Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
9 Ağustos 2019 Cuma - 10:40

Başkentte kupa şöleni

Süper Lig'de, 7 sezon sonra yeniden Ankara derbisi heyecanı yaşatacak olan iki kulüp, ezeli rekabette yeni bir başarı öyküsü hedefliyor. Bugün, Eryaman Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak.

Başkentte kupa şöleni

Ankara futbolunun, iki önemli değeri; Ankaragücü ve Gençlerbirliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği organizasyonda, bugün karşı karşıya gelecek. TSYD Ankara Kupası adı altında oynanacak mücadele, Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak. Daha önceki yıllarda, 4 takımın katılımı ile düzenlenen futbol turnuvası, Ankara’da yaşanan stadyumu sorunu ve Süper Kupa’nın Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olmasından dolayı, saha zemininin bozulmaması adına, bu yıl tek maç üzerinden yapılacak. Ankara’nın futbol bayramı olarak değerlendiren Ankaragücü- Gençlerbirliği derbisi, 7 sezon sonra Süper Lig’de yeniden heyecan fırtınası estirecek. 2 takım, sezon öncesinde TSYD Ankara Kupası karşılaşmasında test etme imkanı bulacak.

 

EN ÇOK KUPA SEVİNCİ ANKARAGÜCÜ’NÜN

1967 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen TSYD Ankara Kupası’nı, 17 kez alan Ankaragücü ile 16 defa kupayı müzesine götüren Gençlerbirliği, bu kupayı almak için kozlarını, ilk kez Eryaman Stadı’nda paylaşacak. MKE Ankaragücü, TSYD Ankara Kupası’nı en son, sarı-lacivertli takımın başında Ersun Yanal’ın olduğu 2001-2002 sezonunun başında Y.Yozgatspor’u 4-1 yenerek almıştı. Gençlerbirliği ise en son 2016-17 sezonunun başında İbrahim Üzülmez yönetiminde Konyaspor’u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. İki takım son dönemde iki hazırlık maçında karşılaşırken, 2018 Eylül ayındaki müsabakayı Ankaragücü 4-0, 2019 Mart ayındaki karşılaşmayı ise Gençlerbirliği 1-0 kazandı.

SON DERBİYİ KAZANAN GENÇLERBİRLİĞİ

 

Başkentin iki ekibi, bu turnuvada en son, 2011-12 sezonunun başında karşı karşıya geldi. Ziya Doğan’ın çalıştırdığı sarı-lacivertli takım ile Fuat Çapa’nın yönettiği kırmızı-siyahlıların karşılaştığı müsabakada, gülen taraf 2-0’lık skorla Gençlerbirliği olmuştu. 52 yılı geride bırakan TSYD Ankara Kupası’nda, bu turnuvanın ayakta kalmasında önemli pay sahibi olan Ankaragücü 17, Gençlerbirliği de 16 kez şampiyonluğu kazandı. Başkent takımlarından Ankaraspor (Osmanlıspor) 4 kez, Gençlerbirliği Oftaşspor (Hacettepespor) 1 kez bu kupayı kazanma başarısını gösterdi. Başkent dışından gelerek, geleneksel turnuvada ter döken takımlardan; Konyaspor 3 kez kupa sevinci yaşarken, Eşkişehirspor, Boluspor, Zonguldakspor, Malatyaspor, İstanbulspor, Gaziantepspor, Trabzonspor, Kayserispor, Samsunspor ve Yeni Malatyaspor kulüpleri de TSYD Ankara Kupası’nı 1 kez müzelerine götürdü.

 

MAÇ TRT’DEN CANLI YAYINLANACAK

 

Erken derbi niteliğindeki mücadele, TRT’den canlı olarak yayınlanacak. Maç biletleri, kapalı tribün 30, maraton 25 ve kaler arkası 20 TL’den satılacak. Maçın normalı süresi berabere bitmesi halinde, direk seri penaltı atışlarına geçilecek. Takımlar, 6 oyuncu değiştirme hakkına sahip olacak.

 

GÖZLER YENİLERİN ÜZERİNDE OLACAK

Transfer yasağını henüz aşamayan Ankaragücü, geride kalan sezonun ikinci yarısında mücadele eden kadrosu ve ilk yarı sonunda takımdan ayrılıp, yeniden Başkente dönen isimlerden kurulu tertibi ile mücadele edecek. Gençlerbirliği cephesinde ise yeni transferler, kaleci Diallo, Polomat, Sefa, Candeias, Mats, Sio ve Toure, Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın görev vermesi halinde, ilk kez kırmızı-siyahlı forma ile derbi heyecanı yaşayacak. Geçmişte Ankaragücü’nde birlikte görev yapan Mustafa Kaplan ile Aykan Atik de bu maçta birbirlerine teknik adam kimliği ile rakip olacak.

A.GÜCÜ’NDEN KÖTÜ PROVA

 

Ankaragücü, TFF 1. Futbol Ligi ekiplerinden Keçiörengücü ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti. Beştepe Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada Ankaragücü’nün golünü Sedat Ağçay attı. Keçiörengücü’nün golleri ise Cem Ekinci ve Burak Aydın’dan geldi.

FATY’DEN 1 YILLIK İMZA

Ankaragücü, Senegalli futbolcu Ricardo Faty’yi yeniden kadrosuna kattı. 33 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 1 yıllık sözleşme imzalandı. Faty, Ankara’yı çok sevdiğini belirterek, “Sahalara dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Başarılı bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum” dedi.

MELEKLERDEN YİĞİNER’E DESTEK

Ankaragücü’nün kadın taraftar gruplarından “Güçlü Melekler”, Başkan Mehmet Yiğiner’e destek ziyaretinde bulundu. Başarı için taraftar grupları ile birlikte hareket edeceklerini söyleyen Yiğiner, özellikle kadın taraftarların A.Gücü için önemli olduğunu vurguladı. Güçlü Melekler adına açıklama yapan desteği sürdüreceklerini, kadın taraftarların artması ile birlikte A.Gücü taraftar imajının da değişeceğini belirtti.

 

 

 
Kolombiya 200 dedi
 
40 çocuk buz pateniyle tanıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ay-yıldızlı formaya aday
Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen 21 yaşındaki oyuncu, “Bu ...
Başkan Yiğiner’den sahip çıkın çağrısı
Sarı-lacivertli taraftarın kombine kartlarla ilgili sitemi olduğunu hatırlatan ...
Kolombiya’dan özel misafir
Galatasaray’ın efsane kalecilerinden Kolombiyalı Faryd Mondragon, özel ...
 
A.Gücü’nün listesi kabarık
Sarı-lacivertli taraftara çağrıda bulunan teknik adam, “Ankaragücü, Süper ...
Mahalle boyu Tekvando
Keçiören’de, çocukların tekvando sporuna olan ilgisi her geçen gün artıyor.
A.Gücü’nde kongre rüzgarı
Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, bölünmüş bir görüntü çizen camiayı birlik ...
 
Burada olmak onur verici
Ülkesinin Milli Takımı Senegal ile Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele ...
Kimseye bedava bilet verilmeyecek
Hiçbir kurum ve kuruluşun yanlarında olmadığını belirten Cavcav, “Süper ...
Gençler’de son adımlar
Kırmızı-siyahlılar, ikinci etap çalışmalarına Bolu’da başladı. Kaplan, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri