Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Ramazan Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular için açık görüş uygulaması yapılacağını duyurdu.
Yapılan açıklamada, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik kapsamında kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan kişilere bayram ve özel günlerde açık görüş imkânı tanındığı hatırlatıldı. Bu çerçevede Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüşlerin planlanarak gerçekleştirileceği belirtildi.
Açıklamada, ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma veya hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş ve cezası devam eden hükümlü ile tutukluların açık görüş hakkından yararlanamayacağı ifade edildi. Ayrıca her hükümlü ve tutuklunun bu haktan yalnızca bir kez faydalanabileceği kaydedildi.
Görüşmeye gelecek kişilerin akrabalık durumlarını nüfus müdürlüklerinden ya da ilgili konsolosluklardan alınan resmi belgelerle belgelemeleri gerektiği de bildirildi.
Açık görüşlerin, CTE’nin internet sitesinde yer alan 173 ceza infaz kurumunda 16–22 Mart tarihleri arasında yapılacağı aktarıldı. Ağır ceza merkezi bulunan ve müdürlük teşkilatı olan diğer kapalı ceza infaz kurumlarında görüşlerin 16–20 Mart, müdürlük teşkilatı bulunmayan kurumlarda ise 16–18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.