Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Yerlikaya: Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanımızın tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
12 Mayıs 2022 Perşembe - 22:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Spor Aşkı Engel Tanımaz  Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’nde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bu Gazi mekana hepiniz hoş geldiniz. Engelli kardeşlerimizin özellikle de sporcularımızın bu özel gününde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bu güzel buluşmaya vesile oldukları için şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerimin başında buradaki kardeşlerimle birlikte tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Özellikle son dönemde engellilerimiz sporun farklı başlarında dünya çapında iftihar verici başarılara imza atılıyor.

Aramızda bulunan ve her biri birer cesaret timsali olan engelli kardeşlerimize mücadeleleri gayretleri emekleri için özellikle milletim adına tebrik ediyorum.

Sporcu kardeşlerimizin şahsında şanlı bayrağımızı her yerde bununla dalgalandıran tüm sporcularımıza ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi iletiyorum.

Engelli kardeşlerimizin hayata dört elle sarılmalarından aldığımız ilhamla biz de Rabbimizin hepimize birer emaneti olan engellilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.

Hangi kökene inanca hangi kültürel sosyal statüye sahip olursa olsun 85 milyonun her biri devletimizin nazarında eşittir.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın nazarında gerek  kültürümüzde  gerekse anayasamızda yerini alan sosyal devlet ilkemiz bize adil olmayı eşit davranmayı insanlar arasında ayrım yapmamayı emretmektedir.

Bizim siyaset ve devlet anlayışımızda hiç kimse insani vasıflarından doğuştan gelen özelliklerinden dolayı ötekileştirilen hiç bir etnik kimliğinden mezhebinden fikrinden dış görünüşünden dolayı ayrımcılığa maruz bırakılamaz.

Hiç kimse bedensel engelli dolayısıyla sosyal hayatın dışına itilemez. Başkaları sırtını dönse de biz engelli kardeşlerimizi asla sırtımızı dönmeyiz.

Engelli vatandaşlarımızın iki duvar arasına hapis edilmesine tahammül edemeyiz.

Bu hassasiyetle 85 milyonun tüm fertleri gibi engelli kardeşlerimizin de hiçbir sıkıntı yaşamadan eşit bireyler olarak hayata katılımlarına büyük önem veriyoruz.

81 ilde 500 özel eğitim okuluna farklı engel gruplarına özel kullanımına sunmak üzere üretilmiş 27 bin 259 adet spor malzemesi yola çıkıyor Spor malzemelerinin olduğu bu tırları inşallah hep beraber buradan ülkemizin dört bir köşesine uğurlayacağız.

Böylece Hakkari'den Edirne'ye Artvin'den Hatay'a 81 vilayetimizdeki binlerce engelli öğrencimizi spor yapma imkânına kavuşturacağız. Spor aşkı engel tanımaz projesi ile ayrıca eğitimde fırsat eşitliğini her alanda tesis etme hedefimize de bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.

Engelli kardeşlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek spor başta olmak üzere hayatın her alanında bizleri gururlandıracak imza atacaklarına inanıyorum.

Engelli vatandaşlarımızın hayatı aktif katılımlarını sağlayan çok önemli bir faaliyet bilimsel çalışmalar sporun engelli bireyler üzerinde fiziki ve psikolojik bakımdan olumlu etkilerinin olduğunu ispat ediyor.

Ancak Türkiye'de çok uzun yıllar engelli kardeşlerimiz ihmal edilmiş ya da ön yargıların kalıplaşmış düşüncelerin kurbanı olmuşlardır. Engellilerimize gerekli imkanlar sunulmadığı gibi sürekli yapamazsınız başaramazsın denilerek özgüvenleri düşürülmüştür.

2002 yılında ülkeyi yönetme görevini üstlendiğimiz de diğer pek çok alanda engellilerimiz ile ilgili de çok ciddi sıkıntılar vardı. Engelli kardeşlerimizin sorumluluğu çok büyük ölçüde ailelerin uhdesine bırakılmış bir durumdaydı. Engelli vatandaşlarımızın hayata katılmalarını teşvik edecek bütüncül bir şekilde engellilerimizin meselelerini ele alacak sorunlarına çözüm üretecek bir irade vizyon ve hassasiyet mevcut değildi.

Son 20 yılda attığımız adımlarla ülkemize ve milletimize yakışmayan bu topları biz kökten değiştirdik. Değiştirerek engellilerimizin sorunlarını çözmek sıkıntısını hafifletmek engelli kardeşlerimizin de bu ülkenin eşit vatandaşı hissettirmek adına gerçekten çok güzel işler gerçekleştirdik.

2005 yılında çıkarılan engelliler kanunu ile eğitimden bakıma istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi adımlar attık. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği ile daha da ileriye giderek engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık.

Tabii daha da önemlisi engelli kardeşlerimizin bakım evlerine veya benzeri yerlere kapatılmaya gerek kalmadı. Şimdi aileleri yanında ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmelerini evde bakım desteği evde bakım yardımı gündüz yaşam merkezleri umut evleri gibi özgün uygulamaları ulaşım araçlarından binalara kadar pek çok yerde erişilebilirliği kolaylaştıracak düzenlemeler yaptık.

Aynı şekilde okullarda kaynaştırma eğitimi uygulamasını yaygınlaştırarak toplumumuzda empatinin ve sorumluluk bilincinin gelişmesine sağladık. Sağlık problemi nedeniyle okula gidemeyen çocuklarımız için evleri hastaneleri okula dönüştürüyoruz. Ülke genelinde toplam 453000 özel eğitim ihtiyacı olan çocuk ve gencimize eğitim veriyoruz. Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı da 77600 açıktı.

Özel öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen bir diğer çalışma destek eğitim odalarının sayısını artırmak ve içeriğini zenginleştirmektir.

Bir süre öncesine kadar 79 adet olan destek eğitim odalarının sayısı 2022 yılı itibarıyla 638'e ulaştı. 81 ilde 10000 destek eğitim odası yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Biz sizi yalnız bırakmayacağız.

Üniversitelerin tamamına engelli öğrenci koordinasyon merkezleri kurduk.

Türkiye 2000 Paralimpik oyunlarına sadece bir sporcu ile katılmış ve hiçbir madalya kazanamamıştır.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına 87 sporcu ile katıldı ve 2'si altın 4 gümüş 9 bronz madalya olmak üzere toplam 15 madalya ile ülkemize döndük. Tokyo 2020 13 branş ve 87 sporcu ile Paralimpik oyunlar tarihimizin en fazla sayıda ve sporcu ile katılım sağladığımız organizasyon oldu. Sporcularımız dünya Avrupa ve diğer uluslararası şampiyonalarda birçok madalya kazanarak milletimize büyük gurur yaşattılar.

Hiç şüphesiz bu tarihi başarıda devletimizin altyapı yatırımları yanında federasyonlara ve kulüplere verdiği desteklerinde  önemli payı vardır.

Engelliler Spor Federasyonlarına verilen bütçeleri her yıl artırdık. Sadece bu 4 Engelli Spor Federasyonumuza yaklaşık 70 milyon lira kaynak aktardık.

Engelli spor kulüplerimize yönelik desteklerde de hem sen hem de miktar itibariyle ciddi yerleştirmelere git geçmişte yıllık 159 bin lirayı ancak bulan yardımların miktarı 2021 senesinde 1101 spor kulübüne altı buçuk milyon lira seviyesine çıktı.

Tüm bu destek ve teşvikleri meyvesini sadece madalya sayısında değil aynı zamanda sporcu sayısında da toplamayı başardık. Engelli sporcu sayısı 2002 yılında 2763 iken 2021 yılı itibariyle bu rakam 5441 yükseldi.

Engellilerimize verilen hizmetlerde emeği geçen başta bakan arkadaşlarım tüm elemanlara teşekkür ediyorum. Her biri tek başına büyük bir başarı hikayesi olan engelli sporcularımıza Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.


Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Nebati: "Fiyat dalgalanmaların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız"
 
MSB: "Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Nebati: "Fiyat dalgalanmaların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesabından gündeme dair paylaşımda bulundu.
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Valiler Kararnamesi ile 9 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine ...
Aydemir'den TFF'ye İstanbul Ligi uyarısı...
TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Ümraniyespor ...
 
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 670 oldu
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı bin 670 oldu.
Aydemir’den Bahçeli’ye teşekkür
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, milliyetçiliğin ve vatanseverliğin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü
İktisadi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan ...
Kazakistan ile transit geçiş belgesi kotası 7.5 kat artacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan ile 2 bin ...
Bakan Yanık’tan Engelliler Haftası mesajı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Aile ve Sosyal Hizmetler ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri