Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
21 Ağustos 2019 Çarşamba - 11:02

Beştepe’nin derdi ortak

İki takımın da zamana ihtiyacı var ancak acil transfere ihtiyaç duydukları çok açık. Ligin çetin şartları göz önüne alındığında, kadroların kaliteli isimlerle güçlendirilmesi gerekiyor.

Beştepe’nin derdi ortak

Süper Ligde ilk hafta geride kalırken, alınan sonuçlar, Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin, zaman ve transfer konusunda dert ortağı olduğunu ortaya çıkardı. İki takım, ligdeki ilk maçlarında, TSYD Ankara Kupası’ndaki görüntülerinden farklı bir performans sergiledi. Kupayı kazanırken oynadığı futbolun gerisinde kalan Şimşekler, kendi sahasında oynamasına rağmen, Çaykur Rizespor karşısında son 10-15 dakikalık bölüm haricinde, fazla etkili değildi. Müsabakanın ilk yarısında rakibe baskı konusunda agresif olamayan kırmızı-siyahlılar, ileride yeterince çoğalamadı. Kırmızı-siyahlılar, ilk yarıda rakip kalede neredeyse hiç yoktu. Eksik oynadıkları bölümdeki hırs ve mücadele gücünün yüksekliği dikkat çekiciydi.

Ankaragücü ise kupadaki görüntüsünün aksine, deplasmanda da olsa Konyaspor önünde, daha derli topluydu. Oyunu daha çok kendi alanında kabul eden sarı-lacivertliler, az hücum edip, az adamla atağa kalktı. Kadronun, hem sayı hem de kalite olarak düşük seviyede olduğu çok net şekilde ortada. Sezonun başında zaman ve sabır kelimeleri, takımlar için anahtar kelimeler gibi. Bunun yanında, bir an önce güçlenmeleri ve takım içi rekabeti üst düzeye yükseltmeleri gerekiyor. Bu anlamda Gençlerbirliği’nin 3-4, Ankaragücü’nün de 7-8 transfere ihtiyacı var. İlk maçlarda, bazı oyuncular bireysel performans anlamında öne çıkarken, bazıları yerinde saydı, bazıları ise hayal kırıklığı yaşattı. Gözler ikinci hafta maçlarına çevrilirken, hafta sonunda Ankaragücü sahasında Kayserispor, Gençlerbirliği ise deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak.

 

SAHADA NELER OLDU:

 

ANKARAGÜCÜ:

Korcan Çelikay: TSYD Ankara Kupası’nda iki gol yese de başarılı bir maç çıkarmıştı. Konya’da da etkileyici performansını sürdürüp takımın ayakta kalan isimlerinden oldu. Bir puanın yarısı onun ellerinde yükseldi.

Pazdan: Takıma geç katılmasına, sakatlık yaşamasına ve tam anlamıyla hazır olmamasına rağmen, yine çok savaştı. Zamanında ve yerinde hamleleri ile Korcan’ın işini kolaylaştırdı. Profesyonellik dersi verip, savunmadaki sigorta göreveni yerine getirdi.

Kulusiç: Belki çok gösterişli oynamıyor ancak görevini her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Önemli bir hata yapsa da duruşu, soğukanlı yapısı ile genel anlamda iyi bir maç çıkardı.

Orgill: Her zamanki gibi yine çok koştu, çalıştı. Fazla destek gelmeyince ileride çok yalnız kaldı. Ancak, son bölümde kanata geçtikten sonraki özverisi ve mücadelesi, kesinlikle övgüye değerdi.

Canteros: Takıma geç katıldığı için fizik olarak tam hazır değil. Bu eksikliği, oyunu yönlendirme konusunda kendisini zorluyor. Ancak en kritik paslar da onun ayağından çıkıyor.

Kitsiou: Yine çalışkan ve iyi niyetliydi. Enerjisini sonuna kadar kullandı. Alternatifi yok gibi.

Mehmet Sak: Savunma yönü zayıf. Kaptığı toplarla hücum geçişlerinde çok aceleci ve yanlış tercihleri var. Bu da ister istemez, takımı zor durumda bırakırken, rakibe ekstra atak yapma şansı veriyor.

İlhan Parlak: Asıl mevkisi dışında, kanatta görmeye alıştık. Daha çok savunmaya yardım edince, hücuma katkısı neredeyse yok gibiydi. Bu yükü sezon boyu taşıması zor.

Pinto’nun bir an önce dönmesi savunma kurgusunu daha da sağlam hale getirir.

GENÇLERBİRLİĞİ:

Flavio Ramos: Mert’in transferinin ardından, bir anda kendini takımın içinde buldu. Performansı ve gördüğü kartla tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Geldiği takımın ligdeki konumu, aldığı süre göz önünde tutulduğunda, çok tartışılacak gibi duruyor.

Ahmet Oğuz: Çizgisini bir türlü ileri taşıyamadı. Ne zaman kritik bir hata yapsa takımı adına bedeli ağır oluyor. Formayı kaptırması sürpriz olmaz.

Nadir: Ne yapacağı belli olmayan oyunculardan. İkinci yarıda oyuna girip, sol kanada hareket getirdi. Transfer söylentileri belli ki kendisini etkilemiş. Böyle devam ederse, hamle oyuncusu olabilir.

Mats: Asıl bölgesinin dışında, kanatta oynadı. Görev yaptığı süre içinde çok etkisiz kaldı, beklentilerin uzağındaydı. Tam anlamıyla fikir sahibi olmak için gerçek yeri olan 8 numarada izlemek gerekiyor.

Sio: Rakip savunma arasında boş alan bulamadı. Ofsayta düşme konusundaki performansı, onu bu alanda olumsuz bir rekora taşıyabilir. Ligin temposu ve sertliğine ayak uydurması lazım.

Berat: Onun etkisi, yanında oynadığı oyuncuya bağlı olarak değişiyor. Yasin ile bu konuda zorlandığı ortada. Süper Ligin pratiğini maç oynadıkça daha iyi anlayacak.

Candeas: İlk resmi maçında ortalamayı aşamadı. Takımın eksik kalmasının da onun oyuna katkısını düşürdü. Fizik olarak onun da eksikleri olduğu görülüyor.

Sesesgnon: Tecrübeli oyuncunun farkını ortaya çıkarması için, topla daha çok ve üçüncü bölge civarında buluşması, gerilere kadar koşup, rakiplerini kovalamaması gerekiyor. İlk yarıda, rakip topla daha fazla oynadığından, büyük sıkıntı çekti.

 

 
Ünlü isimler Ankaralılarla buluşuyor
 
Okurların gözünden Ankara Sokakları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzmeye talep yoğun
Ankara’nın sıcak ve bunaltıcı havasından uzaklaşıp, serinlemek, günün ...
Pehlivanlar kampta
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kazakistan’da gerçekleştirilecek ...
Ankara bizim uğurumuz
Kadın Voleybol Milli Takımımızın tecrübeli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, ...
 
Yumruklardan 9 madalya
Boks Federasyonu’nun 2019 faaliyet programında yer alan Üst Minikler Avrupa ...
Eda’nın hedefi büyük
Elmas Lig’in Roma etabında kadınlar cirit atmadaki derecesi ile 2020 Tokyo ...
Puanın mimarı savunma
Sarı-lacivertlilerin kısıtlı kadrosu, 90 dakika boyunca rakibine başarıyla ...
 
Çocuklar için renkli festival
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü, çocukların spora olan ilgisini ...
Güçlüler santrada
Yaz dönemini, kongre sürecindeki tartışmalar ve transfer yasağı ile geçiren ...
İbrahim Emet Halkbank’ta
Voleybol Efeler Ligi ekiplerinden Halkbank, orta oyuncu İbrahim Emet’i transfer etti.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri