Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
HABERLER>GÜNDEM
17 Ocak 2011 Pazartesi - 13:12

Başkent'e 'modern taksi durağı'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin merkezi yerlerinde yıkık-dökük, eskimiş ve görüntü kirliliği yaratan 26 taksi durağını kaldırarak, yerlerine modern duraklar yaptı.

Başkent e  modern taksi durağı

Ankara'da hizmet veren yaklaşık 8 bin taksici, plazmasından çay ocağına, oturma gruplarından tuvaletine ve klimasından taksi bekleme parklarına kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek duraklara kavuştu. Yeni taksi duraklarının yapımına devam edeceklerini ve şu anda merkezi yerlerde bulunan 26 adet durağın çalışmasının tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, "Durakları esnaf sayısı, yeri ve çevresine göre 4 ayrı tipte ve boyutta yaptık. Bu sayede virane durumdaki taksi durakları yenilenmiş, tek tip bir görüntü elde edilmiş ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu" dedi. 

Taksicilerin en çok duraklarıyla ilgili şikayette bulunduklarını ve bu doğrultuda Başkan Melih Gökçek'in de talimatıyla hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Öksüz, "Tüm esnaf daha modern, görsel ve düzenli bir taksi durağı istiyordu. Biz de onların bu sorunlarını dikkate alarak, kendilerine evlerindeki her türlü imkanın bulunduğu, ikinci yaşam yeri olan yepyeni taksi duraklarının inşasını gerçekleştirdik" diye konuştu. 

Başkentte en çok kullanılan 26 taksi durağından işe başladıklarını kaydeden Öksüz, "4 ayrı tipte taksi durağı inşası yaptık. Bu tipler mevcut durağın alanına göre yaklaşık 9 metrekareden 50 metrekareye kadar değişiyor. Ayrıca taksici esnafının her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanan duraklarımızın yerlerini granit seramikle döşedik, ısı yalıtımını yaptık, iç kısmı da alçıpanla kapladık" dedi. 

Armada, Gar, Güvenpark ve Zafer Çarşısı gibi merkezi yerlerde bulunan 26 taksi durağının modern bir görünüme kavuşturulduğunu anlatan Öksüz, bu duraklardan yaklaşık 3 bin esnafın faydalandığını kaydetti. Eski durakların derme çatma bir şekilde veya konteynırlardan oluştuğunu, bunun da başkent Ankara'nın birbirinden güzel çalışmalarına gölge düşürdüğünü ifade eden Ömer Öksüz, şunları söyledi: "Şu anda yaptığımız duraklar dışarıdan bakıldığında mimari yapısıyla vatandaşları etkilerken, iç mekanıyla da taksici esnafını mutlu ediyor. Dışarıdan son derece modern bir görünüme sahip olan duraklarımızda tuvaletten çay ocağına, klimasından modern iç dizaynına kadar her türlü ihtiyaca cevap veren bir yapıya imza attık. Bu sayede de iş yaşamlarının büyük bir kısmını duraklarda geçiren esnaf, gönül rahatlığıyla içerisinde çalışmalarını sürdürebilecek." 

YAKLAŞIK 3 BİN TAKSİCİYE BÜYÜKŞEHİR HEDİYESİ 

Yapımı tamamlanan 26 taksi durağı sayesinde buralarda çalışan yaklaşık 3 bin taksici esnafının rahat bir nefes alacağını ve artık durakta beklemekten zevk duyacağını anlatan Ömer Öksüz, "Yeni duraklarımız sayesinde taksici esnafına geniş, ferah, sıcak bir ortam sağlanıyor. Buradaki en önemli konulardan bir tanesi görsel açıdan her taksi durağının farklılık oluşturmasının önüne geçmek. Çünkü her durakta kendine göre bir yenilik, bir organizasyon yapılıyor ve bu da görüntü kirliliğine neden oluyordu. Bu çalışmamızla bu görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak" dedi. 

Yeni duraklarda çalışan esnafın görüntüde herhangi bir değişiklik yapmaması, eklemede bulunmaması için de sürekli denetim yapacaklarını kaydeden Öksüz, "Bizim yaptığımız sistem neyse, o korunmuş olacak ve aynı düzen devam edecek. Tek tip durak bu sayede sağlanacak" diye konuştu.

 
Öğretmenler Ankara'da eylem yaptı
 
'Muhteşem Yüzyıl' protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler Ankara'da eylem yaptı
Çeşitli illerden gelen ve ataması gerçekleşmeyen öğretmenler Başkentte eylem yaptı.
Görme engelliler imza haklarını kurtardılar
Torba Yasa Tasarısı’nda, engellilerin bazı haklarının alınmak istenmesine ...
Yenilen pehlivan güreşe doymaz
Ankara’da sivil toplum örgütlerinin başkanları, Bakanlar Kurulu’nun EXPO’nun ...
 
Şimdide soğan aldı başını gidiyor
2010 yılı üretiminde rekoltenin 2 milyon tonun üzerine çıkmasına rağmen ...
Hukuk uygulansın benzin ucuzlasın
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, son ...
Tır ile işçi servisi çarpıştı
Beypazarı ilçesine 6 kilometre mesafede Kuyucak Köyü yol ayrımında Tır ...
 
Harçlıkla yetiştiler
Ümitköy semtinde özel bir okulun öğrencileri, topladıkları ve harçlıkları ...
Avrupa’nın buzunu biz çözdük
Olumsuz hava şartlarını nedeniyle tuz stoklarını bitiren Avrupa ülkeleri, ...
Ankara artık daha yeşil bir şehir
Başkentlilerin nefes alabileceği; yeşilin, çiçeğin keyfine varabileceği ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri