Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
15 Şubat 2022 Salı - 20:18

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ'NİN BASIN TOPLANTISI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, elektrik fiyatlarında indirim yönünde mutlaka yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kademeli artış olmalı ancak bu, yüzde 50'den başlayıp birden yüzde 125'e ya da yüzde 135'e çıkacak şekilde yapılmamalı." dedi.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ NİN BASIN TOPLANTISI

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan hukuki sürecin, ilk gününden beri takipçisi olduklarını söyledi.

Süreci, Adalet Bakanlığı ile ortak bir çalışma içinde takip ettiklerini kaydeden Destici, "Hatası, ihmali, kastı ve kusuru olan kim varsa yargı önünde hesabını verene kadar takibimiz devam edecek." diye konuştu.

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin, yüzde 1'e indirildiğini hatırlatan Destici, bunu, vatandaşın pahalılıktan korunması yönünde atılan ciddi bir adım olarak gördüklerini dile getirdi. Mustafa Destici, uygulamayla başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinde fiyatların düşmesini beklediklerini belirtti.

İşletmelerin, KDV indirimini fiyatlara yansıtmak zorunda olduğunu vurgulayan Destici, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığının iyi denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Kur korumalı Türk lirası mevduatlarından, 10 milyar dolar civarında bir döviz ve toplamda 312 milyar lirayı aşan ciddi bir mevduatın oluştuğunun basında yer aldığını aktaran Destici, "Tasarruf olarak bulundurulduğu tahmin edilen yaklaşık 5 bin ton altının karşılığı olan 350 milyar liranın ekonomiye kazandırılması ve birikimin doğru yönetilmesiyle yatırıma, üretime ve istihdama önemli ölçüde katkı sağlanacağına inanıyoruz." görüşünü paylaştı.

"Elektrik fiyatlarında fiyat indirimi yönünde mutlaka yeni düzenlemeye ihtiyaç var ve bu mutlaka yapılmalı" diyen Destici, herkesin yüksek bulduğu, elektrik fiyatlarındaki artışın mutlaka düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

"Kademeli artış olmalı ancak bu, yüzde 50'den başlayıp birden yüzde 125'e ya da yüzde 135'e çıkacak şekilde yapılmamalı. Enflasyon üzerinde artış yapılmamalı, zamlar da mutlaka bu seviyeye çekilmeli" ifadesini kullanan Destici, akaryakıt fiyatları üzerindeki ÖTV'nin de kaldırılmasını istedi.

Esnafın, akaryakıt ve elektrik başta olmak üzere maliyetleri yükselten çok sayıda problemle karşı karşıya olduğunu anlatan Destici, "Özelde esnaflarımızın, genel anlamda ticaretin, bizce etkileri ölçüsünde tartışılmayan başka problemleri de var." sözlerini sarf etti.

Dijitalleşmenin, hayatın her alanını olduğu gibi ticareti de etkilediğini belirten Destici, "Ticaretin yapısı ve kodları değişiyor. Çağın gerisinde kalamayız. Tüketicinin kaliteli ve ucuz ürüne ulaşmasına engel olmayı, bir çözüm olarak göremeyiz. Ancak devlet, rekabeti korumalı, dönemsel fiyat politikalarının yerli üretimi ve ülke ekonomisini olumsuz etkilemesine kayıtsız kalmamalı." mesajını verdi.

Global pazarlama şirketlerinin, Türkiye'de her geçen gün pazar paylarını artırdığına dikkati çeken Destici, "Esnafımız mutlaka korunmalı, bir kar payı limiti getirilmeli. Bir işletmeci arkadaşımız, e-ticaret üzerindeki global bir firmanın kendilerinden yüzde 20 pay aldığını söylüyor. Bir toptancı yüzde 20 kar eder mi? Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Bunlar bir yasayla garanti altına alınmalı ve esnafımız korunmalı. 2023'te başta vergilendirme olmak üzere yeni tedbirler alınmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Altı muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği toplantıya değinen Destici, "Verilen fotoğrafın, projeden büyük beklentileri olanlar için dahi herhangi bir heyecan uyandırdığını düşünmüyorum." dedi.

Destici, 6 siyasi partinin, geçmişte ifade ettikleri ilkelerine, söylemlerine ve siyasi istikametlerine bakıldığında, en temel ülke meselelerinde bile uzlaşabileceklerini düşünmediğini söyledi.

Siyasi partiler arasındaki diyalog ve iş birliklerini saygıyla karşıladığını belirten Destici, şunları kaydetti:

"İtiraz, basına da yansıdığı gibi PKK'nın uzantısı HDP'den geldi. Herkes 'HDP niye masada yok' diye sorarken HDP de aynı soruyu, bu 6 partiye yöneltti. HDP zaten bu birlikteliğin bir parçası. Anlaşılıyor ki sadece bunu resmiyete dökmek ve fotoğrafta yer almak istiyor. Masadaki altılı da yani Millet İttifakı da milletin tepkisinden çekindiği için fiili olarak HDP ile ittifak halinde olsa da bunu resmiyete dökmek ve HDP'ye fotoğrafta yer vermek istemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Onlarla da birlikteyiz, görüşmeye devam edeceğiz, görüşeceğiz' diyor. Birlikteliklerini resmiyete dökmeseler de masaya davet etmeseler de masa altında ittifak ortağı olduklarını açıkça ifade ediyorlar. İtiraz ve kamuflajın, HDP'nin masadaki varlığından çok, ona masada yer verilmemesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti de bizim gibi düşünüyor. Çünkü gerçek bu. Liderlerin uzlaşmalarının, sandıkta ve bizce herhangi bir anlam ifade etmeyen, anketlerde görünen oylarını, kurdukları ittifaka taşıyabilmelerini ise mümkün görmüyorum."

Mustafa Destici, masada yer alan partilerin, temel konularda birbirleriyle derin ve köklü görüş ayrılıkları olduğunu vurguladı.

BBP Genel Başkanı Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasette sadece oy hesabına dayanan suni birlikteliklerin, uyumsuz parçalardan bir bütün oluşturamayacağını düşünüyorum. Soruyoruz, Özgür Özel ve benzerlerinin, mesela 4-6 yaş Kur'an kursu eğitimini 'çağdışı 'olarak görmesini, Temel Bey nasıl açıklayacak ya da bu zihniyetle nasıl beraber olacak? Sayın Kılıçdaroğlu, Suriye politikasının sorumlusunun tamamen dönemin Dışişleri Bakanı, bugünün Gelecek Partisi Genel Başkanı olduğunu söylemişti. Şimdi nasıl anlaşacaklar? İttifakın gizli ortağı HDP ile İYİ Parti yürümeye nasıl devam edecek?"

 
10 terörist etkisiz hale getirildi
 
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ TAŞKIN'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, sosyal yardım modellerini ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP İstanbul Milletvekili ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın ...
 
AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ TAŞKIN'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Meclis'te düzenlediği ...
CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN BASIN TOPLANTISI
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ...
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ BAŞARIR'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Zonguldak Milletvekili ...
 
AK PARTİ'Lİ ÖDÜNÇ'ÜN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti'li belediyelerin Bursa'nın ...
AK PARTİ'Lİ ÖZŞAVLI'NIN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Mardin'de 28 yıl önce teröristlerce ...
AK PARTİ'Lİ KILIÇ'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri