Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2022 Perşembe - 21:08

Bakan Karaismailoğlu:“Merzifon Meray Kavşağı ile yıllık 22 milyon TL tasarruf sağlanacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 114 metre uzunluğundaki Merzifon Meray Kavşağı'nda yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullanıldığını belirterek, “Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavsağı ile hattaki dur-kalkları ortadan kaldırdık.

Bakan Karaismailoğlu:“Merzifon Meray Kavşağı ile yıllık 22 milyon TL tasarruf sağlanacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 114 metre uzunluğundaki Merzifon Meray Kavşağı'nda yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullanıldığını belirterek, “Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavsağı ile hattaki dur-kalkları ortadan kaldırdık. Çok daha hızlı, güvenli ve konforlu yolculuğa imkan veren kavşak ile yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Kavşağı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Amasya’daki programları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Karaismailoğlu, “Ülkemiz, uzun bir süredir, ekonomik bağımsızlığına kavuşabilmek adına, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli mücadeleler veriyor. Üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede yerli ve milli çözümlerle Türkiye’nin geleceğini planlıyoruz. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarımızla Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltmek için çalışıyoruz. 2003’ten 2021 yılı sonuna kadar karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşmeye yaptığımız yatırımlar 172 milyar dolara ulaştı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetlerimiz döneminde ülkemizin bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 600 kilometreye çıkardık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Tünellerimizin toplam uzunluğu yalnızca 50 kilometreydi. Bunu 13 kat arttırarak 651 kilometreye çıkardık. Milletimizin yarım asırlık hayali Yüksek Hızlı Tren hatlarını inşa ettik. Havalimanlarımızı 26’dan 57’ye yükselttik. Sıradaki hedefimiz; 61 havalimanına ulaşmak. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanı dünya ikincisi oldu” ifadelerini kullandı.

 

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 14 MAYIS’TA AÇILACAK

Türkiye’nin 2’nci, dünyanın 5’inci deniz dolgusu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı’nın 14 Mayıs’ta açılacağının müjdesini veren Karaismailoğlu, Türksat5A ve Türksat5B haberleşme uydusunun da başarı ile uzaya gönderildiğini, Türkiye’nin aynı yıl 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden birisi olduğunu söyledi. “Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat6A’yı Cumhuriyet’imizin 100. yılında uzaya göndereceğiz” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, mobil abone sayının da 28 milyondan 87 milyona yükseldiğinin altını çizdi.

 

AMASYA’NIN ULAŞIM VE İLETİŞİMİNE 9.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Amasya’nın ulaşım ve haberleşme yatırımlarından hak ettiği payı aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm şehirlerimizde devlet titizliği ile ortak akılla, yarınları, gençlerimizi düşünerek 5 sektörde gerekli yatırımlarımızı planlıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde Amasya’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 9.5 milyar liralık harcama gerçekleştirdik. Amasya’nın bölünmüş yol uzunluğunu, 26 kilometreden alıp, 9 kat artırarak, 272 kilometreye çıkardık. İl genelindeki tüm karayolu ağı içindeki bölünmüş yol oranı yüzde 58’dir. Yine ayrıca son 20 yılda Amasya’daki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu, 28 kilometreden alıp, 10 kattan fazla artırarak, 300 kilometrenin üzerine çıkardık. Amasya’da tıpkı Ferhat gibi dağları deldik. İl genelinde biri tek tüp ve 5’i de çift tüp olmak üzere yaptığımız 6 tünelin toplam uzunluğu 7 bin 666 metreye ulaştı. Şehzadeler şehri Amasya’da tamamlayıp hizmete açtığımız 94 köprünün toplam uzunluğu 7 bin 466 metreyi buldu. Amasya şehir merkezi için hayati önem taşıyan Amasya çevre yolunu hizmete açarak transit trafiği şehir dışına aldık. 12 kilometre uzunluğundaki Amasya çevre yolu sayesinde trafik güvenliği ve konforunu artırarak yakıttan ve zamandan yıllık 291 milyon TL tasarruf sağladık. Egzoz gazı salınımını 5 bin 497 ton azalttık. Bütün bunlar; emek ve değer vermenin göstergesidir. Bizler laf değil, iş üreten, millet sevdası ile çalışan, memleketin her köşesine aynı hizmeti sunma gayretinde olan, Türkiye sevdalılarıyız. Biz asla yapılanla yetinmeyip; milletimiz için de ülkemiz için de hep daha iyisini, daha faydalısını istedik. Bu nedenle Amasya için de ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. İl genelinde, yapımı devam eden 9 adet karayolu yatırımlarının proje toplamı 6.5 milyar liraya ulaşmaktadır. Amasya’nın tarihini korurken, hizmet alanımızdaki yapılarının modernleşmesine katkıda bulunduk. Merzifon Havalimanı terminal binasını genişleme çalışmalarına devam ediyoruz. Projeyi, Haziran’da tamamlayacağız.”

 

BADAL TÜNELİMİZİ YAKIN ZAMANDA HİZMETE AÇACAĞIZ

Amasya’da yapımı tamamlanan, şehre kazandırılan diğer önemli yatırımlardan olan Badal Tüneli ve Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavşak’ın karayolu ulaşımına nefes aldıracağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Badal Tüneli ve Meray Kavşak projesi, İran sınırından Bulgaristan’a kadar devam eden Türkiye Transit Ulaştırma Koridoru (TETEK) hattı üzerinde yer alan, Osmancık-Merzifon yolu üzerinde yer alan iki önemli nokta. Yolun, Merzifon kesiminde yatay ve düşey standartlarını yükseltmek için Badal Tüneli’ni inşa ettik. Araç trafiğine 2x2 şeritli, bölünmüş yol standardında hizmet verecek olan tünelimiz, 905 metre uzunluğunda. Bağlantı yolları ile birlikte proje, 4.5 kilometreye ulaşıyor. Proje kapsamında; 65 metre uzunluğunda 2 köprü ve 2 de alt geçit tamamladık. Yüzde 100 yerli mühendislik imkanları kullanılarak yapılan Badal Tüneli’miz, Türk mühendislerinin ve işçilerinin aklıyla, alın terleri ile yapıldı. Yapımı tamamlanan Badal Tüneli’mizi yakın zamanda hizmete açacağız. Türkiye Transit Ulaştırma Koridoru hattının Amasya geçişinde yol standardını artırmak amacı ile yaptığımız Badal Tüneli, kış aylarında kar ve bahar aylarında yoğun yağış ve buzlanmalardan kaynaklanan aksamaları ortadan kaldıracak” diye konuştu. 

 

HATTAKİ DUR-KALKLARI ORTADAN KALDIRDIK

Trafiğin yoğun olduğu yerde yapılan Meray Farklı Seviyeli Kavşağı Köprüsü’nün 114 metre uzunluğunda olduğuna dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Bölünmüş yol standardındaki kavşak, 4 açıklıklı olup, platform genişliği 2x12 metredir. Kavşak imalatında toplam 1,6 kilometre yol yapımı gerçekleştirdik. Badal Tüneli’nde olduğu gibi Meray Kavşağında da yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullandık. Günlük ortalama 13 bin aracın geçtiği Meray Kavşağı’nda inşa edilen Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavsağı ile hattaki dur-kalkları ortadan kaldırdık. Çok daha hızlı, güvenli ve konforlu yolculuğa imkan veren kavşak ile zamandan 21 milyon lira ve akaryakıttan da 1 milyon lira olmak üzere yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Kavşak ile aynı zamanda her yıl 187 ton karbon salımının önüne de geçeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

 
Çin’de 60 yaş üstü 226 milyon kişi aşılandı
 
Şehit Yakınları ve Gazilere bayram ikramiyeleri yatırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama "e-Devlet" üzerinden yapılabilecek
Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama hizmeti "e-Devlet" ...
Bakan Yanık: “119,5 Milyon TL sosyal yardım ödemesi yaptık”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 4 başlıkta ihtiyaç sahibi ...
 
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: ''Sanki bu terörist İBB'de yakalanmadı''
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, terör örgütü PKK mensubu Şafak ...
ISF Akademi kurulacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan ayında gençlerle farklı ...
Bakan Soylu: "HDP'yi masanın altına saklayanlara duyurulur"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta gerçekleştirilen Eren Abluka-5 ...
 
Aydemir: ‘Dadaşlar dünyaya nizam verecektir’
Sadettin Akatay’ı rahmetle yad eden Milletvekili Aydemir, O’nun: ‘Dadaş ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuştu.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri