Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2017 Perşembe - 21:44

Bakan Müezzinoğlu'ndan büyükanneye torun maaşı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Büyükanne Projesi kapsamında maaş almaya hak kazanan anneanne ve babaannelere ilk ödemelerin yarın yapılacağını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu ndan büyükanneye torun maaşı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 24 TV ziyaretinde büyükannelere müjde verdi. Büyükanne Projesi kapsamında maaş almaya hak kazanan anneanne ve babaannelere ilk ödemelerin yarın yapılacağını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu, yarın büyükannelere ilk maaşlarını ödeyeceklerini belirterek, "Bu da son derece duygusal boyutu iyi olan bizim açımızdan da doğum yapmış anneyi istihdamda tutan, aile dinamiklerine güç katan, büyükanne ile torunu, anne ile evladın güven içinde olacağı ortamı sağlayan güzel milli ve yerli bir proje oldu. İnşallah başarılı şekilde devam eder. 6 ay sonraki değerlendirmeleri de göreceğiz ama yarın büyükanneler ilk ikramiyelerini alacaklar, o ikramiyeleri torunları adına bereketli olsun diyorum" dedi.
Çalışma hayatında başlattıkları 'Milli Seferberlik' süresince bakan yardımcısı, müsteşarı ve müsteşar yardımcılarının illerde tek tek herkesi ziyaret ettiklerinin altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Bürokratlarım 'Büyükanne Projesi' ile ilgili önerileri de dinlediler ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu seyahatlerle de bunun gerçekten çok ciddi bir ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır.

"1 Ocak-12 Nisan arasında 788 bin 509 net istihdam sağlandı"

Bakan Müezzinoğlu, İstihdam Seferberliği'ne desteğin de çığ gibi büyümeye devam ettiğini söyledi ve son istihdam rakamlarını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, "Çalışmak isteyip de işe müracaat eden kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu millete yakışan bir performans hatta bizim beklediğimizin çok ötesinde bir performans yakaladık. Ve 788 bin küsür rakamıyla çok fevkalade bir başarı elde ettik. Ben Haziran sonu itibariyle 1 milyon rakamını yakalayacağız diye hedefim vardı, muhtemelen mayıs ortalarında 1 milyon rakamını da geçeceğiz. Girişimci ruhuna da çalışma arzusuna da ülkemizin insanına da teşekkür ediyorum. Bu ülkeye ve bu millete inananlar güvenenler asla kaybetmedi. İnşallah sanayicimizde, yatırımcımızda, iş adamımızda kaybetmeyecek. Çalışanlarımızda alın terinin karşılığını bulacaklar, çalışmak isteyen tüm kardeşlerimize her türlü desteği vermek, alın terlerini bereketlendirmek bizim boynumuzun borcu. Güzel oldu, başarılı oldu. Emeği geçenlere de başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakanımıza da teşekkür ediyorum. Kesinlikle hedefin üzerine çıkacak yıl hedefimiz sayın Cumhurbaşkanımızın 1,5 milyonu mutlaka aşmalısınız" diye konuştu.

2 milyon hedefine altyapı kurduklarını ve inşallah 2 milyon hedefine doğru gideceklerini belirten Müezzinoğlu, "Teşviklerde bir farklı boyutta değerlendiriyoruz, özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli işlerle ilgili yeni bir, çok tehlikeli iş alanlarında biraz işe talep az oradaki imkanları, teşvikleri artırarak istiyoruz ki bu alanlarda da Türkiye güçlü üreten olsun. Ve dünyayla rekabette çok daha güçlü olalım. Önümüzdeki dönem çok daha başarılı olacak. İstanbul , Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli bütün bunlar ana gövdeyi götürüyorlar, her taraftan bütün illerimizden müthiş bir talep geldi. Sektörlerde de otomotiv sektörü, inşaat sektörü, gıda hizmet sektörü kendi alanında başarılı performanslar gösterdi. Ben önümüzdeki ayda turizm sektöründe çok daha güçlü artış göstereceğini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, referandum ile ilgili de şunları söyledi: "Büyük oranda milletimiz kararını verdi, bu milletin mayası temiz asil bir millet. Aklıyla vicdanıyla hür iradesini kullandı, hiç yanlış yapmadı. Çok güzel bir doğruyla sonuçlandırılacaktır. Eminim ama 17'sinden sonra bu ülkenin geleceği çok daha güçlü aydınlık, başarılı olacağından hiç tereddütüm yok. Rabbim bu milletin geleceğini bugünden daha bereketli eylesin diyorum. Bu anlamda söz sahibi milletimizdir. Bu milletin vicdanı güçlü bir 'evet'ten yana çıkacaktır. Hani bizde güzel bir söz vardır ağanın eli tutulmaz. Sözü biz bitirdik, milletimiz bu işin sahibidir, patronudur. Milletimiz adına güçlü bir sistemin kurulmasını onların eline getirdik, milletimiz kaderine de geleceğine de sahip çıkacaktır". 

Etiketler:
 
Yaşlı kadından intihar etmek isteyen kadına pes dedirtecek sözler
 
Senegal’de yangın: 22 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD ambargosu Türk firmasını dünya devi yaptı
ABD ambargosu ile başlayan yerli mil üretimi, Türk firmasının adını günümüzde ...
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’den istihdam müjdesi
Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından ...
Jet sosyetenin ünlü oteli için kapatma kararı
Jet sosyetenin uğrak markası Canyon Ranch otel 1 Mayıs itibari ile Türkiye'den çekilme kararı aldı.
 
Turizmde geleceğe pozitif bakmaıyız
Ankara Turistik Otelciler Derneği (ANTOD) Başkanı Savaş Çolakoğlu, derneğin ...
Üç aylık istihdamda 29 binlik artış
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yılın ilk üç ayında Ankara’da ...
‘3 yılda 1 milyar TL’lik yatırım’
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün son ...
 
Binlerce kişiye müjde! O para ödeniyor
Kamu Denetçiliği Kurumu, 4/C statüsünde görev yapan personelin ek ödemeden ...
Trafik sigortasında tavan belli oldu: İyi sürücülere 470, kötü sürücülere 2 bin 137 lira
Trafik sigortasına tavan iyi sürücü bonusu ile geldi. Sigorta priminde ...
Benzin ve gazyağına zam geldi
Benzinin litre fiyatına 10 kuruş, gazyağına da 11 kuruş zam geldi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri