Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>GÜNDEM
14 Mayıs 2021 Cuma - 11:26

Bakan Pakdemirli: Tarımsal ihracatımız 20,7 milyar dolara ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemiyle, Manisa Ak Parti İl Teşkilatıyla bayramlaştı.

Bakan Pakdemirli: Tarımsal ihracatımız 20,7 milyar dolara ulaştı

Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başlayan Bakan Pakdemirli, “Sizin ve ailenizin Ramazan Bayramını içtenlikle tebrik ediyor; sağlıkla, esenlikle daha nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum.” dedi.

Bakan Pakdemirli, salgının yol açtığı sıkıntılar ve Mescid-i Aksa’da yaşanan İsrail vahşetinden dolayı Ramazan Bayramını buruk bir şekilde yaşadıklarını dile getirdi.

ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİR BAYRAMI, AKIL DA, RUH DA KABUL EDEMEZ

Bugünlerde, bütün bir dünya olarak; insanlık onurunun çiğnendiği, dinî hassasiyetlerimizin örselendiği ve hiçe sayıldığı günleri yaşıyoruz” diyen Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi Kudüs; Davud Peygamber'in fethettiği, Süleyman Peygamber'in şekillendirdiği, Hz. İsa'nın göğe, Hz. Muhammed'in Mirac'a yükseldiği yerdir. Yani Kudüs, bütün insanlığın göz bebeğidir. Bizim dinimizde; Mekke ve Medine’ye bir alternatif olmadığı gibi, Kudüs’ün de başka bir alternatifi yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletçe, milletçe bu davaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin duruşu; bütün dünya liderlerine ve devletlerine örnek olacak niteliktedir. Zulüm nereden, kimden gelirse gelsin; çocukların ?öldürüldüğü bir bayramı, akıl da, ruh da kabul edemez. Bugün 1 milyar 700 milyon Müslümanın gözü de, kalbi de, ümidi de Türkiye’de. Bu nedenle her birimizin sorumluluğu çok büyük.”

TARIMSAL DESTEĞİ YÜZDE 65 ARTIŞLA 24 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDIK

Ülke ve dünya gündeminin yoğunluğuna rağmen Bakanlık olarak çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiklerini belirten Pakdemirli, “Hamdolsun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin vermiş olduğu enerji ve ortaya koyduğu hızlı organize olma yeteneği ile son 3 yılda, tarımsal desteği yüzde 65 artışla 24 Milyar liraya çıkardık.” İfadesini kullandı.

TARIMSAL İHRACATIMIZ 20,7 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Geçen yıl pandemi, meteorolojik kuraklık ve küresel ısınmanın etkilerine rağmen 126 milyon tonu aşan bitkisel üretim miktarıyla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdıklarının altını çizen Pakdemirli, “Büyükbaş hayvan varlığımızı 2020 yılında; 18,2 milyona çıkartarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Küçükbaş varlığımızı ise 54,1 milyon başa çıkartarak son 30 yıldaki en yüksek rakamına ulaştık. Tarım sektörümüzün ihracatı yüzde 5 artışla 20,7 milyar Dolara, dış ticaret fazlamız ise yaklaşık yüzde 10 artışla 5,5 milyar Dolara yükseldi.” şeklinde konuştu.

MANİSA’YA SON 19 YILDA 11,4 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK ÖDEDİK

Bakan Pakdemirli, 13 milyar Liralık tarımsal üretim değeri ile Türkiye’de 9. sırada yer alan Manisa’ya son 19 yılda 11,4 milyar Lira tarımsal destek ödediklerini ve yatırım yaptıklarını söyledi.

Türkiye’deki sofralık zeytinin yüzde 21’inin Akhisar’da, Manisa’da üretildiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, zeytin üreticilerinin hep yanında olduklarını belirterek, “Dane zeytini, 2019’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez pirim desteği kapsamına aldık. Kilogram başına 15 kuruş destek veriyoruz.” Dedi.

Kuru üzüm üretiminin yüzde 85’inin, ihracatının da tamamına yakınının Manisa’dan yapıldığını dile getiren Pakdemirli, kuru üzüm üreticilerini piyasaya ezdirmediklerini, son 3 yılda, TMO üzerinden kuru üzümde müdahale alımı yaparak üreticilerin alın terini yerde bırakmadıklarını söyledi.

Türkiye’deki tütünün yüzde 23’ünün Manisa’da yetiştirildiğini ifade eden Pakdemirli, geçen yıl yaptıkları yasal düzenleme ile tütün mamullerinde en az yüzde 30 oranında Türkiye’de üretilen tütünleri kullanma şartı getirdiklerini ve böylece, Manisa’da yerli tütün üretiminin artmasına, tütün üreticisinin daha fazla kazanmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, kırsal kalkınma kapsamında ise Manisa’da yaklaşık 1.500 projeye, yaklaşık 278 Milyon Lira hibe sağladıklarını, bu yatırımlarla 6 bin 500 kişiye istihdam oluşturduklarını, Tarım Sigortaları kapsamında da 1,1 Milyon Lira pirim desteği ve 1 Milyar Lira hasar tazminatı ödediklerini söyledi.

Manisa’ya son 3 yılda 67 milyon Liralık ormancılık yatırımı yaptıklarını belirten Pakdemirli, “Bu dönemde, 44,6 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 15,5 Milyon Lira ORKÖY desteği sağladık. Sulamada ise 4 baraj, 2 gölet, 10 sulama tesisi, 7 taşkın tesisini ve 4 yer altı depolaması olmak üzere toplam 27 tesisi hizmete aldık. Su toplama tesislerimizde 3,5 Milyon m3 suyu depoladık. 82.500 dekar araziye sulama suyu verilmesini sağladık.” Dedi.

2023 SEÇİMLERİ, TARİHİ BİR SEÇİM OLACAK

AK Parti olarak her zaman halka rağmen değil, halk için siyaset yaptıklarını ve tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa her alanda yepyeni bir Türkiye inşa ettiklerini altını çizen Pakdemirli, “2023 seçimleri, ülkemizin kuruluşunun 100. yılına denk gelen, tarihi bir seçim olacak! Bu seçim, milletimizin geleceğini, vatanımızın istiklalini ve istikbalini belirleyecek olan bir seçim olacak! Bu seçim, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşamını belirleyen hayati ve tarihi bir seçim olacak! 19 yıldır yazdığımız başarı hikâyesini bütün vatandaşlarımıza, kapı kapı gezerek anlatmalıyız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

 
Diyabetliler, şekerden uzak dursun
 
Türkiye-İran sınırındaki terör saldırısında bir özel harekat polisi şehit oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 11 bin 534’e ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
Kızılay'ın Filistin için acil eylem planı
İsrail’in Filistinlilere karşı başlattığı saldırılar sonucu bölgeye destek ...
Bilgin'den Ramazan Bayramı mesajı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Vedat Bilgin, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
 
Soylu'dan mafya açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı Twitter'dan mafya açıklaması ...
Erdoğan: "Mescid-i Aksa'ya ve müslümanlara yönelik alçak saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı Twitter'dan Mescid-i ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersin Tatar ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
 
Bakan Pakdemirli, Ak Parti İzmir teşkilatı ile bayramlaştı
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ankara’dan İzmir’e çevrimiçi ...
Erdoğan, Pakistan Başbakanı Han ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 13 bin 029’a ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri