Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>GÜNDEM
6 Eylül 2021 Pazartesi - 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2021-2022 Eğitim öğretim yılının öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni eğitim öğretim yılının açılış törenini Türkiye'nin en köklü kendi alanında en yetkin okullarından birisi olan Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz.

Islah-ı Sanayi Mektebi adıyla 4 Eylül 1868'de hizmet vermeye başlayan lisemiz o tarihten bu yana ülkemizin teknik eğitim alanında önemli bir ihtiyacını karşılamıştır.

Okulumuz Türkiye'ye farklı alanlarda hizmet etmiş pek çok güzide ismin yetişmesine de vesile olmuştur. Güreş ve tekvando başta olmak üzere spordaki başarılar başarılarıyla da göğsümüzü kabartan lisemizin öğrencilerini kutluyor emek veren tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.

Şu an okulumuzda eğitim gören evlatlarımızın büyüklerinden devraldıkları gurur tablosuna yeni yıldızlar ekleyeceklerine inanıyor burada çok önemli gördüğüm bir hususu vurgulamak istiyorum.

Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte disiplin azim ve fedakarlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim kurumunun gerisinde çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine aşık eğitimcilerin imzası vardır. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa elbette bu başarıların hiçbiri yakalanamaz.

Evlatlarımızı yetiştiren milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlerimizin şahsında eğitim-öğretim camiamızın tüm mensuplarına hizmetleri ve engin sabırları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi daha ömürlerinin baharında iken bölücü Terör Örgütü tarafından alçakça katledilen şehit öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum.

İnşallah yeni eğitim-öğretim yılı Türkiye'nin hemen her alanda gerçekleştirdiği büyük atılımı tarihi değişimi ivme kazandıracak.

Ülkemizin ve milletimizin önünde yeni ufuklar önceki sene başlayan ve son bir buçuk yıldır tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını hayatımızdaki her şey gibi eğitimi de ne yazık ki olumsuz etkiledi. Salgını kontrol altına almak için hemen her ülke sokağa çıkma yasağı dahil çok sert tedbirlere başvurdu.

Türkiye olarak biz de virüsün öldürücü etkisinin yüksekliği sebebiyle geçtiğimiz dönemde ihtiyatlı davranmak zorunda kaldık. Öğretmenlerimizin evlatlarımızın ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atmamak için azami hassasiyet gösterdik.

Salgının yol açtığı sıkıntılara rağmen eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk.

Bir taraftan bu adımları atarken diğer yandan yüz yüze eğitimin ikamesinin olmayacağı gerçeğinden hareketle yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarımızı devam ettik.

Özellikle aşının etkinliğine dair bilimsel verilerin açıklanması yüz yüze eğitim konusunda bizi daha çok cesaretlendirdi. Hazırlık sürecinde bilim insanlarımızın yanı sıra eğitimin tüm paydaşların fikrine başvurup Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız okullarda alınması gereken önlemleri yapılması gerekenleri birlikte belirlediler. Temizlik malzemeleri ve maske tedarikini sağlayarak velilerimizin çocuklarını güvenle okula gönderebileceği bir altyapıyı sağladık.

Yine bu süreçte farklı kaynaklardan aşı teminine önem ve öncelik vererek vatandaşlarına yaygın aşı imkanı sağlayan ülkelerin ilk sıralarında yer aldık. Gönüllülük esasıyla  devam ettirdiğimiz aşılama çalışmalarında uygulanan toplam doz sayımız 100 milyon sınırına doğru gidiyor.

İsteyen her vatandaşımız ücretsiz hızlı ve sıkıntısız bir şekilde aşıya ulaşabilmektedir. Halen birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne aldığımızda bu tablo ülkemiz adına gerçekten önemli bir başarıdır.

Bu vesile ile bir kez daha aşı olamaya davet ediyorum.

Aşı karşıtı söylemlere özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir.

Salgının yayılmasını engellemek öğrencilerimiz öğretmenlerimiz velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uyumasına bağlıdır.

Çocuklarımızı çok özledikleri okullardan mahrum bırakma lüksümüzün olmadığı bilinciyle hareket etmemiz şart. Tedbirlere riayet konusunda herkesin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Bugün uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız Türkiye'nin geleceğidir. Ülkemizin başarılı bilim insanları siyasetçileri sanatçıları işadamları sporcuları öğretmenleri askerleri doktorları mühendisleri yüreği kıpır kıpır atan bu gençlerimizin arasından çıkacaktır.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık işte bu okullarımızdır.

Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ancak kaliteli özgün en modern teknoloji ile donanmış bir eğitim öğretim sistemi ile taşıyabiliriz. Bunun için eğitimi harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz.

2002 yılında Milli Eğitim bütçesi gençler buna özellikle dikkatinizi istiyorum sadece 7 buçuk milyar lira iken 2021 yılında bu rakam 147 milyar liraya yükselmiştir.

Bugün nereden nereye yükseköğretimi de dahil ettiğimizde eğitim bütçemiz 211 milyar lira çıkıyor.

Ülkemiz genelindeki derslik sayısı neydi 343 bin bu nereye çıkardık 601 bine taşıdık.

2002 yılından bugüne kadar toplam 700 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik.

Eskiden boş geçen dersler ya da farklı branş öğretmenlerinin girdiği dersler varken hamdolsun artık bu tür sorunlar ortadan kalkmıştır.

Çok önemli bir başarı  OCD ülkeleri ortalamasına göre liselerde öğretmen başına 13 öğrenci iken bizde 12'dir.

Meslek liselerimiz artık patent dahi alabilecek düzeyde yeniliklere imza atıyor. Buraya geldiniz meslek liselerimiz 2020 yılında 12 patent faydalı model 109 tasarım ve 59 marka tescili Almıştır.

2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmasında mesleki eğitimin oynayacağı kritik rolün farkındayız.

İstihdamda ara eleman diye bir kavram vardır. İşte bu ara elemanın yetiştiği yerler neresi sizin meslek liseleridir.

Üniversiteyi bitirmeniz de şart değil yani siz buradan çıktıktan sonra ara eleman olarak hemen istihdam edilebilecek bir imkan kazanacaksınız.

28 Şubat zihniyetinin sırf İmam Hatiplerin önünü kesmek amacıyla eğitim sistemimizde açlığı bu derin yarayı bir an önce tamamen kapatmamız gerekiyor.

2020 yılının ekim ayında başlatılan mesleki eğitimde 1000 okul projesi mesleki eğitimde gerçekleştirilen iyileşmenin tüm Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yaygınlaştırılması yönünde attığımız önemli bir adımdır.

Eskiden Teknik Meslek liselerinde böyle garip gureba makineler vardı. Torna makineleri falan acayipti. Şimdi oralara da tamamen yeni makineler getirdik. Yani ne varsa okulunuza da onu görüyorsunuz.

Mesleki eğitime özendirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanımızın da gayretleriyle İnşallah yakında Türkiye'yi bu alanda çok daha farklı bir konuma taşıyacağız.

Sizler milletimizin umudu aydınlık yarınlarımızın teminatısınız ne yapıyorsak sizler için sizin için yapıyoruz. Sizlere daha güçlü daha müreffeh ve daha itibarlı bir ülke bırakma gayesi ile gece gündüz çalışıyoruz."


Hibya Haber Ajansı

 
Haftalık insidans haritası yayımlandı
 
Çin, Rusya ve Endonezya ile yerel para birimleriyle ticarete başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık insidans haritası yayımlandı
Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 20 binin altına düştü
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Assimi Goita ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Assimi ...
 
MEB, 'Covıd-19 Salgın Yönetim Destek Merkezi' kurdu
Millî Eğitim Bakanlığı, okullardaki tedbirler ile olası temas veya vaka ...
Eylül geldi, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başladı
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 4 yıldır gerçekleştirilen ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Stadyumlara Giriş Tedbirleri' konulu ek genelge
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne 'Stadyumlara Giriş Tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi.
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binasının açılış törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri