Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Kasım 2010 Cumartesi - 12:29

Büyükşehir Kent Orkestrası 25. Yılını Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası 25. Yılına Merhaba Demenin Mutluluğunu Yaşıyor.

Büyükşehir Kent Orkestrası 25. Yılını Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası 25. yılına merhaba demenin mutluluğunu yaşıyor. Kent Orkestrası bu mutluluğu 29 Kasım Pazartesi akşamı gerçekleştireceği özel bir konserle tüm Ankaralılarla paylaşmaya hazırlanıyor.

Gençlik Parkı Konser Salonu'nda gerçekleşecek 25. Yıl Özel Konseri'nde orkestra, bugüne kadar yaptığı konserlerden özel bir seçki seslendirecek. Ayrıca kurulduğu günden bugüne orkestraya emeği geçen isimlere de teşekkür plaketi verilecek.

Solistler Nur Yoldaş, Banu Kırbağ, Ercan Turgut ve Elif Tecer'in sahne alacağı bu özel konserde, Peter Gunn Theme, Mambo Jambo, Ars Nova Blues, Ten Gallon Hat gibi sevilen enstrümantal eserlerin yanı sıra Bunlar da Geçer, Sana Nerden Gönül Verdim, Sensiz Saadet Neymiş, Havada Bulut Yok, Gemi Kalkıyor Artık, My Way, I Will Surwive, I Need A Hero ve Dellilah gibi eserler de seslendirecek. Başkentli müzikseverleri geçmişten bugüne hüzünlü, coşkulu, rengarenk bir yolculuğa çıkaracak konser, ücretsiz izlenebilecek.

Evrensel değerlerdeki çok sesli müzik eserlerinin, Türk bestecilerinin çok sesli yapıtlarının yurt içinde ve dışında tanıtılmasına 25 yıldır önemli bir katkı sunduklarını dile getiren Orkestra Şefi Kemal Günüç, "Orkestramız, Ankara'yı ve Ankaralıları bulunduğu her ortamda çok iyi temsil etmiştir. Bütün bir yıla yayılan konser programının yanı sıra turneler, üniversite şenlikleri, açık hava konserleri ile de büyük kitlelere ulaşmıştır." dedi. Orkestranın 1985 yılında Türkiye'nin pop ve popüler caz eserlerini seslendiren ilk kent orkestrası olarak kurulduğunu kaydeden Günüç, "Bu konuda İstanbul ve İzmir'e öncülük etmiş. Türkiye'de ciddi bir açığı kapatmış. Çok özerk bir yapımız var. Gençlik Parkı'ndaki yeni salonumuz ile de gerçekten çok huzurlu, mutlu, keyifli ve üretici bir mekana sahip olmuş olduk. Büyük bir aile gibi çalışıyor, sürekli yeni şeyler üretmeye çalışarak, kurumsallaşmamızı da artırıyoruz. Zaman zaman Türkiye'nin önemli seslerini konuk ederek, kadromuzu güçlendiriyoruz" diye konuştu.

Kent Orkestrası'nın 25. Yıl Özel Konseri ile sezon açılışını gerçekleştireceğini belirten Günüç, Başkentli müzikseverler için Mayıs ayına kadar sürecek, pek çok sürpriz hazırladıklarını kaydetti. Sezon programıyla ilgili bilgi veren Günüç, şunları söyledi: "25. Yıl özel konserimiz tamamen kendi kadromuz ve kendi solistlerimizle gerçekleşecek. Ardından Aralık ayında Alpay ile bir konserimiz olacak. Ocak'ta Beatles şarkılarını seslendireceğiz ve yine bir klasik haline gelen Ustalara Saygı gecesi düzenleyeceğiz. Şubat'ta yine gelenekselleşen Romantik Şarkılar konseri ve caz ustası Tuna Ötenel onuruna vereceğimiz bir caz konseri ile Başkentlilere ulaşmayı planlıyoruz. Mart ayında gerçekleşecek Derin Köklerin Türküleri konserinin konuk sanatçıları Kubat ve M.Atay'ın olacak. Nisan'da ise gerçekten bizim de heyecanla beklediğimiz Orhan Gencebay şarkılarının yorumlarıyla seyirci karşısına geçeceğiz. Haktan da konuk sanatçımız olacak. Mayıs ayında ise Film Müzikleri ve 'Niçin?' adlı sürpriz bir proje ile sezonu noktalayacağız."

Ankara içi ve dışında yılda ortalama 70 konser veren Kent Orkestrası, evrensel değerlerdeki çok sesli müzik eserlerinin seslendirilmesi, Türk bestecilerin çok sesli yapıtlarının yurt içinde ve dışında tanıtılmasına katkıda bulunmak, konserler ve turnelerle geniş kitlelere ulaşmak amacıyla kuruldu. Bütün bir yıla yayılan konser programının yanı sıra orkestra, çağdaş çok sesli müzik yapıtlarının pop ve jazz türünde özgün örneklerini de katıldığı yurt içi ve dışı programlarda seslendiriyor.

Kent Orkestrası, 2003–2007-2010 yıllarında Yunanistan, 2005 yılında Bulgaristan ve 2007 yılında Güney Kore'de düzenlenen uluslararası festivallere katılıp Türkiye'yi temsil etti.

Konser performanslarını 46 kişilik kadrosuyla sergileyen orkestrada, Banu Kırbağ, Nur Yoldaş, Ercan Turgut ve Elif Tecer gibi deneyimli sanatçılar da solist olarak görev yapıyor.

Ankara ezgilerinden oluşan bir folk jazz albümü çıkaran orkestra, kadrosuna davet ettiği değerli müzisyenlerle birlikte büyük sahne gösterilerini de organize ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile bir araya gelen orkestra, ''Doğu Batı Sentezi'' adını verdiği bir projeyle de müzikseverlerin karşısına çıktı. Orkestra, heryıl "Ustalara Saygı" adı altında düzenlenen konserler dizisiyle Barış Manço, Cem Karaca ve Tanju Okan gibi büyük sanatçıların şarkılarını Başkent dinleyicisiyle buluşturuyor, düzenli olarak bahar aylarında üniversite şenliklerine katılan orkestra çeşitli açık hava konserleri ile Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

 
'İnternet Soruşturması'
 
'Mutlaka Şamarı İndireceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazım’ın defteri müzayedeye çıkıyor
Başkent’te 5 Aralık’ta düzenlenecek bir müzayedede şair Nazım Hikmet’in ...
Başkentte Çini Sergisi
Nur Avlupınar'ın çini sergisi başkentte sanatseverlerle buluştu.
Ankara seyircisi seçici ve vefalı
Geçen yıl yuvasına, Ankara’ya geri dönen Gezici Festival yolculuğuna 3 ...
 
Başkent’te Sirk Günlerine Devam
Büyük Ankara Sirki Bayramdan Sonra da Başkentlilerden İlgi Görmeye Devam Ediyor.
Çin Şangay'da Ankara Kültür Günleri
Büyükşehir Belediyesi, Dünyanın En Hızlı Gelişen Kentlerinden, Çin'in ...
Nallıhan'ı geldim, gördüm...
Arkeologlar, Nallıhan’da Roma İmparatoru Jul Sezar’ın dünyaca ünlü sözü ...
 
Çin’de Ankara kültür günleri
Büyükşehir Belediyesi, Çin’in Şangay kentinde 11-13 Kasım’da yapılacak ...
Türkler dans gösterisi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Devlet ...
Chopin’in doğumunun 200. yılı anısına
Polonyalı Oda Müziği Grubu, ünlü besteci Chopin’in doğumunun 200. yılı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri