Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Çelik: Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz net
Çelik: Söz konusu çirkin yaklaşımlar içerisinde olanlara karşı tavrımız ve duruşumuz net
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
HABERLER>SPOR
4 Haziran 2018 Pazartesi - 12:27

Beştepe’de kongre baskısı

Kulüp tüzüğüne göre Mayıs ayında toplanması gereken genel kurulla ilgili çalışma yapılmadı. Başkan adaylığını açıklayan Arda Çakmak, çok düşük miktarda ceza ödenerek genel kurulun ötelenmesi yönündeki girişimi kabul etmediklerini belirtip, “Camiadan yeni bir imza kampanyası başlatmamız yönünde talep

Beştepe’de kongre baskısı

Spor Toto Süper Lig’e İlhan Cavcav’ın adını taşıyan sezonunda veda eden Gençlerbirliği’nde genel kurul süreci ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kulüp tüzüğüne göre genel kürülün 3 senede bir Mayıs ayında toplanması gerekiyor.

Mayıs ayı geçmesine rağmen kongrenin toplanmamış olması nedeni ile bundan sonraki süreçte konunun mahkemelere taşınabileceği belirtiliyor.

Başkan adayı Arda Çakmak, olağan genel kurulun yapılmamasını eleştirip, gerekli hukuki girişimleri yapacaklarını ifade etti. Çakmak, ”Kanundan ve delegelerden kaçarak büyük camia olunmaz. Murat Cavcav ve ekibinin kongre yapmaktan kaçmasındaki sebep ibra edilmeyeceklerini bilmeleri” ifadelerini kullandı.

“OYLANMAYAN BİR DİLEKÇE”

“Geçen sene Murat Cavcav’ın seçildiği kongre, olağanüstü genel kuruldu. Orada bir dilekçe verildi deniliyor. Bu dilekçenin, yönetimin 3 seneliğine seçildiği şeklinde olduğu belirtiliyor. Oylanmayan bir dilekçeden bahsediyoruz. Ne öyle bir oylama yapıldı ne de delegelerin haberi var. Bu bahane edilerek olağan kongre yapılmıyor. Dernekler Masası ile görüşüldüğü ve küçük bir para cezasının ödenerek kongrenin ellerinden geldiği kadarıyla ötelenmesi gündemde. Bir camia için kongreden güzel ne olabilir?

“KONGRE YAPMAKTAN KAÇIYOR”

“Gençlerbirliği neden seçime gitmiyor? Galatasaray, Fenerbahçe gibi kulüpler kongre yapıyor. Bir camia için bu önemli. Herkes eteğindeki taşları dökecek, delege de kime oy verecekse verecek. Murat Cavcav ve ekibinin kongre yapmaktan kaçmasındaki sebep; mali konuda ibra edilmeyeceklerini biliyorlar. Geçen seneki tablo ile bugünkü tablo ortada. Bundan dolayı erteliyorlar. Bilançoyu saklıyorlar. Paramız var diyorlar. Bilançonu uluslararası kuruluşa inceletirsin, bir rapor yazarsın, herkese yollarsın, herkes susar. Paramız var diyerek bu işten kaçıyorlar ve suç işliyorlar. İlhan Bey, ne kadar zor günler olsa da kongre yaptı. Murat Cavcav kongre yapmaktan kaçıyor.”

BİN YENİ ÜYE YAPILDI”

“İlhan Bey vefat ettiğinde delege sayısı 950 civarıydı. Yöneticilerin birçoğunun haberi olmadan 600’e yakın delege kaydedildi. Kanun el verdiğince bu yapıldı. Şu anda bin 950 civarı üye olduğunu duyduk. Bin kişiyi kaydedip de neden kongre yapmadıklarını da anlayamıyorum. Kongre yapmamanın cezası çok ufak bir meblağ.”

“İMZA TOPLANIRSA KARAR ALINIR”

“Delegelerden telefonlar alıyoruz. Tekrar bir imza kampanyası başlatıp kulübe ulaştıracaklarını söylüyorlar. Kulüp delege sayısının yüzde 20’si kadar bir imza toplanırsa kongre kararı almak durumundalar. Şu günlerde Türkiye’de adalet yavaş işliyor. Bana göre yasal olmayan bir yönetimle Gençlerbirliği şu anda transfer çalışmaları yapıyor, oyuncu alıyor, oyuncu satıyor. Anlamakta zorluk çekiyoruz.

“SÖZERİ HAMLESİ DOĞRU BİR HAMLE”

“Murat Cavcav’ın 14 aylık döneminde en olumlu davranışı Erkan Sözeri’yi göreve getirmesi. Kongre yapmamaya hakkı yok. O kulüpte yönetim hakkını elde etmemelerine rağmen yapıyorlar. Biz göreve gelirsek Erkan Sözeri hoca ile yola devam ederiz. Kulübü düzlüğe çıkaracak 3 isimden biriydi. Gençlerbirliği yönetimi, yasal olarak bu hakkı elinde bulundurmuyor. Yeni transferler iyi çıkmazsa o zaman ne olacak? Menajerler mi görevlendiriliyor, ne oluyor? Bundan haberimiz yok. Galatasaray 3 ayda bir seçim yaptı, delegelere hesap veriyorlar. İşte böyle büyük kulüp oluyorlar. Gençlerbirliği’nin de büyük olması için bunları yapması lazım. Kanundan ve delegelerden kaçarak büyük camia olunmaz.”

Kulüp dışında bu gelişmeler yaşanırken, Beştepe’de bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında, genel kurul kararı alınması ve tarihinin belirlenmesi konusunda görüş alışverişinin yapılacağı belirtiliyor.

 
Uyuyan güzel yılsonu temsilinde uyandı
 
Çankaya’da hedef 250 bin ton asfalt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emre Çolak Arabistan Ligi'nin yolunu tuttu
Deportivo La Coruna'da forma giyen milli futbolcu Emre Çolak, Suudi Arabistan ...
Real Madrid'de Zidane depremi
Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane görevinden istifa etti.
Ankaragücü’nde icra şoku
Gökçek dönemi yöneticilerinden Ayhan Atalay, 21.3 milyon TL alacağı olduğu ...
 
Beştepe’nin patronu Sözeri
Gençlerbirliği’ni yeni sezonda, geçmişte kırmızı-siyahlı formayı giyen, ...
Penaltı fakiri Kart zengini
Ligin en başarısız istatistiklerine sahip takımları arasında yer alan ...
Yeni sezona Yeni planlama
Teknik Direktör İsmail Kartal ile yola devam kararı alan sarı-lacivertliler’de ...
 
A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı!.
A Milli Takımımızın İran, Tunus ve Rusya ile yapacağı maçların aday kadrosu ...
Arda Turan'ın babası hastaneye kaldırıldı
Medipol Başakşehir'de forma giyen Arda Turan'ın babası Adnan Turan'ın hastaneye kaldırıldı.
İşte UEFA'nın G.Saray kararı! Başkan açıkladı...
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile yaptığı telefon görüşmesi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri