Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
25 Haziran 2022 Cumartesi - 19:01

Aydemir: ‘Önceliğimiz Milletimizin refahıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aydemir: ‘Önceliğimiz Milletimizin refahıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aydemir, ek bütçeyle vatandaşa yapmak istedikleri desteklere, muhalefetin karşı çıktığını söyledi.

TOPLUMSAL REFAHA KATKI

Ek bütçeyi toplumsal barış ve huzura katkı sağlamak için hazırladıklarını vurgulayan Aydemir, "Ek bütçe, bütün dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıya karşı vatandaşlarımızı korumak için yapılan bir çalışmadır. Bu bir kanuni düzenlemedir. Bu bütçede memura, işçiye, emekliye, çiftçiye, engelliye ve toplumun bütün kesimlerine destek var. Ancak muhalefet buna itiraz ediyor. Muhalefet, ek bütçeyle vatandaşlarımıza yapacağımız desteklere karşı çıkıyor." diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ MİLLETİN HUZURUDUR’

Ek Bütçenin bir ihtiyaca mebni olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Hep söyledik ya ne tür bir kanun düzenleme varsa mutlaka ama mutlaka ihtiyaç gerektirdiği için yapılıyor. Şuanda da ek bütçe görüşmeleri bundan dolayı yapıyor. Tabi dünyadaki iktisadi gelişmeler, dünyada yaşananlar işi bu noktaya kadar getirdi. ‘ dedi

DÜZENLEMENİN İÇERİĞİ

Yapılanın, Milletin çok daha refah üzere yaşaması için bütçe kalemlerinde bir takım tebeddülat çalışmaları, düzenleme çalışmalarını içerdiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, bütçede öngörülen artışla, kamu çalışanları, emeklilerin aylıklarında artış öngördüklerini, hanelerde tüketilen elektrik ve doğalgazın belli oranda sübvanse edileceğini, Türkiye’nin büyüme ve istihdam oluşumuna katkı sağlayacak olan tarım projelerine, Organize Sanayi Bölgesi ve küçük sanayi siteleri yatırımları için harcanacağını söyledi.

Milletvekili Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen artış kapsamında vatandaşlara yönelik hizmetlerin geliştirileceğini, artışın engelli evde bakım destekleri, 65 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlıların ve engelli vatandaşların aylıklarındaki ilave artırımları içerdiğini, tarıma ayrılan destek ödemelerini kapsadığını belirtti. Milletvekili Aydemir, ‘Hepsi ama hepsi, toplumsal, barışa katkı sağlayacak toplumsal huzuru destekleyecek aktarımlar için bu ek bütçe yapılıyor. ‘ dedi

MUHLAFET OLMAMASI GEREKENİ YAPIYOR

Hükümetin Cumhur ittifakı olarak milletin önceliklerine odaklandığını, muhalefetin ise yine show üzerine siyaset yaptığını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Marmaris'te yüreğimiz yanıyor. Ormanlarımız yanıyor. Onlara dönük sadece ve sadece istismar ziyaretine gidiyorlar. Olmaması gerekenleri yine yapıyorlar. ‘ diye konuştu.

‘HİÇ BİR MESELEDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YOK’

Muhalefetin ülkeye ait her meselede çözüm üretmekten uzak bir yaklaşım sergilediğini belirten Milletvekili Aydemir, muhalefete, ‘Oraya dönük hiçbir zihin kompartmanınıza yükleme yapmayacaksınız. Onunla ilgili bir fikir ortaya koymayacak mısınız, ne yapabiliriz diye, görüş ifade etmeyeceksiniz, yalanla, iftirayla yöneleceksiniz. ‘ eleştirisinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN YAŞADIKLARI VE ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

Milletvekili Aydemir, ‘Yine helikopter yok, uçak yok deniyor. Oysa açıklamalar ortada. Dahasını söyleyeyim, bakın önceki gün CHP Genel Başkanı Marmaris’e gidiyor, orada açıklama yapıyor. Açıklama yaparken şunu söylüyor diyor ki,  ‘burada helikopter yok, uçak yok. Yangın söndürmede bir noksan yaşanıyor.’ Böylesine iri abartılı laflar ediyor. Peki orada ne oluyor? Hemen üstünden helikopter geçiyor. Yanındakiler helikopter gürültü yaptığı için rahatsız oluyorlar. Yukarı bakıyor. ‘Yalancının mumu yatsıya kadar yanar’ diye bir aforizmamız var ya, yatsıyı beklemiyor anında. Belki bir yalanın en kısa sürede açığa çıktığı zamanı yaşadık. Kiminle yaşadık? Kemal Kılıçdaroğlu'yla. Şimdi onun buradaki, milletvekilleri o yalanlara aynen biteviye devam ediyorlar. Ayıp değil mi ya?’ dedi.

DÜZENLEMENİN SEBEBİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın dünya ekonomisini alt üst ettiğini belirten Milletvekili Aydemir,

‘Etrafımız yangın yerine dönmüş, her tarafta ateş var. Rusya Ukrayna savaşı zaten alt üst etti dünyadaki ekonomiyi. Şimdi bakın Amerika feveran ediyor ABD Dışişleri Bakanı, özellikle şu son gelişmelerin, pandeminin, Rusya, Ukrayna savaşının Amerikan ekonomisini vurduğunu ifade ediyor. Çok kötü etkilediğini ifade ediyor. ‘Enflasyon oranı almış başını gitmiş’ diyor. Çiftçilerin gübre alımında sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Kim söylüyor? ABD Dışişleri Bakanı söylüyor. Peki biz de onlara şunu söylüyoruz, bunun müsebbibi kim? Müsebbibi sizsiniz? Her tarafta işiniz gücünüz yara kaşımak, yoksa da yara oluşturmak. Şimdi de ABD Dışişleri Bakanı çıkmış feveran ediyor, ekonomimiz battı bitti diye. Bütün dünyayı sizin yüzünüzden bu ateş sardı sarmaladı ya. Şimdi dert ediyorsun, Amerika dert ediyor, Amerika çıkmış feveran ediyor. Böyle bir şey olur mu? Rezalet. İşte şuan bütçe çalışmaları da dünyadaki iktisadi inkiraza Türkiye'de insanlarımız muhatap olmasınlar, sıkıntı yaşamasınlar diye bir tedbir amaçlı getirilmiş çalışmadır. Anayasal bir yaklaşımdır. Kanuni bir düzenleme yapıyoruz. ‘ diye konuştu.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DESTEK

Milletvekili Aydemir, ‘Düzenlemede memura, işçiye ilave ücret aktarımı var. Çiftçiye ilave destekler var. Engelliye destekleri var. Toplumun ne kesimi varsa hepsine ama hepsine ilave destek verme maksatlı yapıyor. Muhalefet buna karşı çıkıyor. Öyle ise siz yapacağımız bu desteklere karşısınız demektir ve hakikat de budur. Muhalefet şu ek bütçe ile getirdiğimiz desteklere karşı çıkıyor. Çok açık, not düşüyor ve bir daha bir notu bir daha pekiştirmek için söylüyorum. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ‘enflasyon Amerikalıları her düzeyde etkin ediliyor. Çiftçiler gübre alamıyor, insanların araba kullanmaya paraları yetmiyor’ diyor. Ben de ABD Dışişleri Bakanının bu açıklamasına diyorum ki, sizin yüzünüzden bütün bu sıkıntılar yaşanıyor. Sadece siz değil bütün dünya yaşıyor. Kaşıdığınız yaralardan, oluşturduğunuz yaralardan kaynaklandı bütün bunlar. ‘ dedi.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU’NU RAHMETLE ANIYORUZ

Önceki gün Hakka vuslata eren, İsmailağa Cemaati manevi lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nu rahmet niyazıyla anan Milletvekili Aydemir, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bir İslam alimi, mutasavvıf, kanaat önderi olduğunu, ömrünü yalnız Hakka ve iyiliğe hasretmiş mümtaz bir şahsiyet olarak gönüllerde özel bir yeri bulunduğunu belirtti.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson ile telefonda görüştü
 
Bakan Soylu: "Kaçak içkiye büyük darbe"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ...
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ...
İstanbul Valiliği'nden Metro ve Füniküler duyurusu
İstanbul Valiliği kararınca, 26 Haziran Pazar günü M2 Metro ve F1 Füniküler ...
 
Bakan Kirişci Marmaris'te
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te başlayan orman yangınlarıyla ...
Bakan Varank: "Zanaatları yeniden canlandırmayı hedefliyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı ...
Bakan Akar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
AKUT, ilk andan itibaren Marmaris'te
AKUT Arama Kurtarma Derneği, Marmaris’in Amazon Koyu’ndaki orman yangınıyla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yangın sadece ufak bir bölgede devam ediyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki yangınla ilgili bilgilendirme yaptı.
Bakan Soylu Marmaris'te
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan yangınlarla ilgi açıklamada bulundu.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri