Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GÜNDEM
6 Kasım 2022 Pazar - 12:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziray, büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep te

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Değerli hanfendiler, kıymetli gençler, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık 11 aylık aranın ardından sizlerle tekrar bir arada olmaktan hasret gidermenin memnuniyeti içindeyim Şehre geldiğimiz andan itibaren bizleri coşkuyla bağrına basan Gaziantepli kardeşlerimin her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Biz bu şehri tüm kalbimizle, Allah için seviyoruz. Sizlerin muhabbetinden bu şehrin de bizi aynı hasbilikle sevdiğini görüyorum. Rabbime bana sizler gibi dava arkadaşları, sizler gibi yol arkadaşları verdiği için hamdediyorum.

Bizim de düşüncemiz hep Antep'ten yanadır, hep milletten yanadır, hep vatandan yanadır. Bunun için 20 yıldır gece gündüz ülkemize eser vermek, milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkemize 20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırırken, attığımız her adımda, girdiğimiz her mücadelede, verdiğimiz her kavgada yanımızda milletimiz vardı, yanımızda Antep vardı. Sordum, şu anda İstasyon Meydanı'nda ne kadar Antepli var? Dediler ki şu an itibarıyla 60 bin, gelişler devam ediyor dediler. Biz vesayetin oyunlarını işte sizlerle beraber bozduk.

 

Terör örgütlerinin kanlı saldırılarını sizlerle beraber göğüsledik. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışan terör koridorlarını beraber yıktık. Darbecilere karşı beraber direndik. Ekonomik tetikçilerin tuzaklarını, emeğimizle, üretimimizle, alın terimizle beraber boşa çıkardık. Velhasıl Türkiye Yüzyılı için gereken temeli beraber attık. Gereken hazırlıkları beraber gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla Cumhuriyetimizin ikinci asrını milletimizi hayallerine kavuşturmanın vesilesi haline dönüştürmeye hazırlanırken yine milletimizle birlikte, yine Antep'te sizlerle birlikte yola çıkıyoruz. Hazır mısınız?

 

Bin yıldır kanlarımızla sulayarak vatan haline getirdiğimiz bu topraklar üzerindeki hesapları, özellikle hesap yapanlar da yok değil var. Onlar da boş durmuyor. Onlar da kendi etki alanlarında Türkiye'nin önünü kesmek, Türk milletini bu topraklardan kazıyıp atmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Emin olun bu mücadele kıyamete kadar bitmeyecektir. Bunun için bize asla rehavete kapılmak, durmak, duraksamak olmaz. Hele hele köken, inanç, meşrep farklılıkları üzerinden bölünmek, parçalanmak, kamplaşmak felaketimizdir. Hakkın ve hakikatin rotasından asla sapmadan 85 milyon tek yürek, tek bilek olarak bu mücadeleyi yürütmek mecburiyetindeyiz. Bunun için gelin hep birlikte en gür sesimizle ahitleşelim.

 

Birileri kıta kıta geziyor. ABD, İngiltere, Almanya... Dönüşte yediği hamburgerden başka anlatacağı yok. Ama hesabını vermediği pek çok nokta var. Temiz para arıyormuş, gittiği yer sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış, para... Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal Duyun-u Umumiye, biz de IMF'ten kurtardık. Bu kardeşiniz IMF ile kapıları kapattı mı? Artık bizim IMF'le herhangi bir işimiz yok. CHP, IMF'in temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Bizim onlarla işimiz yok. Biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok. Şimdi bu zat ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerdeki her konuşma, her provokasyon Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Aklıbaşında kim ülkenin kapanmış yarasını açar? Aklıbaşında kim uyuşturucu ile ülkesini zikreder? Kim mahkemelerde hakimlerin üzerine yürür? Bu şaşırmış. Nereye gittiğinin farkında değil. Şimdi yargıdayız, bunların hesabını soracağız. Bunlar proje ürünü hamlelerdir, bunlar da proje ürünü elemanlardır. Şimdi aynı bedelleri önümüze getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

 

Bunlarda öyle bir tiyniyet var ki hem ülkeyi kana bulayanları sırtlarına taşırlar, hem de aynı ithamla ülkeyi kaşırlar. Partilerinin Cumhuriyet'le yaşıt olduğunu söylerler ama Cumhuriyet'e faydaları yoktur. Belediyelerde bunu yaptılar. Şimdi aynı projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Yapamayacaklar. Milletimiz geçtiğimiz 15 seçimde olduğu gibi 2023'te de bu oyunu bozar.

Biz kendi parti programlarımızda, Cumhur İttifakı programlarında her fırsatta rabiamızı tekrarlıyoruz. Bugün hiçbir sorumlulukları yokken, bu değerlere sahip çıkamayanların yarın ellerine yetki geçerse istikametlerini nereye çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Güvenliğimizi terör örgütlerinin hamilerine teslim edecektir. Ekonomimizi IMF gibi benzeri kuruluşlara teslim edeceklerdir.

Evlatlarımızı dijital mecralarla zehirlemek isteyenlere teslim edeceklerdir. Eser ve hizmet altyapımızı kimi yerde işbilmezlikleri, kimi yerde sabotajlarıyla çökerteceklerdir. Türkiye'yi yeniden 1970'lerin, 1990'ların perişan haline döndürecekler. Bazen haksızlık mı yapıyoruz diye soruyoruz. Sonra aksini düşünmemizi sağlayacak aklıbaşında politikaları yok.

 

Karşınızda kaliteli bir muhalefet varsa siz de kendinize çekidüzen vermek zorunda kalırsınız. Biz de her işimizi milletimizle istişare ederek yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle inşa edeceğiz.

Bugün Gaziantep'e sizlerle dertleşmenin, eserlerin açılış sevincini paylaşmak için geldim. 14 milyar liralık 99 eserin özel sektörün 15 milyarlık 70 fabrikanın açılışını yapıyoruz. Toplam 30 milyar liralık 169 tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

Buraya Gaziray ile geldik. 25,5 km'lik güzergahyla Gaziantep'in şehiriçi ulaşımına katkı sağlayacak. 16 istasyon, 3 tünel, 1 köprü ile tarihi bir yatırım olan Gaziray'ın şehrimize kazandırılma sürecinde yaşanan sıkıntıları değdiğine inanıyorum.

Gaziantep'i bakanlıklarımızla, kurumlarımızla, belediyelerimizle birlikte geliştirmek, güzelleştirmek, büyütmek için çalışıyoruz. Gaziantep'in geldiği yer birlik ve beraberliğin en somut örneğidir. Gaziantep ülkemizin sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. 2 yıl önce 300 fabrikayı birden açmıştık. Muhalefet gelip fabrika saymaya başlamıştı. Onu bile doğru dürüst beceremediler. Bugün de yapımı tamamlanan 70 yeni fabrikanın açılışını yapıyoruz.

 

Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir ülke haline geldi. TEM'in ne olduğunu görmek isteyen Gaziantep'e baksın. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda ikna olmayan varsa Gazianteplinin hak ettikleri cevabı vereceklerinden şüphem yok.

Bugün açılışını yaptığımız eser ve hizmetler, bir de 20 yılda şehrimize kazandırdıklarımız var. Seçimden önce tekrar biraraya gelecek, muhabbetimize devam edeceğiz."


Hibya Haber Ajansı

 
2 asker şehit oldu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca: "İzmir'deki depremde yaralanan vatandaşımız hayatını kaybetti"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece İzmir’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki ...
Bakan Soylu: "Bir kez daha yüksek sesle kadına el kalkamaz!"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından aile içi ve kadına ...
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu’nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu’nda konuştu.
Aydemir: ‘Aydınlığa açık, karanlığa kapalıyız’
Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı bütçe görüşmelerinde tespit ve değerlendirmede ...
Aydemir’den muhalefete eleştiri
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Toplumsal yıkıma sürükleyecek ...
 
İzmir'deki deprem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuştu.
Türk Cumhuriyetleri ve Spor Bilimleri Üniversitesi
AK Parti milletvekili İbrahim Aydemir milli eğitim bakanlığı ve Yükseköğretim ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri