Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>GÜNDEM
7 Haziran 2018 Perşembe - 00:07

Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Genel Sağlık sigortalılarımıza yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödeme imkanı verildi. Bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek" dedi.

Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek

7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun", Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2 Haziran tarihi itibariyle hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla yapılandırma başvurularının alınmaya başlanıldığı ve şu ana kadar 42 bin 164 başvuru olduğu belirtildi.

Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmeyecek, yapılandırma kapsamında yapılacak ödemeler tutarında tatbik edilen hacizler kaldırılacak. Ayrıca yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenler "borcu yoktur" yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. Bağ-Kur sigortalıları da Ziraat Bankası ile yapılan kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek. Yapılandırma Kanunu ile prim borcu bulunan işverenler, esnaf, çiftçi, primini kendi ödeyen sigortalılar ve genel sağlık sigortalılar için büyük bir ödeme kolaylığı getiriliyor. Özellikle peşin ödemelerde çok büyük bir avantaj sağlanıyor. Yapılandırma 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsıyor.

"YAPILANDIRMADA SON MÜRACAAT 31 TEMMUZ"

Yapılandırmada son müracaat tarihi 31 Temmuz, ilk taksit ve peşin ödeme süresi ise 31 Ağustos olarak belirlendi. Ödemeler 2 (iki) ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabilecek. İl özel idareleri ve spor kulüplerine azami 36 taksit, belediyeler ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlara ise 144 aya kadar taksit imkanı verildi. Kapsama giren borçların faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE ile güncelleme yapılacak. Ayrıca güncellenen borçların peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı silinecek. İkinci taksit ödeme süresi içerisinde borcun tamamının ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’si silinecek. 31 Mart 2018 tarihinden önceye ait idari para cezalarının 31 Ağustos 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde idari para cezasının yüzde 50’si silinecek. 10 TL’ye kadar eksik ödemeler yapılandırma ihlal nedeni sayılmayacak. İlk 2 taksitin süresinde ödenmemesi yapılandırma ihlal nedeni sayılacak. Borçluların yapılandırma taksitleri ile cari dönem prim borçlarını çok zor durum olmaksızın bir takvim yılında ikiden fazla aksatmamaları gerekiyor.

Önceki yapılandırma kanunlarına göre yapılandırması devam edenler, kalan borçlarını peşin ödenmesi halinde taksit tutarına isabet eden Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı, ikinci taksit ödeme süresinde ödenmesi halinde ise kalan taksitlere uygulanan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’si silinecek. Yapılandırmadan yararlanmak için borçluların dava açmamaları, açılan davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekiyor. Bakanlar Kurulu yapılandırmaya başvuru ve ilk taksit ödeme süresini 1 ay uzatma yetkisine sahip.

"YAPILANDIRMADAN FAYDALANANLAR SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEK"

Bakan Sarıeroğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Ayrıca yine Bağ-Kur’lu sigortalılarımız hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksitini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilecek. Genel Sağlık sigortalılarımıza da yine yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödeme imkanı verildi. Bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Vatandaşlarımız 31 Temmuz’a kadar başvuruyu ihmal etmeyerek, bu imkanı özellikle de peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendireceklerdir" dedi.

 
Dev adamlar Başkente geliyor
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Biz yapacaklarımızı, onlar yıkacaklarını anlatıyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: “Ak dava mazlumların duasıdır”
Aydemir, ‘Dadaşlar AK davayı, Mazlumların kalası, ecdadın duası, tarihin ...
Bölgeyi 'terk edin' tebligatları gönderildi, İran, Kandil'in çevresini boşaltıyor
Türk askerinin büyük bir operasyon hazırlığı yaptığı bölgede yaşayan İranlılara, ...
FETÖ okuluna karşı ABD’de ilk isyan
ABD’de vakıf adı altında 170 okul işleten ve devlet eğitim yardımlarını ...
 
Meteoroloji'den yağış uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğusu ile güney, iç ve batı ...
Yunanistan’dan skandal karar
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü askerlerden ...
Başbakan Yıldırım: 'Sayın İnce seni birisi işletmiş'
Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ...
 
Bebek firarda: Kaybolunca geceyi ormanda tek başına geçirdi
Bursa'da iftardan önce arkadaşlarıyla birlikte kapının önünde oyun oynayan ...
108 yaşındaki ninenin Cumhurbaşkanı sevgisi
Beylikdüzü’nde yaşayan 108 yaşındaki Asiye Nine’nin tek arzusu ölmeden ...
Taksicilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uber diye bir şey çıkmış, o iş ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri