Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
22 Mart 2017 Çarşamba - 16:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa’ya sert uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’yı sert biçimde uyararak, “Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Avrupa’ya sert uyarı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Anadolu Yayıncılar Derneği Üyelerini konuk eden Erdoğan, ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir kuyruklu yalan dizisine imza attığını söyledi. “Dürüst olun, dürüst. Dürüst olun, bu ülkenin huzurunu kaçırmayın” diyen Erdoğan, Anadolu basınından yeni sistemin 18 maddesinin tek tek halka anlatılmasını istedi.

“EN BÜYÜK ZARARI SİZ GÖRÜRSÜNÜZ”

“Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir" diyerek Avrupa’yı uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

“MANŞETLERLE ÇARPIŞARAK BUGÜNLERE GELDİK”

Dünyada medyanın yaygın olarak demokrasinin nüvesini oluşturan yürütme, yasama, yargının ardından dördüncü güç olarak zikredildiğini belirten Erdoğan “Ülkemizde geçmişte kendini bu sıralamanın ilk sırasına çıkartan, zımnen milleti ve milli iradeyi temsil eden kurumları tanımadığını söyleyen medya patronları gördük. Geçmişte bunlar oldu. Milletimizin değerlerine karşı savaş açan, kültürümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi yıkmayı kendine misyon edinen basın organları, basın mensupları gördük. Aynı tıynette oldukları siyasetçilerle birlikte, Türkiye’nin varlığının ve birliğinin teminatı olan tüm sembollere saldıran medya gruplarının faaliyetlerine ne yazık ki şahit olduk. Elbette farklı politikalar izleyen yayın kuruluşları vardır ama maalesef medyadaki hakim yapı bu kesimlerin kontrolündeydi. Hatırlayın ‘tüzüklerle çarpışarak büyüdük’ diyen şairden ilham alarak bende diyorum ki, biz de manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik. Geçmişte kimin iktidara geleceğini, kimin iktidardan düşeceğini manşetleriyle belirlemeye alışmış olanların düzenlerini bozarak yolumuza yürüdük. Kendi halkına ‘cahil, koyun sürüsü, bidon kafa, göbeğini kaşıyan adam’ diyenlere eyvallah etmediğimiz için her türlü saldırıya, hakarete maruz kaldık. Onun için ‘muhtar bile olamaz’ diye amiral gemisi diye geçinenler sürmanşet attılar. Bunlar muhtarları küçümsediler ama biz şu salonda muhtarlarımızla bir araya geliyoruz.

16 bini aşkın muhtarımızla bir araya geldik. Birileri de kalkıyor muhtarlarımızı küçümsüyor. Benim BM Genel Kurulunda yaptığım konuşmayı ‘sanki muhtarlara konuşuyor’ diyor, ondan sonra da topladığı 30-40 muhtar kardeşimize ‘onu demek istemedim’ diyor. Bir tanesi soruyor ‘ne demek istediniz, siz muhtarları nasıl küçümsersiniz’ diyor. ‘Ben onu demek istemedim, biz insanları küçümseme hakkına sahip değiliz’ diyor, tamam da ne demek istedin. BM’de bizim karşımızda olanların tamamı seçilmiş değil, ağırlıklı olarak BM Genel Kuruluna gelenler atanmışlardır. Muhtar seçilmiş olduğu için güçlüdür, saygındır. Bir cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri nasıl seçilerek geliyorsa muhtar da seçilerek geldiği için saygındır, ona saygı duyulmalıdır.

Çünkü biz gücümüzü manşetlerden değil, sandıktan, milletten aldığımız için bu çarpık zihniyete meydan okuyoruz. Kendi ülkesini yurt dışındaki bir takım güçlere şikayet eden, ihbar edenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Medya mensubu görüntüsü altında terör örgütlerine militanlık, yabancı servislere ajanlık yapanlara asla taviz vermeyeceğiz. Adam tam bir ajan terörist. Neymiş, basın mensubuymuş. 1 ay Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu rezidansında misafir ediliyor. Tam da bizim Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün hemen altında, sahilde. 1 ay kendisini orada misafir ediyorlar. Şansölye ‘bizim burada çifte vatandaş olan gazetecimiz var, bunu bırakmanızı özellikle istiyoruz’ diyor. Dedim ki ‘4 bin 500 PKK’lı teröristin dosyasını verdim ve iadesini istedim, verdiniz mi?’ dedim. ‘Yargı bakıyor’ dedi. Bizde de yargı baksın, gelsin yargıya teslim olsun. Onunla ilgili kararı bizde yargı verir, yargı bizde bağımsızdır, biz karışamayız. Bir müddet orada sakladılar, mahkemeye çıktı, mahkeme tutukladı, şu anda içeride. Süreç böyle devam edecek. Sen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına kapını kapatıyorsun, bakanlara kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun, Hollanda’da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen ‘ben de Hollanda’nın yanındayım’ diyorsun. Sen Hollanda’nın yanında mısın, ben de halkımın ve Hakk’ımın yanındayım, böyle devam edin” şeklinde konuştu.

Etiketler:
 
Kekik sanıp mangalda pişirdiği bonzai ölüme neden oldu
 
Darbe sanığı "cezaevinde rahatım" diyerek tahliye talebinde bulunmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım: Dost bildiğimiz bazı ülkeler...
Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa'daki ülkelerin tutumuna da sert tepki ...
Erdoğan Avrupa’ya yüklendi: Topunuz gelin
Teröre arka çıkan Avrupa’ya eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Başbakan Yıldırım'dan 25 eski bakanla referandum buluşması
Geçtiğimiz hafta milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelerek referandum ...
 
Kurtulmuş: Yeni bir KHK çalışması var
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısına ...
Şentop: 'CHP, 1995’te 600 milletvekili teklifini desteklemişti'
Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa ...
Gökçek’ten fuar alanı açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek ...
 
Melih Gökçek'ten flaş iddia: 'Son 10 yılda işlenen 12 siyasi cinayet FETÖ’nündür'
TGRT Haber’in konuğu olan Gökçek, Türkiye’deki son 10 yılda işlenen 12 ...
Başbakan Yıldırım: 'CHP pusulayı şaşırdı'
Başbakan Binali Yıldırım, CHP’yi eleştirerek, “Bunlar artık her şeyi çift ...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Maskeli Balo sona erdi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maşalarıyla silah verdikleri, sırtını ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri