Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Mahzen-34 operasyonunda bir organize suç örgütü çökertildi
Mahzen-34 operasyonunda bir organize suç örgütü çökertildi
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de deprem
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
HABERLER>SİYASET
7 Kasım 2023 Salı - 20:10

Başarır, Özel’i kutladı

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu yapılan 38. Olağan Kurultay'da Genel Başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.

Başarır, Özel’i kutladı

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu yapılan 38. Olağan Kurultay'da Genel Başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.

Kurultayın demokratik teamüller içerisinde büyük coşku ve kıran kırana bir seçimle yapıldığını belirten Başarır, "Partimize büyük hizmetler veren, dürüstlüğü, uzlaştırıcı kimliği, onurlu duruşuyla Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ona olan vefamız dün de bugün de yarın da devam edecek. Yeni Genel Başkanımızı CHP grubu adına kutluyorum. Hepimiz mutluyuz, umutluyuz." ifadelerini kullandı.
Başarır, iki adayın yarıştığı kurultayın bittiğini, oy veren, vermeyen herkesin kendilerinin olduğunu ve kurultayın hafta sonunda kaldığını söyledi.
Bundan sonra tarihi bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Başarır, CHP Genel Başkanlığı koltuğunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğunu ve bu koltuğun Kurtuluş Savaş'ını yönettiğini, devrimleri yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti'ne sanayiden kadın erkek eşitliğine, harf inkılabından Medeni Kanun'a kadar büyük devrimleri hediye ettiğini anlattı.
Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için mücadeleye başlayacaklarını kaydeden Başarır, "Tıpkı Genel Başkanımız Özgür Özel'in dediği gibi seferberlik ilan ediyoruz. Yarından tezi yok, sokaklardayız, meydanlardayız. Hem Meclis'te hem sokakta yurttaşlarımızla buluşup onların sorunlarını etkin bir şekilde dile getireceğiz. Dün dünde kaldı, biz geleceğe bakacağız. Bundan sonra öncelikle yerel seçim, ondan sonra 2028'de, ki erken de olabilir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği, demokrasiyi getireceğiz." diye konuştu.
Ali Mahir Başarır, 2-8 Kasım'ın Lösemili Çocuklar Haftası olduğunu anımsatarak, farkındalık haftası kapsamında lösemi hakkında toplumsal bilincin oluşturulmasına çaba harcandığını anlattı.
Lösemili çocukların yaşadıkları sıkıntıların anlaşılması ve onlara her anlamda destek olunması gerektiğini vurgulayan Başarır, hastalıkla etkin şekilde mücadele edildiğinde tedavide yüzde 94'e ulaşan bir başarı oranı yakalandığını söyledi.
- "Yurtlar sezondan önce hazırlanamıyor"
Öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarına değinen Başarır, "Yurtlarımızda bu kazalar maalesef bitmiyor. Sadece asansör sorunu değil yemeklerden çıkan maddelerden de artık utanır olduk. Bir devlet düşünün, öğrencilerin yurdunu öğrenim sezonundan önce hazırlayamıyor. Cumhurbaşkanı 'Uzaya gideceğiz' diyor ama daha öğrencilerini yurt binalarında üçüncü kata çıkartamıyor. Hesap veren bir bakan ve genel müdür yok. Sorumlular hesap versin ve gereğini yerine getirsin." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da değil Türkiye'de oynanması gerektiğini savunan Başarır, "Galatasaray Spor Kulübünün yönetimine ve divan kuruluna çok teşekkür ediyorum. Milyonlar böyle düşünüyor. Bizim takımlarımızın o ülkede işi yok. Cumhuriyet'in 100. yılında bu büyük maç bu topraklarda oynansın. Kupa, Arabistan'da değil Türkiye'de kalksın." şeklinde konuştu.
Başarır, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın tutukluluk durumuna ilişkin de "Bu parlamento ve ülkemiz adına üzücü bir meseledir. Yargıtay'a sesleniyorum. Hiçbir yargı kurumu Anayasa Mahkemesinden daha büyük değildir. Can Atalay'a özgürlük diyorum." dedi.
- "Genç, tecrübeli bir Genel Başkanımız var"
Gazeteciler tarafından "partideki değişimi nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine Başarır, "Değişim CHP'nin bin 364 delegesi, 130 milletvekili, Parti Meclisinin kararı değildi. Seçimden hemen sonra milyonlarca vatandaşımız sosyal medyada, sokakta değişim taleplerini iletti." yanıtını verdi.
Değişim talebinin CHP delegelerini etkilediğini belirten Başarır, şunları kaydetti:
"51 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi delegasyonu, milletvekilleri genel başkanını değiştirdi. Parti içi demokrasi adına, gelecek adına umut verici bir olaydır. Genç, tecrübeli, Türkiye'yi ve siyaseti bilen, çalışkan, yetenekli bir genel başkanımız var. Gençliği çok önemli. Dünya da bunu konuşuyor, Avrupa da şu anda bunu konuşuyor. O yüzden olumlu görüyorum, sağlam adımlarla hep beraber çalışacağız."

 
Bakan Tunç: “Adalete güvenin daha da artması için çalışıyoruz”
 
Piyasalarda belirsizlik yaşanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Aydemir TBMM’de bir ilke imza attı
25,26 ve 27. dönemlerde Erzurum’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ...
Aydemir: ‘İsrail zulmünü telin ediyoruz’
Mescidi Aksa’da İsrail tarafından Müslümanlara reva görülen zulmü lanetlediğini, ...
Aydemir: ‘Nevruz kardeşlik ve birlik mesajıdır’
Nevruz Töreninde katılımcılara seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Türk Dünyasının ...
 
Milletvekili Aydemir’den kardeşlik hukuku vurgusu
Cumhur İttifakının milli iradenin birlik ve beraberliğini temsil eden ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilli'de halka hitap etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’ın Nazilli ilçesinde halka hitap etti.
Aydemir: ‘Bize milletimizin dua ve aferini yeter’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DEVA Partisi Genel Başkanı ...
 
Aydemir: ‘Milli irade Cumhurbaşkanımızın ufkunda’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız ...
Ümit Özdağ'ın Ordu Valiliğiyle ilgili açıklaması
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Zafer Partisi ...
CHP'Lİ ÜNSAL'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri