Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>EKONOMİ
11 Aralık 2022 Pazar - 11:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun da

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün Samsun’da hem sizlerle hasret gidermek hem de tamamlanan yatırımların resmi açılışını yapmak üzere bir aradayız. Aldığım resmi rakam 100 bini yakaladı. Eğitimde yatırım tutarı 817 milyon lirayı bulan anaokulundan liseye her kademe 799 derslik, 9 atölye ve 400 kişilik pansiyondan oluşan 66 ayrı projeyi burada bugün resmen hizmete açıyoruz.

Samsun Üniversite’mizin Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere 60 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Ballıca Kampüsü’ndeki 6 ayrı projesinin resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.

Sağlıkta Vezirköprü 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 20 üniteli Diş Merkezi’nin, 25’er yataklı Salıpazarı 19 Mayıs Kavak Devlet Hastanelerinin çeşitli ilçelerimizdeki sağlık merkezlerinin açılışını bugün yapıyoruz. Asarcık- Kavak yolunun tamamlanan 25 kilometrelik kesimini ve Havza Tarihi Kurt Köprüsü yolunu hizmete sunuyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin feribottan elektrikli otobüs sistemine, Akıllı Trafik Güvenliği projesinden araç filosunu güçlendirmeye, altyapı yatırımlarından sosyal hizmet birimlerine kadar geniş bir alanda tutarı 2 milyar 742 milyon lirayı bulan 50 ayrı yatırımının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bugün toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmi açılışını yaparak, Samsun’un büyümesi, gelişmesi, kalkınması yolunda yeni bir adımı daha atıyoruz. Burası istiklalimizin, istikbalimizin atıldığı yer. Açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerimizin Samsun’umuza, tüm Samsunlulara hayırlı olmasını diliyorum. Son 20 yılda şehrimize güncel rakamla 56 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

Samsun’da İlk Evim projesi kapsamında 4 bin 450 konut daha inşa edecek, 5 bin alt yapısı hazır müstakil ve müşterek arsa verecek, İlk İşyerim kampanyasıyla da 100 yeni işyeri yapacağız. Şehrimiz için üçünü hizmete aldığımız 6 Millet Bahçesi projemiz bulunuyor. Ulaştırmada 120 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye ulaştırdık. Tamamladığımız sulama projeleriyle Samsun’da toplam 562 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesislerimizle toplam 111 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız.

Yaklaşık 333 bin doğalgaz abonesi olan Samsun ve 14 ilçesine doğalgaz arzını sağladık. Asarcık ve Salıpazarı’nı da doğalgaza kavuşturacağız.

Anadolu’daki bin yıllık varlığımızın neredeyse her günü istiklal mücadelesiyle geçmiştir. Bugün de aynı mücadeleyi farklı amaçlarla vermeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle bu mücadelenin içinde yer aldık. Vesayetçilerden darbecilere teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tehdide karşı milletimizin ve devletimizin bekasını savunduk. Asırlardır bizim önümüze kurulan gayesi açıktı. Amaç, Türkiye’yi yeniden inşa edilen küresel, siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı.

Yeri geldi terör örgütleri üzerinden terbiye edilmeye çalışıldık ama biz bunların hiçbirini yutmadık. Teröristleri Gabar'da, Cudi'de Tendürek'te çökerttik. Bunların inlerine gireceğiz demiştim. Şimdi bu parlamentomuzda bu terör örgütü uzantılarını da 2023'te hep birlikte temizleyeceğiz. Parlamentomuz gerçek sahipleriyle ihya olacak. Altılı masayı falan hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

Türkiye gerçekten farklı bir ülke. Türkiye artık, emir alan değil emir veren bir ülke. Yaşanan her küresel kriz ülkemizin sahip olduğu gücün daha iyi anlaşılmasına sebep oluyor. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşıları, ilaçları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik. Veren el, alan elden hayırlıdır.

İnşallah 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekle Türkiye Yüzyılı'nın ilk kısmını inşa edip bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Bizim büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlerimize teslim edeceğimiz Türkiye arasındaki asırlık farkı akıl ve vicdan sahibi herkes görebilmektedir.

Türkiye'yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyor en kısa sürede 2 kat daha büyüterek Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz. Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz. Ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz eserleri yeterli bulmuyoruz, tıpkı yerli ve milli otomobilimiz TOGG gibi, Yusufeli Barajı gibi, 500 bin konut gibi çok daha yenilerini yapmayı hedefliyoruz.

Gençlerimizin ufkunu yaşadıkları köyle, mahalleyle, şehirle sınırlı olmaktan çıkartıp, dünyayı kucaklayacak seviyeye getirmeyi yeterli bulmuyor, gözümüzü uzaya dikiyoruz. Tüm mazlumların ve mağdurların duasını alacak hedefler peşinde koşuyoruz. Özetle yaptıklarımızın üzerine yatmıyoruz. Henüz yapamadıklarımızın hayıflanmasıyla daha çok çalışıyoruz. Bizim icraatlarımıza bunların hayalleri bile yetişemez."

Hibya Haber Ajansı

 
İçişleri Bakanlığı'ndan pasaport randevularına ilişkin açıklama
 
Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Özdağ'ın suikast iddialarına yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası piyasalar
Almanya'daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü verilerine göre, ülkede ...
Bu hafta ne oldu
Yurt içinde enflasyon yurt dışında ise Euro Bölgesi büyümesi ile ABD’de ...
Kıymetliler ÜFE verisi öncesi pozitif seyir izledi
Altın dünkü seansta alıcılı seyir izlerken yeşilde bir günü kapatmayı başardı.
 
Enflasyon göstergeleri izlenecek
Fed’in enflasyon nedeniyle faizleri uzun bir süre daha yüksek seviyelerde ...
Altın kayıplarını sarmaya çalışıyor
Altın dünkü seansta alıcılı bir günü geride bırakırken, hafta başındaki ...
Yabancılar 339,2 milyon dolarlık hisse aldı
BİST100 Endeksi 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında %1,82 değer kazandı.
 
Eğitim harcamaları istatistikleri, 2021
Eğitim harcamaları %27,1 artarak 344 milyar 341 milyon TL oldu.
2022 yılında Dolar / TL
2021 yılı Eylül ayında yaklaşık 8,00 TL’lerden işlem gören Dolar/TL kuru, ...
Küresel piyasalar
Küresel piyasalarda dün satıcılı seyir görüldü. Avrupa borsaları haftanın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri