Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
HABERLER>GÜNDEM
6 Ocak 2018 Cumartesi - 09:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paris'te tarihi rest: Bakın bunu Fransa'da dillendiriyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa lideri Macron ile birlikte kameraların karşısına çıktı ve Avrupa Birliği'ne Paris'ten seslendi. AB'nin Türkiye'yi ciddi manada yorduğunu belirten Erdoğan, "Belki de bizi bir karara doğru sürükleyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Paris te tarihi rest: Bakın bunu Fransa da dillendiriyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa lideri Macron ile birlikte kameraların karşısına çıktı ve Avrupa Birliği'ne Paris'ten seslendi. AB'nin Türkiye'yi ciddi manada yorduğunu belirten Erdoğan, "Belki de bizi bir karara doğru sürükleyecektir. Zira sürekli olarak 'ne olur artık bizi de alıverin' diyecek halimiz de pek yok. Bakın bunu Fransa'da dillendiriyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu ziyaretimizde, 500 yılı aşkın bir mazisi olan dostluğumuzun bu gün farklı şekilde attığımız adımlarla, yaptığımız anlaşmalarla güçlendiğini düşünüyorum. Siyasi, askeri, ekonomik, ticari gibi konularda görüşmeler yaptık. Her şeyden önce tabi Türkiye-Avrupa Birliği sürecinde ne yazı k ki 54 yıldır bu kapıda bekletilen bir ülke. Bunları da aramızda müzakere ettik. 

Gerekçeleri sorduğumuzda, gerekçeleri AB bize sunamıyor. Bu bizi ciddi manada yorduğu gibi milleti mi de yoruyor. Belki de bizi bir karara doğru sürükleyecektir. Artık bizi de alıverin diyecek halimiz de yok. Bakın bunu da buradan Fransa'dan dillendiriyorum. Biz NATO'da beraberiz, yani bizim bir stratejik bir ortaklığımız da var askeri anlamda. EUROSAM anlaşmasını da yaptıktan sonra, amacımız süratle bu yolda ilerlemek. Bir başka adım da özellikle AİRBUS ve THY arasındaki imzaların atılması.

En önemlisi üzerinde durmamız gereken konu, terörle mücadele konusudur. 34-40 yıldır çok ciddi bedeller ödedik. Fransa'nın da çok ciddi bedeller yaşadığını da biliyoruz. AB'nin verdiği bir söz vardı Suriyeli mülteciler hakkında, ama verilen sözde durulmamıştır. Dünya Mülteciler Komisyonu'na bakıyorsunuz, ordan da ciddi bir rakam gelmiyor. Fakat biz bügün bunlara rağmen geri adım atmayacağız. Çünkü, biz bunu insani ve vicdani mesele olarak görüyoruz. Ülkemizde DEAŞ'e karşı, sınırımızda da DEAŞ'e karşı verdiğimiz mücadelemiz var. Ve şu anda PYD, YPG, PKK'nın yan örgütleridir. 

Fransa'da nüfusu 700 bin civarında soydaşlarımz var. Onların bir köprü görevi görmesi de bizi mutlu etmektedir. Sadece bu konularla kısıtlı kalmadık. Suriye, İran, İsrail, Filistin, iki devletli bir Filistin meselesini görüştük. Son dönemlerde BM'de yapılan oylamanın, getirisini götürüsünü de konuştuk. Burada ben güçlüyüm, güçlü olduğuma göre haklıyım yanlış. Hayır, güç haktan gelir, haklı değilseniz güçlü değilsiniz. Haklıysanız güçlüsünüz. Libya'da, Mısır'da aynı şeyler yaşanıyor. Bir el buraları sürekli karıştırıyor.

Kudüs-Filistin, konusunda atılacak önemli konular hakkında yakın istişare içerisinde olacağız. Suriye konusunda fikirdar ülkeler olarak, dışişleri bakanlarımızın bir araya gelmesiyle, müsterek adımları nasıl belirleyeceğiz bunu da konuşacağız. Biz 15 temmuzda bildiğiniz gibi 251 şehit verdik. FETÖ terör örgütüne bu bedeli ödetti. Artık dostlarımızı aynı bedeli ödesin istemiyoruz. Biz PKK ile de FETÖ ile de DEAŞ ile de aynı mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Batı her zaman bize şunu söylüyor. Yargı bağımsızdır. Türkiye'de yargı bağımlı değil ki, bizde de bağımsız. Şunu bilmelerini isterim; Terör kendi kendine oluşuyor. Terör ve teröristin bahçıvanı vardır. Bu fikir babaları bunları düşünceleriyle sunar. 

Beklediğimizi alabilmek için biraz daha zaman gerekecek öyle görünüyor.

 

 

MACRON'UN SATIRBAŞLARI

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana sürekli görüşüyoruz gerek uluslarası toplantılar gerekse telefon... Bir kaç defa hatırlattığım gibi burada şöyle bir yaklaşım içersiisndeyiz diyalog ve ortak yaklaşım İlişkilerimiz çok eskiye dayanıyor ve çok köklü ilişkiye sahibiz. 

Her iki tarafta vatandaşlarımızın her gün karşılaştıkları konular var dolayısıyla ikili çözmemeiz gereken konular ve sorunlar var dolayısıyla ortak çıkarlarımız ve birlikte çözmemiz gereken çok fazla sorun var 

TERÖRLE MÜCADELEYİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Terörle mücadele konusuna değindik çünkü terör her iki ülkemizide vurdu. Bu konuda iyi bir işbirliğimiz var. Terör gerçek bir risktir ve halklarımız gerçek bir bedel ödemişlerdir PKP bizim içinde bir terör örgütüdür. DEAŞ ve onla bağlantılı tüm terör grupları ile mücadele ediyoruz. Terörle mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. 

Savunma alanında da ilişkilerimizi güçlendirdik. Karşınızda imzalar atıldı. 

Aynı zamanda kuvvetli bir ekobnomik ilişkimiz var bugün imzalanan diğer iki anlaşma uçak satın  alımı konusundaki anlaşmada önemli bir anlaşmadır.

Gıda ve tarım alanında da ilişkilerimiz olumlu yönde ilerliyor. Sığır eti sektörü konusunda önemli aşamalar kaydettik. Kanatlı hayvan ve meyveler konusunda da bu ilerlemeleri katetmek istiyoruz.

SURİYE İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALYIZ

Suriye'de ve Fransa'da işlenen saldırıların planları Suriye'den geldi. Biz bu yüzden DEAŞ'a karşı mücadele ediyoruz. Suriye Türkiye'nin önemli bir komşu ülkesidir. Dolayısıyla bu önemli bir konu. 

Türkiye'nin yaşadığı zorlukların bilincindeyim. Türkiye çok şeyle başa çıkmak durumda kaldı bu konuda bir şey söylemek bana düşmez ama terörle mücadelede ortak hareket edeceğiz

AB İLE İLİŞKİLER

Türkiye-AB ilişkilerinde ikiyüzlülükten çıkmak gerekiyor

 
CHP'de Kılıçdaroğlu çatlağı
 
Havuz vermiş iki villa kapmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Kılıçdaroğlu çatlağı
Ankara İl Başkanlığı seçiminde desteklediği Adnan Keskin’e rakip olan ...
Boşanan erkek, SGK muamelesi görüyor
30 yıllık kanun, boşanan eşi nafakaya mahkûm ediyor. Taraflar da bu durumu ...
Bakan Sarıeroğlu taşeron işçileri uyardı
Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, kefil, teminat, geçmiş çalışmalardan ve haklardan ...
 
Mesele tweet değilmiş!
Erdoğan'ın 'dava arkadaşım' dediği Abdullah Gül'e tepkisinin tek sebebi KHK eleştirisi değil!..
Adalet Bakanlığından uyarı: Yargıya müdahale ettirmeyin
Adalet Bakanlığı, 81 ilin Başsavcılıklarına uyarı niteliğinde bir yazı gönderdi.
Muğla'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Muğla'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
 
FETÖ’nün Hazinedar’ı görevinden alındı!
Yolsuzluk ve FETÖ nedeniyle hakkında birçok soruşturma açılan Beşiktaş ...
Milletvekili Aydemir Hınıslılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hınıs kardeşlik davamızın ...
ABD'nin Kuzey Kore'ye askeri operasyon düzenleyeceği iddiası
Amerikan medyası, Pentagon'un Kuzey Kore'ye yönelik bir operasyon ihtimaline ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri