Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>YEREL HABERLER
15 Aralık 2021 Çarşamba - 18:15

Başkan Büyükkılıç’tan 13 milyon Euro’luk imza

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplam bedeli 13 milyon 326 bin Euro olan 6 adet raylı sistem aracı alımına imza attı.

Başkan Büyükkılıç’tan 13 milyon Euro’luk imza

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Başkan Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile bürokratlar katıldı.

Başkan Büyükkılıç, imza töreninde yaptığı konuşmada, 13 milyon 326 bin Euro’luk yerli ve milli 6 yeni tramvay aracının alımına yönelik imza için bir araya gelindiğini belirterek, “Toplam 80 raylı sistem aracı ile Kayseri’ye ulaşım hizmeti veriyor olacağız. Bunlardan 42’si yerli ve milli. Her zaman bizlere yardımcı olan, uyumlu, iyi niyetli, ülkemizin gururu olan firmamıza teşekkür ediyorum. Kayseri’de ulaşım denilince sadece tramvaydan söz etmiyoruz. İşin otobüs, tramvay boyutu var, işin taşra boyutu var. Hepsini birlikte değerlendiriyoruz. Kayseri’mizde ulaşım ile ilgili konforu artırmak için gerek kavşak düzenlemeleri, gerekse alternatif yollar açma yönündeki çalışmalarımız ile ulaşımda bir bakıma yol medeniyettir anlayışı ile çalışıyoruz” diye konuştu.

“BAKANLIĞIN YARIŞMASINDA İLK 3’E GİRDİK”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği “2021 Verimlilik Proje Ödülleri’nde” ilk 3’e girdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu arada Cuma günü Kocaeli Gebze ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın yapmış olduğu verimlilik ile ilgili yarışmada Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım A.Ş. şirketi ilk 3’e girdi. Kaçıncı olduğumuzu orada öğreneceğiz. 98 puan almışız, bir numara olmak temennimizdir. Ulaşım birimimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Fedakârca her alana kafa yormak suretiyle gece gündüz Kayseri’mizi iyi bir noktaya taşımak, örnek belediyecilik ile kamuoyunda yer etmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezimizi ve taşramızı birbirinden ayırmadan, 16 ilçemizi bağrımıza basıyor, sorunlarını sorun, çözümlerini çözüm, sevinçlerini de sevinç olarak kabul ediyor, el ele gönül gönüle diyoruz.”

Birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı veren Başkan Büyükkılıç, “Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı ülke insanı olarak sağlarsak, altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yok. 30 büyükşehir arasında yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirme çalışmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi birinci olmuştu. Ekibimize, başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 2021 yılında yaptığımız yatırımlar, ek bütçelerimizle, ilçelerimizle, altyapı kuruluşlarımızla yine zirvelere oynayacak, yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Belsin ve Talas bölgelerinde tramvay hatlarının tamamlandığında raylı sistem hatlarının uzunluğunun toplam 48 kilometreye ulaşacağını hatırlattı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise proje tamamlandığında ilçeye çok konforlu bir toplu ulaşım geleceğini belirterek, “Bu araçlar alınınca bizim gözümüz parlıyor. Talas’ta şu anda hat yapımı devam ediyor. İkinci hat geliyor, Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin yedinci büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’ne çok konforlu toplu ulaşım gelmiş olacak, başkanım çok teşekkür ediyorum, hakikaten duygulandım” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç ve Bozankaya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Günay arasında imza protokolü gerçekleştirildi.

YENİ TRAMVAYLAR TAM TEŞEKKÜLLÜ

İlk 2 adet sözleşme tarihinden 22 ay sonra, 2 adet 24 ay sonra ve son olarak 2 adet olmak üzere toplam 6 adet araç ile yedek parçalar 26. ay sonunda teslim edilecek. Alınacak tramvay araçları her iki ucunda kumanda kabinli, mafsallı, her iki tarafında her istasyondaki alçak peronlardan kolaylıkla ulaşılabilecek kapıları olan, kublajlar dahil yaklaşık 33 metre uzunlukta, yüzde 100 alçak tabanlı, 2 bin 650 mm genişlikte, kataner sisteminden enerji alan, her iki yönde sürücü kabinli ve öndeki aracın ön sürücü kabininden kontrol edilen iki araçlı dizilerin işletilmesine uygun elektrik-elektronik ve mekanik altyapıya sahip olacak.

Hibya Haber Ajansı

 
1 terörist teslim oldu
 
İletişim Başkanı Altun, Somali İletişim Ofisi Başkanı Hashi'yle görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de kayak sezonu başladı
Türkiye'nin en büyük ve en etkin kayak gruplarından olan Karkafalar'ın ...
Van'da deprem
Van Gölü’nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu.
 
Büyükşehir’den hayvancılığa “Can Suyu”
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, besicilerin yaylalarda otlattıkları hayvanların ...
Büyükşehir’den Edremit’e modern terminalw
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla modern ve kullanışlı ...
7. Milas Zeytin Hasat Şenliği coşkuyla geçti
Milas Kaymakamlığı himayesinde “Tadında Milas Var” sloganıyla geleneksel ...
 
Konya'da deprem
Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı
2020 Olimpiyatları’nda valter siklette büyük başarılar kazanan milli sporcumuz ...
Büyükşehir sporcusundan ‘Dünya Şampiyonası’ başarısı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. kulüp sporcusu Hayriye Türksoy ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri