Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
22 Kasım 2022 Salı - 11:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, yeni bağlantı yolları ve tünelleri, yeni yerleşim bölgesi projelerinin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’de

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün Cumhuriyet tarihinin en gurur verici eserlerinden Yusufeli Barajı’nın yanı sıra bu eserin mütemmim cüzleri olarak gördüğümüz bağlantı yolları ve tünelleriyle yeni yerleşim bölgesinin açılış töreni vesilesiyle sizlerle birlikteyiz. Barajımızın, yollarımızın, tünellerimizin ve yerleşim yerlerimizin ülkemize, milletimize ve Yusufelili kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.

Yusufelili kardeşlerimiz, bu eserin ülkemize kazandırılması için doğdukları, büyüdükleri evlerini, işyerlerini, geçmişlerini geride bıraktı. Her ne kadar kendilerine daha modern evler, işyerleri, yepyeni bir ilçe inşa etmiş olsak da bunların hiçbirinin Yusufelili kardeşlerimizin yaptıkları fedakarlığın karşılığı olmayacağını biliyoruz.

Yeni Yusufeli, 2 bin 698 konut, 507 köy evi, 296 işyeri, 37 dükkanlı bir sanayi sitesi, 25 yataklı hastane, anasınıfından lisesine kadar 9 okul, yurt, spor salonu, 7 köy, ayrıca tüm kamu ve hizmet binalarıyla sıfırdan kuruldu.  Her türlü altyapısı ve üst yapısıyla oldukça ferah bir şekilde tasarlanan yeni Yusufeli, eskisinin iki katı büyüklükte bir alana sahiptir. İlçenin ulaşım ihtiyacı için bünyesindeki 39 tüneli ve 21 köprüsüyle 110 kilometre yeni yol yapılmıştır.

Bundan 20 yıl önce Türkiye’nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometreyken biz sadece Yusufeli’nde köy yollarındakilerle birlikte 62 kilometre tünel inşa ettik. Yusufeli için yaptığımız yollarla Kafkaslar ve Karadeniz bölgesinin kuzey- güney aksındaki trafiğindeki güvenliğini ve konforunu artırdık. Dikilen 20 bin ağacı, 75 binin üzerinde fidanı ve serilen 40 bin metrekareyi geçen çimleriyle yemyeşil bir Yusufeli ortaya çıktı.

Baraj Gölü içinde kalan 800 bin metreküp verimli toprak da yeni yerleşim yerine taşınarak, ilçenin hiçbir imkanı heba edilmemiştir. Elbette böylesine devasa bir projede bazı eksiklikler olabilir. Bunların da süratle giderileceğinden şüpheniz bulunmasın. Yusufeli Barajı ve hidroelektrik santrali, 100 katlı bir gökdelene denk olan 275 metre yüksekliğiyle ülkemizde ilk, dünyada da kendi sınıfında 5. sırada yer almaktadır. Kurulu gücü, 558 megavat olan bu barajda üretilecek yıllık 1 milyar 900 milyon kilowatt saatenerji, ekonomimize senelik 5 milyar liralık katma değer temin edecektir. Allah göstermesin, bir enerji sıkıntısı olsa sadece burası 1,5 yıl enerjiyi temin eder.

Su depolama kapasitesi 2,3 milyar metreküp olan Yusufeli Barajı’nın enerji üretim kapasitesi 2,5 milyon konutun veya 750 bin TOGG otomobilinin enerji ihtiyacını tek başına karşılayacak düzeydedir. Türkiye’nin en çetin coğrafyasından barajı, santrali, yeni yerleşimi ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık bir maliyetle böyle bir yatırımla Türkiye Yüzyılına yakışır bir eseri, milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık.

Bunca yatırımı, emeği, çabayı niye gösterdik? Biz sizi seviyoruz. Biz bu milleti seviyoruz. Bizim bu millete aşkımız var. Biz bu vatan için varız, bu millet için varız. Türkiye sevdalısı olarak, bu yolda yürüdük, yürüyoruz. Sadece altyapıyla kalmadık, demokrasimizi, hak ve özgürlüklerimizi geliştirmek için de destansı bir mücadele yürüttük. Halbuki biz de daha önceki 80 yılda hep yapılageldiği gibi günlerimizi, aylarımızı, yıllarımızı sadece siyasi polemiklerle, çekişmelerle, lafla geçirip hiç riske girmeden hayatımızı sürdürebilirdik.

Ziyaret ettiğimiz ülkelerde bize ülkemize bu başarıyı nasıl yakaladığı soruluyor. Her ne kadar  muhataplarımıza diplomatik cevaplar veriyor olsak da bu başarıyı; milletimizle bir olmamıza, iri olmamıza, diri olmamıza, kardeş olmamıza hep birlikte Türkiye olmamıza borçlu olduğumuzu biz biliyoruz.

TOGG’u teknoloji ve markalaşma alanında Yusufeli Barajı’nı da altyapı konusunda Türkiye Yüzyılına girişinin sembol projeleri olarak görüyorum. Bu kutlu mücadeleyi verirken, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının engelleme çabaları da her gün yeni tezahürleriyle kesintisiz sürüyor.

Önceki hafta İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıyı da mertçe karşımıza çıkmaya yüreği yetmeyenlerin alçakça giriştikleri bir eylem olarak görüyorum. Aralarında çocukların da bulunduğu 6 masumun hayatına mal olan bu alçak saldırıya cevabımızı Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendileri en güvenli hissettiği yerlerde başına yağan bombaları hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sınır bölgelerimizdeki sınır bölgelerimizdeki sivil yapıları ve insanları hedef almıştır. Bu vesileyle Karkamış’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

İnşallah bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir. Ülkemiz sınırlarına ve vatandaşlarına yönelik saldırıların kaynakları bellidir. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin kimliğini, yerini, sicilini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de biliyoruz. Sabrımız, bir hukuk devleti olarak diplomasiye, anlaşmalara, ülke olarak bize verilen sözlere sonlara kadar riayet etme hassasiyetimizdir. Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, yaptığımız her anlaşmaya riayet ederek, üzerimize düşenleri ziyadesiyle yerine getirdik.

Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. Tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin, kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır.”

Hibya Haber Ajansı

 
Aydemir Ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi
 
Çin ve ABD savunma bakanları bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir Ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi
Milletvekili Aydemir, ‘Ulaştırma ve Altyapı alanında Türkiye’nin abide ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da Al-Bayt Stadyumu’nda düzenlenen ...
Aydemir’den Soylu’ya Erzurum teşekkürü
Milletvekili Aydemir, sunumunda Erzurum’la ilgili iki talebi paylaştı. ...
 
Muğla'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Muğla'nın Datça ilçesinde 4.1 şiddetinde deprem oldu.
Aydemir: ‘Her sayfası şeref levhası’
Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
 
Gökçeada'da 4 noktada yangın
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 4 noktada yangın çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ...
Aydemir’den AK siyasette pozitif enerji vurgusu
Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları ve Cumhur ittifakı kaydında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri