Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>EKONOMİ
6 Mayıs 2020 Çarşamba - 13:58

Berat Albayrak uluslararası yatırımcılarla bir telekonferans gerçekleştirecek

Endeks dün risk iştahının olumlu seyrettiği güne yukarı yönlü hareketle başladı. Sonrasında ise kazanımlarını geri vererek eksiye döndü. Gün içerisinde 2 bin puanlık geniş bir bant içerisinde fiyatlandı. (Alan Yatırım)

Berat Albayrak uluslararası yatırımcılarla bir telekonferans gerçekleştirecek

BIST100…Berat Albayrak Uluslararası Yatırımcılarla Bir Telekonferans Gerçekleştirecek…Endeks dün risk iştahının olumlu seyrettiği güne yukarı yönlü hareketle başladı. Sonrasında ise kazanımlarını geri vererek eksiye döndü. Gün içerisinde 2 bin puanlık geniş bir bant içerisinde fiyatlandı. Akşam saatlerinde ise başladığı yere dönerek günü eksi bölgede yataya yakın tamamladı. Piyasalar pandeminin reel ekonomi üzerinde yarattığı tahribatı makroekonomik verilerden ve bilançolardan takip ediyor. Bekle ve gör havası hâkim. Kovid -19 kaynaklı olarak ABD ve Çin ilişkilerinin bir kez daha bozulması finansal piyasaları tedirgin ediyor. Yeni işlem gününde Asya piyasaları ve ABD vadelileri karışık bir görünüm sergiliyor. Endeksin yurt dışındaki seyre paralel olarak güne yatay başlaması beklenebilir. Bugün yurt içi piyasalarda önemli bir makroekonomik veri olmayacakken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak telekonferans yoluyla uluslararası yatırımcılara bir sunum gerçekleştirecek. Endeksin yurt dışı risk iştahından destek alması için kur taraflı gelişmelerin takip edilmesi beklenebilir.

 

 

USDTRY…Dün Kurdaki Yükseliş Devam Etti… TL varlıklardaki belirsizlik Dolar TL kurunu baskı altında bırakıyor. Haftaya yükselişle başlayan Dolar TL kuru dün 7.09 seviyelerine yükseldikten sonra geri çekildi. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın uluslararası yatırımcılara bir sunum gerçekleştirecek. Burada Türkiye’nin büyüme potansiyeli ve likidite imkânlarının gündeme gelmesi beklenebilir. Şimdilik yatışsa da ABD ve Çin arasındaki gerilim, gelişen piyasa ülke para birimleri açısından olumsuz bir gelişme olarak öne çıkıyor. Ekonominin yeniden açılması hizmet sektöründeki bazı işkollarının açılmasıyla birlikte önümüzdeki hafta başlıyor.

 

 

EURTRY…Yatay Seyretti…Euro’nun global bazda zayıflamasına rağmen TL Euro karşısındaki kayıplarını geri almakta zorlanıyor.

 

 

EURUSD…Dolar Global Bazda Güçlenmeye Devam Etti…Nisan ayında 1.07-1.10 bandı içerisinde hareket eden Euro Dolar paritesi gelen makroekonomik verilerin gölgesinde fiyatlanmaya devam ediyor. ABD ve Çin arasındaki gerilimin yeniden su yüzüne çıkmasıyla birlikte Dolar Euro karşısında güçlenirken, yatırımcılar bu hafta tarım dışı istihdam verisini takip edecek. Alman Mahkemesinin ECB’nin tahvil alım programının bir kısmının hukuksuz olduğu kararını alması sonrasında Euro’da güç kaybı gözlemlendi. ABD’de ihracat Mart ayında rekor düşüş kaydetti. Dış ticaret açığı 44.4 milyar USD oldu. Üretimin nabzını tutan ABD imalat dışı PMI verisi 48’e geriledi. Beklentilerin 37 olmasına rağmen verinin 48’e gerilemesi olumlu fiyatlandı. Bu hafta makroekonomik veri akışı oldukça yoğun geçiyor. Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri öncesinde Euro bölgesi PMI verileri piyasaların takibinde olacak.

 

 

XAUUSD…Yatay Bir Seyir İzliyor…Altın vadelilerinde uzun pozisyonların azalmaya devam etmesi nedeniyle, birkaç gündür yatay seyreden altının ons fiyatı 1700 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR…Dolar TL Kurundaki Yükselişten Destek Sağladı… Gram altın Dolar TL kurundaki yükselişten destek buldu. Altının gram fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 388 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT...Yeniden 30 $ Seviyelerinde…Petrol fiyatları kabus gibi geçen Nisan ayının ardından toparlanma çabası içerisindeydi. Brent petrolün varil fiyatı 15 Nisan tarihinden bu yana ilk kez 30 $’ın üzerine çıktı. Global petrol arzı ve talep kaynaklı gelişmeler petrolün yön arayışında belirleyici olmaya devam etmesi beklenebilir.

 

 

S&P500…Kayıplarının Bir Kısmını Geri Aldı…Haftaya ABD –Çin geriliminin yeniden alevlenmesiyle ekside başlayan S&P500 endeksi kayıplarını geri almayı başararak yükselişe geçti. ABD’de bilanço sezonu takip edilmeye devam ediyor. Yaklaşık 319 şirket birinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Pandeminin etkisi ikinci çeyrek bilançolarında daha çok belirginleşecek. Petrol fiyatlarında toparlanma ve enerji sektörü hisseleri endeksi yukarı taşıdı. Ekonomilerin de normalleşmesi endekse destek sağladı. Teknik açıdan 2800 puan üzerinde kalması olumlu değerlendirilebilir.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Ekonomilerin açılması piyasalara moral vermeye devam ediyor
 
DolarTL rekor tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomilerin açılması piyasalara moral vermeye devam ediyor
Virüsün yarattığı salgınla birlikte ani duruşla çöküntü yaşayan Avrupa ...
Yeni normal normalleşme
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 3,633,920 – tedaviye pozitif ...
Ankamall AVM'de mayıs ayında kira bedeli talep edilmeyecek
Ankamall AVM kiracılarından mayıs ayında kira bedeli talep edilmeyeceği bildirildi.
 
Petrol fiyatları son 3 haftanın en yükseğine çıktı
Son 5 işlem gününde yükselen petrol fiyatları, son 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %2.49 düşüş ile 115,806 seviyesinden günü tamamladı.
ABD – Çin gerilimi küresel risk iştahını baskılıyor
Salgının kaynağı konusundaki tartışmalar ve ABD’nin koronavirüs salgını ...
 
Asya borsaları gergin
Asya Borsaları hafta sonunda ABD ve Çin arasında sertleşen söz düellosunun ...
Trump’ın Hedefi Çin
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 3,555,950 – tedaviye pozitif ...
Avrupa borsaları % 3 düşüşle haftaya başladı
Avrupa’da borsalar, haftanın ilk gününde yüzde 3 seviyesinde geri çekildi. ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri