Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İşsizlik Oranı Eylülde Yüzde 8,4’e Yükseldi
İşsizlik Oranı Eylülde Yüzde 8,4’e Yükseldi
Ankara ve İstanbul’da DEAŞ Operasyonu: 28 Gözaltı
Ankara ve İstanbul’da DEAŞ Operasyonu: 28 Gözaltı
Yatırım Fonlarının Tasfiyesine İlişkin Yeni Düzenleme Yürürlükte
Yatırım Fonlarının Tasfiyesine İlişkin Yeni Düzenleme Yürürlükte
30 İlde Suç Örgütüne Operasyon: 85 Gözaltı
30 İlde Suç Örgütüne Operasyon: 85 Gözaltı
2027 Yılı Ekonomi Hedefleri Belli Oldu
2027 Yılı Ekonomi Hedefleri Belli Oldu
HABERLER>ASAYİŞ
27 Ekim 2026 Salı - 11:34

Bakırköy Belediyesine İhale ve İrtikap Soruşturması: 58 Gözaltı

Bakırköy Belediyesinde gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve iş yeri ruhsatı almak isteyen işletme sahiplerinden hukuka aykırı şekilde para talep edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 58 kişi gözaltına alındı.

Bakırköy Belediyesine İhale ve İrtikap Soruşturması: 58 Gözaltı

Bakırköy Belediyesinde gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve iş yeri ruhsatı almak isteyen işletme sahiplerinden hukuka aykırı şekilde para talep edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 58 kişi gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, belediyenin mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihalelerde kamu zararına yol açan işlemler yapıldığı ve ruhsat başvurusunda bulunan işletmelerden usulsüz ödeme istendiği yönündeki ihbarlar üzerine başlatıldı. İddialara göre, talep edilen parayı vermeyen işletmelerin ruhsat işlemleri çeşitli gerekçelerle geciktirildi.

Soruşturma kapsamında, belediyenin farklı birimlerince 2024-2026 yılları arasında gerçekleştirilen açık ve pazarlık usulündeki 42 ihale dosyası bilirkişiler tarafından incelendi. Ayrıca şüphelilerin telefon görüşme kayıtları (HTS) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları değerlendirildi. Teknik takip ve iletişimin tespiti çalışmalarından elde edilen bulgular da soruşturma dosyasına eklendi.

Yapılan incelemeler sonucunda, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap suçlarına karıştıkları değerlendirilen belediye yöneticileri, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve ihalelere katılan şirket temsilcilerinin de bulunduğu 68 şüpheli hakkında işlem yapılması kararlaştırıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne şüphelilerin yakalanması, gözaltına alınması, ifadelerinin alınması ve ilgili adreslerde arama ile el koyma işlemlerinin gerçekleştirilmesi yönünde talimat verildi.

Operasyon kapsamında Bakırköy Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Alan, Ali Rıza Akyüz, Cemalettin Özdemir, Arda Karadağ ve Abdülhamit Pehlivan ile iki belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 58 şüpheli gözaltına alındı.

 
8 Ülkede Aranan 63 Kişi Türkiye’ye Getirildi
 
2027 Yılı Ekonomi Hedefleri Belli Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 Ülkede Aranan 63 Kişi Türkiye’ye Getirildi
İçişleri Bakanlığı, son bir ay içerisinde haklarında uluslararası ve ulusal ...
İş Yerlerini Hedef Alan Suç Örgütüne Operasyon: 12 Gözaltı
İstanbul'da çeşitli ilçelerde iş yerlerine yönelik silahlı saldırı ve ...
Ankara’da 650 Milyon Liralık Suç Geliri Operasyonu: 7 Gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suçtan kaynaklandığı değerlendirilen ...
 
Fon Soruşturmasında Yeni Operasyon: 5 Gözaltı Daha
İstanbul'da sermaye piyasasındaki işlemlere yönelik yürütülen fon soruşturmasında ...
Çukurova Belediyesinde Usulsüzlük Soruşturması: 49 Şüpheli Adliyede
Adana'da Çukurova Belediyesindeki ihale işlemleri, doğrudan temin yoluyla ...
Yasa Dışı Üreme Hücresi Ticareti Operasyonunda Gözaltı Sayısı 44'e Yükseldi
İstanbul merkezli 14 ilde yasa dışı üreme hücresi ticaretine yönelik gerçekleştirilen ...
 
9 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 123 gözaltı
İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince 9 ilde nitelikli ...
Sermaye piyasası soruşturması: 31 şüpheliye gözaltı
İstanbul’da sermaye piyasalarında yapılan işlemlere yönelik yürütülen ...
Tarihi eser kaçakçılığına operasyon: 7 bin 160 eser ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Edirne'deki İpsala ve Kapıkule ...
 
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
En Büyük Eser: Bir Duruşa Sahip Olmak
Ceren Ataay
Ceren Ataay
SANATIN HATIRLATTIĞI KADİM HAKİKATLER
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Paşinyan aklını kullanıyor
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Göbeğin ne suçu var?
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Denetim denetim denetim
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Tarih sloganla değil belgelerle okunur
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog