Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Altun: İnsanlık kendi eliyle ürettiği teknolojilerin vesayeti altına girmiş durumdadır
Altun: İnsanlık kendi eliyle ürettiği teknolojilerin vesayeti altına girmiş durumdadır
Erdoğan: Elektrikli araç piyasası, son bir sene içerisinde çok büyük bir ivme yakaladı
Erdoğan: Elektrikli araç piyasası, son bir sene içerisinde çok büyük bir ivme yakaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz
Bakan Göktaş: Ailenin insan hayatı kadar kadim ve mukaddes olduğuna inanıyoruz
Bakan Göktaş: Ailenin insan hayatı kadar kadim ve mukaddes olduğuna inanıyoruz
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
25 Mayıs 2010 Salı - 01:26

Bilgisayar kullanıcılarına önemli uyarı

İnternet üzerinden bilgi çalınmasıyla kurulan illegal endüstrinin, dünyadaki uyuşturucu kaçakçılığından daha büyük bir endüstri haline geldiğini belirten Trend Micro Akdeniz Bölge Müdürü Ercan Aydın, bilgisayar kullanıcılarını uyardı.

Bilgisayar kullanıcılarına önemli uyarı

YAPILAN araştırmalara göre Türkiye’de iki milyon civarında bilgisayarın ele geçirildiğini ve farklı amaçlarla kullanıldığını belirten Trend Micro Akdeniz Bölge Müdürü Ercan Aydın, “Tüm dünyada bu alanda büyük bir ticaret var. İnternet üzerinden bilgi çalınmasıyla ilgili endüstri trilyon doların üzerinde. Dünyadaki uyuşturucu kaçakçılığından daha büyük bir endüstri haline gelmiş durumda” dedi.

Sektör çok hızlı büyüyor

Sektörün çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade eden Aydın, bilgisayar ve internet kullanıcılarını uyardı. Bilinç seviyesini arttırmaya çalıştıklarını belirten Aydın, sektörün durumunu anlattı ve şunları söyledi: “Kötü niyetli kişiler bilgisayarları ele geçirerek spam amaçlı kullanıp çeşitli ürünlerin tanıtımını yapabiliyorlar. Evinizdeki bilgisayarı çocuk pornosu amacıyla kullanabiliyorlar. Bu durumda siz suçlu oluyorsunuz. Kullandıkları yeni teknolojiler nedeniyle de bunun kaynağını bulmak çok zor. Rakibimiz, bilinçsiz kullanıcılar. Bilinç seviyesinin yükselmesi, pazardaki kötü niyetli kişilerin eylemlerini engelleyecek.

Türkiye’de facebook kullanıcı sayısının 17 milyon olduğu açıklandı. İnternet kullanıcısının ise 8-10 milyon arasında olduğu düşünülüyor. Bu, bizim teknolojiyi ne kadar iyi takip ettiğimizi gösteriyor. Bu sebeple güvenlikle ilgili sorunlarla da karşılaşıyoruz.

İnsanların facebookta uygulama yüklerken dikkatli olması gerekiyor. Bazı kişiler facebookta tüm bilgilerini detaylı olarak yazıyor. Kullanıcıların kişisel bilgilerini kısıtlı olarak paylaşmalarını öneriyoruz. Facebookta profilinizi kim ziyaret etti adlı bir uygulama var. Aslında bu gerçek bir uygulama değil. Saldırılara bire bir açık durumdayız. Facebook gold hesabı gibi bir uygulama da yok. Bu uygulamayla, kredi kartı bilgilerinizi alıp, internet ortamında satabiliyorlar.

Türkiye’de lisanslı olarak antivirüs satışı 400 ila 500 bin adet arasında. Ücretsiz olarak internetten indirilip kullanılabilen antivirüs programları da var. Ancak bilgisayarların çok büyük bir kısmı korumasız. İnsanların bununla ilgili bir bilinci yok.

Sektörümüzde gelecek süreç heyecan verici

3G mobil çalışanlara çok ciddi bir esneklik sağlıyor. 3G önümüzdeki dönemde IT’nin kullanımını ve yaygınlaşmasını çok ciddi anlamda etkileyecek. Bunun bir destekçisi de netbooklar. Çok uygun fiyatlara netbooklar var. Operatörler de bu konuda kampanyalar yapıyor. Amaç, 3G’yi yaygınlaştırmak. Teknoloji altyapısı, bireylerin kullanımına yönelik olarak çok kolay erişilebilir bir hale geldi. Fiyatı uygun olduğu için, her gittiğiniz yerde çalışabildiğiniz için farklı bir profil de bu işle ilgilenmeye başladı.

Dezavantajlar azalıyor

Kullanımının artması da pazarın büyümesine katkıda bulunacak. Ülkeler de aslında şirketler gibi yönetilmeye başlandı. Türkiye yurt dışına ciddi mal satan bir ülke. İletişimimiz ne kadar kolaylaşırsa, dezavantajlarımızı da azaltmış oluyoruz. Bizim bir avantajımız da çok genç olmamız. Genç olduğumuz için bu tip yeni teknolojileri çok hızlı alıp, adapte edebiliyoruz. Önümüzdeki süreç sektörümüz için heyecan verici.

Ertelenmiş talep ekonomiye yansır ve hayatı etkiler

“Geçen sene sektörümüz için zor bir yıldı. Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de ciddi bir daralma oldu. Biz güvenlik sektörü olarak biraz daha az etkilendik. Geçen seneyi küçülme olmadan kapattık. Bu, bizim için bir başarıydı. Geçen sene beklentileri karşılamak amacıyla daha uygun fiyatlı ürünleri tedarik ettik ve pazara yeni çözümler sunarak iş hacmimizi belli bir seviyede tuttuk.”

Bu sene iyi bir yıl olacak

“Ciromuz aynı olabilir ama geçen sene çok daha fazla kullanıcıya ulaştık. Bu sene iyi bir yıl olacak. Ertelenmiş bir talep var. Bu durum, genel ekonomiye yansıdığı gibi, IT sektörüne de (enformasyon teknolojileri) yansıyacaktır. IT sektörü Türkiye’de geçmişe göre çok daha iyi bir noktada olsa da hala yurt dışındaki gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında çok küçük boyutta.”

 
İş dünyasına çağrı
 
Belediyelerden vatandaşlara çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtlara yoğun ilgi
Polatlı’da Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu öncülüğünde, başta ...
Avrupa’dan büyük ödül sevinci
Ulusal Nanateknoloji Araştırma Merkezi’nde (UNAM) Bilkent Üniversitesi ...
Bilkent'in ismi değiştiriliyor
Ankara'daki üniversitenin yeni ismi ne olacak?
 
Satı Kadın üniversitesi teklifi
Ankara’nın iki ilçesi Kazan ve Çubuk arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ...
Öğrencilerden SBS’ye hayır
Türk Eğitim-Sen’in Seviye Belirleme Sınavı’na ilişkin yaptığı anketten ...
Gençlere kuruş semineri
‘Paramı Yönetebiliyorum’ konulu eğitim projesine katılan Etimesgut Gençlik ...
 
Dershanede aşk yasağı!
Ankara’da faaliyet gösteren Pİ dershanesi, “öğrenciler arasında filizlenen ...
Aile eğitimi artıyor!
Ailelerin bilgi ve beceri yoksunluğunu arttırmak amacıyla 1993 yılında ...
Şereflikoçhisar’a müjde
Aksaray Üniversitesi Senatosu, Şereflikoçhisar’a dört bölümlü yüksekokul kurulacağını bildirdi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri