Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
MSB'den 19 Mayıs mesajı
MSB'den 19 Mayıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
HABERLER>SİYASET
21 Ocak 2012 Cumartesi - 09:59

Başbakan Erdoğan, kura çekilişine katıldı

Başbakan Erdoğan, Ankara Arena'daki TOKİ Kuzey Ankara Projesi kura töreninde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs genelgesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, kura çekilişine katıldı

Başbakan Erdoğan, Ankara Arena'daki TOKİ Kuzey Ankara Projesi kura töreninde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs genelgesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi.
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs genelgesiyle ilgili eleştirilere cevap vererek, "19 Mayıs'la ilgili düzenlemeyi bizden önce yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun bir şekilde uygulanmasını istedik. Bunu farklı yerlere çekmenin hiç anlamı yok, Milleti de, milliyeti de, vatan ve millet sevgisini de biz sizlerden öğrenecek değiliz. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli... Siz 19 Mayıs törenlerini bu kadar severdiniz de, ya neden o Samsun'daki hatıralara bugüne kadar bir el atmadınız?" dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara Arena'daki TOKİ Kuzey Ankara Projesi kura töreninde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs genelgesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. AK Parti hükümetinin laf değil iş ürettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, eserlerle konuştuklarını, hamaset değil, eserler ürettiklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bazıları Ankara'yı, belli yıl dönümlerinde hatırlarken, bazıları Ankara'yı marşlara, sloganlara hapsederken, biz, Ankara'yı, dünyanın gururlu bir başkenti, bu millete yaraşır, yakışır bir dünya başkenti haline getiriyoruz. On yıllar boyunca bunlar ne dediler? 'Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak'... Ya bırakın bunları... Gazi Mustafa Kemal, Gazi Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı, Anadolu'yu örgütledi. 27 Aralık 1919'da Ankara'ya geldi, Meclis'i açtı, Kurtuluş Savaşına başkumandanlık yaptı. 13 Ekim 1923'te Ankara'nın, Meclis iradesiyle bu ülkenin başkenti olmasını sağladı. Peki siz bunun üzerine ne kattınız? Gazi Mustafa Kemal'in, şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti olan başkent Ankara'ya siz ne kazandırdınız? 1940'larda tek parti idaresi altında hem Ankara'yı hem ülkeyi yönettiniz. Çeşitli tarihlerde Ankara'da belediye başkanlığı, büyükşehir belediye başkanlığı görevi üstlendiniz? Peki Ankara'ya ne kazandırdınız, Atatürk'ün Ankara'sına ne kazandırdınız, nerede bir eseriniz var, Allah aşkına bize gösterin... Gazi Mustafa Kemal, bu millete, Ankara'dan, buradan, muasır medeniyetler seviyesini bir hedef olarak gösterdi. Hayatı boyunca, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gayret sarf etti. Peki siz ondan devraldığınız emaneti ne yaptınız, nereden aldınız, nereye taşıdınız? Şimdi çıkmışlar, bize 19 Mayıs törenleriyle ilgili ağız dolusu hakaretlerle yükleniyorlar. Kusura bakmayın beyler... 19 Mayıs'la ilgili düzenlemeyi bizden önce yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun bir şekilde uygulanmasını istedik. Bunu farklı yerlere çekmenin hiç anlamı yok, Milleti de, milliyeti de, vatan ve millet sevgisini de biz sizlerden öğrenecek değiliz. Bizim 81 vilayetteki eserlerimiz, bu millete olan sevdamızın göstergesidir. 780 bin kilometrekare üzerindeki yollarımız, okullarımız, barajlarımız, şantiyelerimiz, bu topraklara olan aşkımızın tezahürüdür. Rekor seviyede büyüttüğümüz ekonomi, Türkiye'nin dünyada artan itibarı, bizim Türkiye davamızın en somut ifadeleridir. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli... Siz 19 Mayıs törenlerini bu kadar severdiniz de, ya neden o Samsun'daki hatıralara bugüne kadar bir el atmadınız? Samsun'da 1989-1999 arasında CHP 10 yıl belediyeyi elinde tuttu. Neden oradaki eserleri onarmadınız, neden 19 Mayıs'ın izlerine sahip çıkmadınız? Sayın Bahçeli, bu ülkede başbakan yardımcılığı yaptınız, Samsun'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da milli mücadelenin hatıralarını, şehitliklerimizi neden öyle metruk, öyle mahzun halde, kendi kaderlerine
terk ettiniz?''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında daha önce de 13 fezleke hazırlandığını belirterek, "O fezlekelerden dolayı CHP grubunda neden kükremediniz? Muvakkat kahramanlık olmaz, part-time kahramanlık yapılmaz Sayın Kılıçdaroğlu. Bir fezlekeden yola çıkıp, ta darağacına kadar gidiyor. Böyle engin bir hayal dünyası. Sayın Kılıçdaroğlu, bir kere şunu lütfen öğrenin; bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi, darağacına sadece ve sadece bir nedenden dolayı çıkmıştır; yağlı ipi masum insanların boynuna geçirmek için. Sizin geçmişiniz bu" diye konuştu.
Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahipleri Kura Çekim Töreni Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Kenan Evren'in de yargılandığı 12 Eylül davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliği ile ilgili referandum öncesinde CHP, MHP ve BDP'nin, koro halinde 'Bunlar 12 Eylül müdahalesinden hesap soramaz' dediklerini belirten Erdoğan, Türk milletinin 12 Eylül referandumunda evet diyerek yolu açtığını ve şu anda yargının 12 Eylül müdahalesinin hesabını sorduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bunların yüzü kızarmıyor, çünkü bunlarda yüz yok. Yıllardır 12 Eylül müdahalesinin istismarını yapan, oradaki idamları, işkenceyi, baskıyı kendileri için siyasi ranta çeviren bu partiler, bugün utanmasalar, neredeyse 12 Eylül'e, onun faillerine sahip çıkacak, kol kanat gerecekler.
AK Parti'nin kapatılması gündemde... Anamuhalefet ne dedi? 'Ankara'da hakimler, savcılar varmış' dedi. Adeta AK Parti'nin kapatılması için neredeyse sokaklara dökülüp tencere, tava dolaşacaklardı. Neyle yargılanıyordu AK Parti, ne demişlerdi? Ama bumerang gibi bütün oyunları bozuldu, geldi kendilerini buldu. Çünkü millet Allah'tan sonra en büyük güçtür. Hiç bir suç karanlıkta kalmayacak; hiç bir cinayet faili meçhul kalmayacak. Hiç kimse hesabını sormasa, biz milletimizle el ele, kalp kalbe, gönül gönüle bu ülkeyi tertemiz yarınlara taşıyacağız.
Biz burada olduğumuz sürece, biz nefes alıp verdiğimiz sürece, bu ülkede sivil dikta, PKK, BDP ve diğerlerinin faşizm özlemleri, ırkçılık özlemleri, ayrımcılık özlemleri karşısında bizi ve aziz milleti bulacaktır. Millet, demokrasiden geriye gidişe asla müsaade etmeyecektir. Tek parti döneminin CHP zihniyeti bu ülkede tekrar yeşerme imkanını bulamayacaktır."
"YARGI MİLLETİN BAHÇESİ HALİNE GELDİ "
Erdoğan, PKK ve onun uzantısı olan BDP'nin her hadisede, her fırsatta hükümeti ve partilerini itham ettiğini belirterek, aynı şekilde MHP'nin, hemen her olayda faturayı hükümete kestiğini kaydetti. CHP'nin ise parmağına kıymık batsa hükümeti sorumlu tuttuğunu belirten Erdoğan, medyada da aynı tavrın bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Bunlar, en başta kendileri demokrasiyi özümseyemediler. Bunlar, demokraside, yasama, yürütme ve yargı ayrımını kabullenemediler. Yargı kararıyla operasyon yapılır, hükümet eleştirilir. Tutuklama kararı verilir, hükümet eleştirilir. Tutukluluk süresi uzar, hükümet eleştirilir. Ya bununla ilgili yasal düzenlemeler AK Parti döneminde mi yapıldı? Neden? Çünkü bize kadar bu işler böyle gelmiş... Bizim hükümetimize kadar, yargı birilerinin arka bahçesi olmuş. İşte 12 Eylül'de millet buna son verdi, yargı birilerinin değil, milletin bahçesi haline geldi, bunu hazmedemiyorlar" diye konuştu.
"YAĞLI İPİ MASUM İNSANLARIN BOYNUNA GEÇİRMEK İÇİN"
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırladığı fezlekeye de değinen Erdoğan, şunları kaydetti: "Silivri'ye tiyatro diyorlar... Ya tiyatro Silivri'de değil, tiyatro CHP grubunda. Bakın, bu son fezlekeden Sayın Kılıçdaroğlu'nun, adeta Malkoçoğlu olup, yeri göğü inletmeye çalıştığı fezlekeden önce tam 13 fezleke hazırlanmış. 3 taksim 73 nolu dosya... 15 Temmuz 2011 tarihli... Suç isnadı; görevi suiistimal. 3 taksim 123 nolu dosya... Aynı tarihli. Madde-i mahsusu suretiyle hakaret. 3 taksim 305 nolu dosya... Yayın yoluyla hakaret. Bir başka dosya... Tehdit, hakaret. Bir başka dosya, iftira... Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret. Hakaret, basın yoluyla iftira, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs... Bu şekilde tam 13 fezleke... Bu son hazırlanan fezlekedeki suç isnatlarının benzerinden daha önce 4 tane hazırlanmış.
Sayın Kılıçdaroğlu, bu fezlekelerden haberiniz yok muydu? O zaman neden kahraman kesilmediniz? O fezlekelerden dolayı CHP grubunda neden kükremediniz? uvakkat kahramanlık olmaz, part-time kahramanlık yapılmaz Sayın Kılıçdaroğlu. Bir fezlekeden yola çıkıp, ta darağacına kadar gidiyor. Böyle engin bir hayal dünyası... Sayın Kılıçdaroğlu, bir kere şunu lütfen öğrenin; bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi, darağacına sadece ve sadece bir nedenden dolayı çıkmıştır; yağlı ipi masum insanların boynuna geçirmek için. Sizin geçmişiniz bu.
İstiklal Mahkemelerine bakın, Üç Aliler Divanı'na bakın, Yassıada'ya bakın. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'nin adalet anlayışını görmek istiyorsanız, bir otomobil farıyla aydınlatılan sokak mahkemesinde idama mahkum edilen Seyit Rıza'ya bakın. Eğer taraflı yargı görmek istiyorsanız, CHP tarihinde bunu ziyadesiyle görürsünüz. Ama bugün taraflı yarginüle bu ülkeyi tertemiz yarınlara taşıyacağı yok."

 
Efsaneler Bilkent’te buluşuyor
 
Ankara'da yangın ikiz kardeşleri ayırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek o ismi açıkladı
Melih Gökçek, CHP'de artık Kılıçdaroğlu'nun dinlenmediğini, baronların ...
Gökçek halka soracak
Büyükşehir Belediyesi, “Eymir Gölü”nün halka açılıp açılmama ile Dikmen ...
Kızılay projesi esnafla paylaşıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent merkezinin çehresini değiştirecek ...
 
Gökçek Vural’ın yüzüne ne demedi ki!
Gökçek hakkında iddialarda bulunan MHP’li Oktay Vural, Gökçek’in yayına ...
Gökçek’ten sirke destek ziyareti
Gökçek ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, gösterilerde ...
Gökçek, Cezayir Anıtı için kararı bekliyoruz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cezayir anıtı için Fransız ...
 
Melih Gökçek'in duygusal anları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Seda Sayan, Beyaz TV ...
Meclis’te “yer kapma” kulisi
TBMM’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı askeri taburun ...
Ünver’le yola devam
AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nde tek aday olan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri