Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
İstanbul merkezli 8 ilde “Sibergöz-32” operasyonu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak
HABERLER>GÜNDEM
15 Ocak 2022 Cumartesi - 18:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da toplu açılış töreninde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da toplu açılış töreninde konuşuyor

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye, salgına rağmen 2,7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Türkiye, 75 fasıl ürün grubunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerini yakalayan bir ülkedir. Türkiye, 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir.

Türkiye'nin üretim gücünden, bu ülkenin sanayisinden haberi olmayan bu tatlı su siyasetçilerini kendi cahillikleri ile baş başa bırakıyoruz.

Onlar anlamasa da onlar bilmese de bilmek istemese de Türkiye Kipaş Holding gibi şirketlerimizin gayretleriyle büyüyor, güçleniyor, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Muhalefete rağmen ülkemizi eser ve hizmet siyasetimizle son 20 yılda rekordan rekora koşturduysak inşallah önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz.

Çalışacağız, üreteceğiz, kendimize güveneceğiz, milletimize inanacağız, Türkiye'yi hak ettiği yere hep birlikte muhakkak getireceğiz.

Aydın Çakabey'den beri 1000 yıldır istiklalin önemini de bedelini de çok iyi bilen bir şehrimizdir.

Milli mücadelenin öncü şehri Aydın, rahmetle Adnan Menderes ile demokrasinin kalesi olduğunu göstermiştir.

Bizim Aydın'a olan sevgimizi, muhabbetimizi, kıymet ve birliğimizi 20 yılı aşkın süredir bu şehre yaptığımız hizmetlerle, kazandırdığımız eserlerle ispatladık.

Bugün de Aydın ziyaretimizi yapımı tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak taçlandırmak istedik.

Eğitimde çeşitli ilçelerimizde inşa edilen 92 derslikli anaokulundan liseye kadar her seviyedeki 11 okulumuzun, üniversitemizin, hastane ek binamızın, psikiyatri binamızın, eğitim ve iktisat fakültelerinin resmi açılışlarını bugün buradan yapıyoruz.

Gençlik ve sporda, 4400 yatak kapasiteli 2 öğrenci yurdunun, 3 gençlik merkezinin, 6 spor salonunun ve diğer yatırımları bugün buradan hizmete açıyoruz.

Sağlıkta, çeşitli ilçelerimize kazandırdığımız devlet hastane binalarımızı, aile sağlık merkezlerimizi, ağız ve diş sağlığı merkezlerimizi, sağlık müdürlüğü hizmet binasının resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz.

Çevre ve şehircilikte TOKİ'nin 206 konutunun, İller Bankası altyapı projesinin hizmet binalarının açılışlarını yapıyoruz.

Tarımda 360 milyon liralık bir yatırımla tamamladığımız Gökmel Barajını, 4 adet sulama tesisini, dere ıslahı çalışmasını, 29 tarımsal destekleme, 9 gıda tesisi hibe projesini resmen bugün hizmete alıyoruz.

Ulaştırmada, Kuşadası Liman Başkanlığı hizmet binasını, gar binasını ve köprü restorasyonu projelerini, enerjide iletim hatları ve trafo yatırımlarını, içişlerinde karakol binalarını, çok sayıda sosyal tesisi restorasyon projelerinin altyapı yatırımlarını, sanayide Aydın Organize Sanayi Bölgesi atık tesisini, diyanetin yapımını tamamladığı camileri ve diğer kurumlarımızın şehrimize kazandırdığı yatırımları bugün buradan resmen hizmete açıyoruz.

Bugün ayrıca sizlerle buluşmaya gelmeden önce Söke'de, Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kağıt üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik. İlk etabının yatırım tutarı 550 milyon dolar, halen inşaatı devam eden ikinci etabının yatırım tutarı da 450 milyon dolar olan bu fabrika bittiğinde 1 milyar dolarlık bir tesisi Aydınımıza, Söke'ye kazandırmış oluyoruz.

Ülkemizin yıllık 250 milyon dolarlık kağıt ithalatının önüne geçecek ilaveten 200 milyon dolarlık ihracat yapacaktır.

Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme hedefimize önemli bir katkı yapacak bu yatırımın da ülkemize ve Aydınımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli kardeşlerim ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin bayrak şehri Aydın'da sizlerle şöyle geçmişten bugüne ve geleceğe uzanan samimi hasbihal yapalım mı?

Öyle bir dertleşelim ki Haziran 2023'te Aydın'da bu işi bitirelim buna var mıyız?

Türkiye, dünyanın pek çok tarihi atılımı yaşadığı son iki asrını, siyasi, askeri, ekonomik kayıplarla ve istiklal mücadeleleri ile geçirmiştir. Osmanlı'nın yıkılışının ardından kurduğumuz Cumhuriyetimiz döneminde de bu mücadeleler süregelmiştir.

Sanayileşme ve kalkınma hamlelerimizin önü, sinsi tuzaklar ve hatta provokasyonlarla kesilmiştir. İnsanlarımızın demokrasi ve özgürlük taleplerinin önü, darbeler ve vesayetle tıkanmıştır.

Milletimizin tarihi ile kültürü ile medeniyeti ile ilişkisi kopartılmak istenmiştir. Bu kayıpların bize maliyeti çok ağır olmuştur.

Yokluğun, yoksulluğun pençesinde kırılarak bir avuç toprağa ekip biçerek karnını doyurmaya çalışan insanlarımız, buldukları ilk fırsatta kendilerini şehirlere hatta yurt dışına atmıştır. Oralarda da zorlu hayat şartları insanlarımızın yakasını bırakmamıştır.

Bir yandan geçim derdi, bir yandan faşizan baskılar altında bunalan insanlarımız, rahmetli Menderes gibi kendi bağrından çıkan liderlerin açtığı özgürlük ikliminde bir parça nefes alabilmiştir.

Aydın CHP'ye prim vermemeli.

2023'te Aydın inanıyorum ki CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir.

Menderes, mektubunda da belirttiği gibi ölüsü ile bile onları silip, süpürmüş, milletin gönlünde ebediyen taht kurmayı başarmıştır.

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde son 20 yılda attığımız her adımda merhum Menderes'i rahmetle ve minnetle yad etmemizin sebebi ülkemize yaptığı hizmetlerin yanında işte bu onurlu duruşudur.

Ülkemizin kalkınmasını engelleyen, demokrasinin hak ve özgürlüklerin gelişmesine tahammül edemeyenlerin zihniyeti, ne kadar gizlemeye çalışırsa çalışsın bugün de kendini belli ediyor.

Ne diyor, 'Erdoğan'ın akıbeti de Menderes gibi olacak' diyorlar. Ey CHP'nin atıkları, biz bu yola çıkarken beyaz kefenimizi giyerek çıktık. Bizi bu tür tehditlerle korkutamazsınız.

Her hayırlı esere ve hizmete karşı çıkmayı, her fırsatta ülkesini dışarıya şikayet etmeyi, milletinin değerlerine düşmanlık yapmayı siyaset kisvesi altında sürdürüyor.

İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan PKK'nın, diğer tarafına şehit yakınlarına küfür eden milletvekillerini baş tacı yapan sözde milliyetçi partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük kim varsa katmışlar.

Nereden geliyorsunuz? diye sorsanız, 40 kafadan 40 ayrı ses çıkar. İstikamet neresi? derseniz yine 40 kafadan 40 ayrı ses çıkar. Ne yapacaksınız? deseniz bu defa kimseden bir ses çıkmaz, çünkü böyle bir dertleri, böyle bir hazırlıkları yok. Türkiye'yi, milletimizi bir kez daha aynı kabusa mahkum etmek isteyenlerin eline bırakmayacağız.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin üzerine inşa edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız.

Aydın'ın her milli mesele olduğu gibi bu konuda da desteğinin ve duasının yanımızda olacağına inanıyoruz.

Ülkemizi bugünlere getirirken hangi badireleri atlattığınızı, hangi engelleri açtığımızı, hangi oyunları bozduğumuzu en iyi sizler biliyorsunuz.

Terör örgütlerinden darbecilere kadar ellerinin altındaki tüm şer güçleri birer birer üzerimize saldılar. Tek gayeleri bizi 2023 hedeflerimizden vazgeçirmektir.

Ülke ve millet olarak üzerimize giydirilmeye çalışılan siyasi, ekonomik, sosyal gömleklerini yırtıkça, ayağımıza vurulan prangaları parçalayıp attıkça, maruz kaldığımız saldırıların cephesi genişledi.

İhracatta yaptık gördünüz değil mi? 325 milyar 326 milyon dolar ne yaptık, ihracat yaptık. Onlara rağmen yaptık.

Bu defa inşallah bu rakam 250.000 milyara doğru çıkacak. Biz çalışıyoruz, yapıyoruz, CHP laf üretiyor.

Asgari ücretten ,memur ve emekli maaşlarına, sosyal destek ödemelerine kadar her alanda yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanlarımızı önemli ölçüde rahatlattık.

Sanayicilerimiz harıl harıl çalışıyor, kapasite büyütüyor ,üretimi arttırıyor, ihracat yapıyor. İstihdamda salgın öncesine göre 2,7 milyonluk bir artışla 30000000 sınırına dayandık. Hiçbir insanı, insanımızı işsiz, aşsız bırakmamak, gelecek kaygısına sürüklemek için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik.

Gelişmiş ülkelerin 67 katına çıkan enflasyon ve artık ipin ucunu kaçırdıkları para genişlemeleri ile şaşkın şekilde sağa sola yalpaladığı bir dönemde Türkiye kendi rayında güvenle yoluna devam ediyor. İnşallah bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar.

Sanayi üretiminde, lojistikten ihracata çok iyi bir yerdeyiz. Diğer yandan tarım ürünlerinde ve ona bağlı olarak gıda sektöründe de salgının bozduğu küresel dengelere bağlı ciddi fiyat artışı ortaya çıktı. Gübre ve mazot gibi fiyatları küresel ölçekte belirlenen ürünlerde ortaya çıkan tablo ile kuraklığın yol açtığı sıkıntılar kesinlikle moralimizi bozmamalı. Tam tersini çiftçilerimizden ekilmemiş, dikilmemiş, değerlendirilmemiş tek bir karış toprak bırakmamalarını, daha çok çalışmalarını istiyoruz.

Çünkü, dünya, tarım ürünlerinin en kıymetli meta haline gireceği bir döneme doğru gidiyor.
Topraktan çıkan her ürün, ambara giren her mahsul değerini bulacaktır. Bunun için çiftçilerimiz toprağına, hayvan üreticilerimiz ahırlarına iyi sahip çıkmalı, en küçük bir boşluğa, en küçük bir ihmale meydan vermemelidir.

Geçenlerde bay Kemal Şanlıurfadaydı. Şanlıurfa'da ne dedi? 'Şanlıurfa Belediyesini bize verin' dedi, elektriği size bedavaya vereceğim' dedi.

Bay Kemal 2023 2024'ü beklemeye de gerek yok. Hadi bakalım sen şimdi Aydın'da belediye başkanına ver talimatı eğer yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın'da elektrik çiftimize ücretsiz olarak verilsin.

Hadi görelim az önce ben sayın belediye başkanına bir nükte yaptım, dedim ki 'elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı' dedim. O da bana nükteli cevap verdi. Çünkü olacak iş değil ya. Bu bay Kemal'in dünyadan haberi yok, haberi yok...

Elektriğin yönetimi belediyelerde mi? Elektriğin yönetimi bizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. 14-15 tane büyükşehir sende bay Kemal, hadi ver talimatı da bedava elektriği benim çiftçime versinler. Bunun hesabını sormaya var mıyız? Söyleyin versinler bedava elektriği. Böyle bir yetkileri var mı? Böyle bir hakları var mı? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık, çok çektik ama bunları hesabını 2023 Haziranı'nda gelin beraber soralım.

Turizmde, hamdolsun hedeflerimizin ötesine geçtiğimiz bir yılı geride bıraktık. İnşallah 2022'de çok daha bereketli bir sezon yaşanmasını bekliyoruz.

Küresel gelişmelerin ve kurdaki dalgalanmanın ötesinde açgözlülük yapanları ise affetmiyoruz. Hukuki mekanizmalar işletiliyor. Buradan milletimize sesleniyorum, siz kendi kifayetsizliğini gizlemek için sürekli karamsarlık havası pompalayanlara aldırış etmeyin.

20 yıl bütün bu yatırımları nasıl yaptıysak, havalimanlarını nasıl yaptıysak, hastaneleri nasıl yaptıysak, yolları, ulaşımı nasıl yaptıysak, Allah'ın izniyle bunları da biz yaparız.

İstanbul'u İzmir'e biz bağladık mı? Osmangazi Köprüsü'nü yaptık mı, Marmaray'ı yaptık mı, Avrasya'yı yaptık mı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Biz yaparız.

Eğer bu tarihi yol ayrımında millet olarak tercihimizi son 20 yılda olduğu gibi bir kez daha demokrasi ve kalkınmadan yana kullanırsak, emin olun aydınlık bir geleceğin bizi beklediğini hep birlikte göreceğiz.

20 yıldır işimiz hizmet, gücümüz millet diyerek 81 şehrimizin her köşesini eserlerle donattık. Aydın'a son 20 yılda toplam 37 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Gençlik ve sporda ilimize toplam 9030 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları kazandırdık. Aydın için toplam 2533 yatak kapasiteli iki yurt projemiz daha var. Şehrimize toplam 21 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlardan son 20 yılda genel sağlık sigortası desteğinden doğum yardımına, elektrik tüketim desteğinden öksüz, yetim yardımlarına kadar birçok farklı kalemde yaklaşık 4 milyar lira tutarında yardım yaptık. Sağlıkta Aydın'a 24'ü hastane olmak üzere toplam 55 adet sağlık tesisi yaptık. Bu yıl içinde yapımını tamamlayacağınız 950 yataklı Aydın Şehir Hastanemiz ile birlikte toplam 8 sağlık tesisinin inşaatı devam ediyor. Çevre ve şehircilikte Aydınımız da TOKİ ile 1587 konuk, 142 tarımköy projesi, 28 sosyal tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Halen sosyal tesisler ile birlikte 279 konutun inşaatına devam ediyoruz.

Aydın'da toplam büyüklüğü 142000 metrekare olan 3 millet bahçesi projemiz oluyor.

Buharkent Millet Bahçemizi 2019 yılında Nazilli Millet Bahçemize geçtiğimiz yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hizmete sunmuştuk. Proje çalışmaları süren Efeler Millet Bahçemizi de İnşallah en kısa sürede şehrimize kazandıracağız.

Ulaştırmada Aydın'ın bölünmüş yol uzunluğuna 267 kilometre dahil ekleyerek toplamda 381 kilometre yükseldi.

İzmir Aydın Otoyolu ile Aydın çevre yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Aydın Denizli Otoyolu’nun yapımına geçtiğimiz yıl başladık. Otoyol projeleri ile Türkiye'nin önemli turizm ve tekstil bölgelerinden Aydın ve Denizli'yi hem İzmir Limanına hem Marmara ve Akdeniz bölgelerine hızlı ve güvenli şekilde bağlamış oluyoruz.

Böylece Akdeniz'den gelen turistlerin Ege Bölgesi’ne özellikle Kuşadası Efes Pamukkale’ye ulaşımları kolaylaşmıştır.

Afyon, Denizli, Isparta, Burdur ve Ortaklar Aydın tren hattını %100 yerli ve milli imkânlarla modernize ediyoruz.

Yapımı devam eden bu hattı inşallah 2023 yılında tamamlıyoruz.

Tarım ve Ormancılıkta Aydın'a 13 baraj 8 gölet 5 hidroelektrik santrali 36 sulama tesisi ve 5 yeraltı depolama tesisi inşa ettik. 4 baraj 8 inşası sürüyor.

Hayata geçirdiğimiz sulama projeleri ile 548000 dekar araziye sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile 294000 dekar araziyi sulamaya açacağız.

Aydın’a tarım da 5 buçuk milyar lira tarımsal destek verdik.

Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova,  Kuşadası, Nazilli ve Söke ye doğal gaz arzını sağladık.

 

Hibya Haber Ajansı

 
Erdoğan, Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası Resmî Açılış Töreninde konuştu
 
Erdoğan, AK Parti Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası Resmî Açılış Töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası Resmî Açılış Töreni katıldı.
3-5 yaş grubunda okullaşma oranı, %48’e yükseldi
Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor.
THY'de iç hatlarda PCR testi zorunluluğu kalktı
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda PCR test ...
 
MEB, ilk kez izleme ve değerlendirme araştırması yapıyor
Millî Eğitim Bakanlığı, yaklaşık dört buçuk aydır yüz yüze eğitime devam ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre azaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ...
 
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tehlike arz eden köpeklerin kayıt altına alınmasına ilişkin açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tehlike arz eden köpeklerin kayıt altına ...
Bakan Akar’dan “NATO her zamankinden daha aktif ve canlı” vurgusu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Hızlı İntikal Edebilir Kolordu-Türkiye ...
SSK ve Bağ-Kur aylıklarına tatil düzenlemesi yapıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca, SSK ve Bağ-Kur aylıklarına tatil düzenlemesi yapıldı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri