Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
28 Haziran 2022 Salı - 21:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Yarın başlayacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Madrid’e hareket edeceğiz. Zirve, Ukrayna’daki savaşın devam ettiği kritik bir dönemde gerçekleşiyor.

Madrid’de NATO’nun Avrupa Atlantik coğrafyasının güvenliği bakımından oynadığı asli rol teyit edilecek. Zirve aynı zamanda ittifakın kendini değişen güvenlik ortamına adapte etmesi bakımından önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bu anlamda NATO’ya önümüzdeki vadede yön verecek yeni stratejik konsept kabul edilecek.

Zirve oturumlarda Ukrayna savaşını, ittifaka yansımalarını, NATO’nun caydırıcılık ve savunma gayretlerini, terörizmle mücadele başta olmak üzere güneyden neşet eden tehdit ve meydan okumaları ele alacağız. Zirveden temel beklentimiz ittifak dayanışmasının koşulsuz bir şekilde ortaya koyulmasıdır.

Müttefiklerimizden terörizmin tüm tür ve tezahürleriyle mücadelede ayrım yapmamalarını, bir müttefike yönelik tehdidin aslında NATO’nun geneline yönelik tehdit anlamına geldiğini görmelerini bekliyoruz.

Bugün Madrid’e gittiğimizde İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ile Genel Sekreter’in de katılacağı bir dörtlü zirve gerçekleştireceğiz. NATO üyeliği çeşitli sorumlulukları da beraberinde getiriyor. İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacaklarsa, ittifakın 70 yıllık mensubu Türkiye’nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez.

Ukrayna’daki savaşın bir an önce sona erdirilmesi için iki tarafla da temas halindeyiz. Hatırlanacağı üzere müzakerelerde yaşanan en önemli ilerleme mart ayında İstanbul’da düzenlediğimiz toplantı sayesinde olmuştur. Zirvede müttefiklerin Ukrayna’ya desteği sürerken, NATO’nun çözüm yolunda bir vizyon ortaya koyması gerektiğini de vurgulayacağım.

Türkiye, NATO misyon ve harekatlarına en fazla katkı yapan ilk 5 müttefikten biri olarak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir.

Karada, denizde ve havada en ileri teknolojilerden de yararlanarak ittifaka ciddi kuvvet ve yetenek sağlıyoruz. Aynı zamanda NATO’nun sınırları da olan güney hududumuzun ötesinde terörizmin ve Suriye başta olmak üzere göç hareketlerinin önlenmesinde kritik roller üstlenen bir ülkeyiz.

Tehditlerin çeşitlenerek arttığı bu dönemde de müttefiklerimizle birlikte Madrid’de ittifaka verdiğimiz önemi teyit edeceğiz. Zirve marjında bazı müttefik ülke, devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de yapacağım. Bu görüşmelerde hem gündemimizdeki ikili meseleleri hem NATO bünyesindeki iş birliğimizi hem de küresel gündemi özellikle değerlendireceğiz.

Bu sabah beyaz perdemizin güçlü isimlerinden Cüneyt Arkın'ı da kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevdiklerine; ailem ve şahsım adına başsağlığı diliyorum.

Biz NATO'nun 70 yıllık üyesiyiz. Türkiye rastgele NATO'ya katılmadı. dolayısıyla bu sabah ABD Başkanı Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam ya da yarın bir araya gelme arzusunu ifade etti.

Biz kuru laf istemiyoruz biz netice istiyoruz. Biz orta sabah top çevirmekten bıktık. Konuşuyorlar aynı günün akşamı İsveç devlet televizyonunda terörist başı çıkmış söyleşi yapıp Türkiye'ye veriyor veriştiriyor. İsveç yönetimi biz bunları terörist olarak kabul etmiyoruz deyip caddelerde yürüyüş yapıyor. İsveç polisi de bunlara izin veriyor. Sadece İsveç de değil. Aynı şey Hollanda Almanya Yunanistan'da da var.

ABD ile F-16 meselesi hala masada, orada bir oyalama taktiği gidiyor.

Türkiye'nin özellikle duruşundan hiç taviz vermeyeceğiz, aynı şekilde devam edeceğiz. Madrid’de NATO’nun Avrupa - Atlantik coğrafyasının güvenliği bakımından oynadığı asli rol teyit edilecek. 

Türkiye'nin özellikle duruşundan hiç taviz vermeyeceğiz, aynı şekilde devam edeceğiz.

Bu arada da biz dörtlü görüşmeyi Stoltenberg’in riyasetinde tekrar yapacağız. Burada Finlandiya Cumhurbaşkanı, öbür taraftan İsveç Başbakanı birlikte bu dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz tabii kuru laf istemiyoruz, biz netice istiyoruz. Artık biz orta sahada top çevirmekten bıktık.

Şu an itibarıyla da bunlar laf üretiyorlar, konuşuyorlar, aynı günün akşamı İsveç Devlet Televizyonu’nda bakıyorsunuz bu terörist başlarından bir tanesi çıkmış orada söyleşi yapıyor. Bu söyleşide de bize veriyor veriştiriyor. Öbür tarafta ne diyor İsveç yöneticileri; biz şu anda bunları terörist olarak bir taraftan kabul etmiyoruz diyorlar, öbür taraftan Stockholm caddelerinde yürüyüş yapıyorlar, yürüyüşü yaparken İsveç polisinin kontrolü, denetimi bunların üzerinde ve bu şekilde bu yürüyüşler yaptırılıyor.

Sadece İsveç mi? Aynı şey Almanya’da, Hollanda’da, Yunanistan’da… Yoğun bir şekilde bunlar devam ediyor. Bir taraftan bakıyorsunuz 5+4 9 tane Amerikan üssü Yunanistan’da kuruluyor. Peki bunu niye kurdunuz? Neye karşı kurdunuz? Verdikleri cevap şu: Rusya’ya karşı kurduk. Ne demek Rusya’ya karşı kurduk? Ney yaptınız Rusya’ya karşı koydunuz da? İşiniz gücünüz S-400. Hep laf… Bunları da sayın Biden’la bu akşam veya yarın yapacağımız görüşmede ona da yine dile getireceğiz. Ama unutmayalım ki biz Danimarka’da, Norveç’te hep bunları yaşadık. Her türlü terörist saldırıya uğradık ve bunlardan en ufak bir tavır görmedik. Bunları anlatacağız.

İkili görüşmeyi Miçotakis ile gerçekleştirmem mümkün değil. Bizim Yunanistan ile olması gereken neyimiz var? Stratji toplantımız vardı. Kaldırdık. Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Toplantıası yapmamız imkansız. Şimdi bunu yapmış bir liderin Miçotakis ile orada görüşmesi mümkün mü? Hayır. Bundan sonra kendilerine çekidüzen verecekler. Ondan sonra ona göre bakar, yol haritamızı çizeriz.

Türkiye gibi bir gücü NATO kaybetmeyi göze alabilir mi? Dilekolay 70 yıl. Bu gücünü NATO için bugüne kadar taviz vermeden istikrarlı biçimde kullanmıştır. Bu tavizsiz yürüyüşümüzü de aynı şekilde devam ettirme kararlılığındayız. NATO Liderler Zirvesi'nde bugüne kadar yapılanlar, 5. madde gündeme getirmek suretiyle soracağız.

Türkiye'deki özellikle güneyde veya Türkiye içinde bu teröristlere silahlar verildiği halde NATO burada ne yaptı? En ufak müdahalede bulundu mu? NATO'nun bir numaralı ülkesi ABD. TIR'lar dolusu silahlar ABD'den geldi. Görüşünce de söyleyeceğiz. Nasıl omuz omuza vermiş ülkeyiz ki bütün silahlar PKK'ya YPG'ye gönderiliyor. Kime karşı kullanılıyor bu silahlar? Bu terör örgütlerinin inlerine gelen silahlar kime karşı kullanılıyor? Türkiye'ye karşı kullanılıyor. Daha önce söylediğim gibi bir diğer müttefik Fransa. Aynı şekilde onlar da öyle.

Biz Türkiye olarak yol haritamızı anlık ve süratle belirler gerekli müdahaleleri de anında yaparız."

 

 


Hibya Haber Ajansı

 
Küresel piyasalar resesyon teması ve yüksek enflasyon arasında yön bulmaya çalışıyor
 
Kremlin: "Putin G20 Zirvesi'ne katılacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Batı Karadeniz'de mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ...
 
Memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı ödenecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı ...
Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Nadir element üretimine başlıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada nadir element ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adana'da yüksek kaliteli petrol bulduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada Adana'da yüksek ...
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı kabinesi bir araya geldi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri