Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>YEREL HABERLER
8 Mart 2020 Pazar - 12:55

Büyükşehir engelli sporcuları kapı dışarı etti

15 Temmuz Akıncılar GESK sporcuları Büyükşehir Belediyesi tarafından sahaları ellerinden alınarak mağdur edildi. Büyükşehir yetkileri daha önce tesislerin ücretsiz kullanabileceğinin sözünü vermişti

Büyükşehir engelli sporcuları kapı dışarı etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce görme engelliler için yapılan futbol sahası 10 Aralık 2016'da törenle açılmıştı. Saha 8 branşta sporcusu olan 15 Temmuz Akıncılar Görme Engelli Spor Kulübü'ne (GESK) tahsis edildi. 31 Mart seçimleri sonrası koltuğu devralan yönetim engelli sporcuları engelli haftasında, 16 Mayıs'ta kapı dışarı etti. Ancak yapılan yanlıştan dönüldü tesis tekrar engellilere verildi. Fakat 3 Mart'ta engellilere ikinci operasyon yapıldı. Engelliler bir kez daha kovuldu.

ENGELLİLER HAFTASINDA KOVULDULAR
GESK Başkanı Tolga Kesin, Büyükşehir tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Keskin, yerel seçimler sonrası yaşadıkları ilk mağduriyeti şöyle anlattı: "2019'da engelliler haftasında haberimiz yokken sahamıza bir gece el konularak tüm eşyalarımız ile tahliye edildi. Bu tahliyenin belediye bünyesinde yer alan ASKİ Spor Kulübü Koordinasyonu Başkanı Emre Özmen tarafından emir verilerek yapıldığı bildirilmesini müteakip kendisi ile iletişime geçtik. Spor faaliyetlerimiz için sahayı kullanma amacımız anlatıldığında bir yıl değil Mansur Yavaş'ın görevi süresince tarafımıza tahsis edeceğine dair sözü ve video kaydı var."

ENGELLİ SPORCULARA YENİ ENGEL
Yaşanan olayın üstünden daha bir yıl geçmeden engellilere verilen sözler unutuldu. Görme engelli sporcular tekrar kapı dışarı edildi. Deplasmanlı ligin başlamasına bir ay kala sahasız kaldıklarını belirten Keskin, "Lig fikstürümüz yayınlanacakken 3 Mart'ta tesisimize gittiğimizde ASKİ Spor Kulübü tarafından öncelikle bariyerlerimizin kırıldığı, kalelerimizin söküldüğü, tüm ofis ve spor malzemelerimizin dışarı atıldığını öğrendik. Biz engelli spor kulübünden esirgenen maddi desteklerin yenilenen sahanın ticari amaçlı ve engellilere hizmet etmeyecek halı saha tesisi ve adı geçen, ASKİ Spor Koordinatörü Emre Özmen' e ait bir ofis haline dönüştüğünü duyduk"diye konuştu.

'ALLAH RIZASI İÇİN VERMİŞTİM İSTEMEYİN'
Kulüp ofissiz, sahasız kaldı. Ankara'da istisna olan görme engelliler futbol sahası da yok edildi. Belediye Başkanlığından hiçbir maddi destek almayan ve sahanın zorunlu giderlerini de ödeyen kulüp tesisi talep ettiğinde ise ASKİ Spor kulübü Spor Koordinatörü Emre Özmen tarafımıza lütuf gibi 'Size Allah rızası için verdim benden asla bu tesisi geri istemeyin vermem' sözleri ile engellileri tesisten uzaklaştırdı.

BAŞKAN YAVAŞ'IN BİLGİSİ VAR
Keskin, "Kulübümüzün yer aldığı nisan ayında deplasmanlı ligin başlama sürecine girildiğinden mağduriyetimize acilen bir çözüm bulunmalı. Daha doğrusu tesisimizin bir kişinin ticaret hanesi olmaktan kurtarılıp Kulübümüze iade edilerek engellilerin parkında bulunan bu sahanın yine engellilere tahsisinin sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca yapılan bu haksız tahliyelerde de Başkan Mansur Yavaş'ın bilgisi dahilinde olduğunu duymak ta bizleri derinden sarstı" açıklamalarında bulundu.

ÜCRETSİZ TAHSİS KANDIRMACASI
ASKİ Spor Kulübü Koordinasyonu Başkanı Emre Özmen sahaya gelerek engellilere sahayı ücretsiz tahsis ettiklerini beyan etti. Videoda Özmen şu ifadeleri kullandı: "Görme engelli kardeşlerimiz yönetim değişikliğinden dolayı bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüş. Ben de bizzat buraya gelerek onların yanında olduğumuzu ve sahayı istedikleri gibi kullanabileceklerini söyledim. Bura sizin yeriniz bura sizin eviniz. Sahamızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mansur Başkan görevde olduğu sürece burayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Görme engellilerin her zaman yanındayız. ASKİ Spor Kulübü olarak burayı size ücretsiz tahsis ediyoruz"

MADDİ DESTEKLERİ YOK
15 TEMMUZ GESK, Ankara'da görme engelli spor faaliyetlerine katılan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ferdi ve takım sporlarında tescili bulunan görme engelli spor kulübü. 8 ayrı spor branşında gerek milli ve gerekse takım ve ferdi olarak 63 lisanslı görme engelli sporcu ile aktif olarak hiçbir tüzel kişiden maddi destek almaksızın spor faaliyeti gerçekleştiriyor.

ENGEL ORANLARINDA DÜŞÜŞ
BELEDIYENIN desteğiyle oluşturulan, Türkiye'de ve dünyada tek olan profesyonel zihinsel engelli sema ekibi izleyenleri mest ediyor. Sema eğitimi ile engel oranlarında ciddi düşüş sağlandığı belirtiliyor. Sincan Belediyesi'nin engelliler için düzenlediği etkinlikler:
 Hafta içi her gün engelli öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma amaçlı okuma seansları düzenleniyor.
 Okuma bilmeyenlerin öğrenmeleri ve ilerletmeleri için ek dersler konuluyor.
 Diksiyon dersleri; beden dili, jest ve mimikleri kullanma ile sosyal ortamlarda görgü kurallarına yönelik eğitimlerle özel bireylerin kişisel gelişimlerine destek sağlanıyor.
 Engelli vatandaşların sanatsal zeka ve ince-motor kas gelişimlerini geliştirme amaçlı el sanatları dersleri devam ediyor.
 Yolda kalmamaları için akülü arabaların, akü değişimi ve tamiri ücretsiz yapılıyor.
 Talep olunca engelli rampaları kuruluyor.
 Engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik geziler.

 
Şiddeti önlemek için hepimize iş düşüyor
 
Hem vatanı koruyor hem hayat kurtarıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddeti önlemek için hepimize iş düşüyor
Şiddet gören kadınlara destek sağlamak amacıyla kurulan ve 9 yılda 56 ...
Biz yaptık siz de yapabilirsiniz
Yenimahalle Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, ...
Ankaralı öğrenciler finale gidiyor
Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonlarından kabul edilen ‘Destination ...
 
Adliye gelmeden hastane açılmadan ulaşım çözülmeli
Yenimahalle’deki MİT arazisine yeni adliyenin yapılacak olması nedeniyle ...
Harçlıklarını Mehmetçiğe gönderdiler
Suriye’nin İdlib bölgesinde sürdürülen Bahar Kalkanı Harekâtı’na katılan ...
Yenimahalle LÖSEV ile bilinçleniyor
YENIMAHALLE Belediyesi, LÖSEV'in "Belediyeler LÖSEV ile Bilinçleniyor" ...
 
Şehitlerin hatırasına 30 bin ağaç
Etimesgut Belediyesi, 60 park ve hatıra ormanına şehitlerin isimlerini ...
Baturay’ın DMD ile savaşı
Halk arasında kas hastalığı olarak bilinen ve tedavi imkanı bulunmayan ...
Eskişehir Yolu’nda çukurlara yama
Kentin arterlerinden Eskişehir Yolu’ndaki çukurlar, Hürriyet Ankara’nın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri