, temmuz ayı memur maaşlarında ...
Bakan Bilgin; “İstihdam edilecek işçilerin sigorta primi ve vergisini karşılıyoruz”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işe alınan her bir işçi ...
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azalarak, 5 bin 261 oldu.
Srebrenitsa soykırımının üzerinden 26 yıl geçti
Sırp birliklerinin Temmuz 1995'te 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü ...
İyilik, Suriyeli ve Türk gençleri birleştiriyor
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından bugün ...
 
Bakan Varank, 1470 metre rakımda derinliklere daldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deniz seviyesinden 1470 metre ...
Resmi Gazete başlıkları
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri