Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>GÜNDEM
22 Eylül 2017 Cuma - 11:14

Atatürk Havalimanı'nda özel jet kazası

stanbul’dan havalanan özel jet iniş takımı arızası çıkınca acil iniş yapmak istedi. İniş sırasında pistten çıkan uçak alev aldı. Kazada iki pilot, bir hostes ve bir yolcu yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Atatürk Havalimanı nda özel jet kazası

Özel jette ünlü şarkıcı Gökhan Güney'in eşi Özlem Güney'in hostes olarak görev yaptığı fakat özel bir işi olduğu için uçuşa gitmediği öğrenildi. Bu arada yanan jetin geçtiğimiz hafta bir dizde yer aldığı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde ünlü oyuncu Erkan Petekkaya’nın rol icabı uçağa bindiği görülüyor. Kazanın detayları da düşen jetin pilotu ile Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ndeki görevli arasındaki ses kayıtlarına yansıdı.

ATATÜRK Havalimanı’nda dün akşam facianın eşiğinden dönüldü. Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gitmek üzere hazırlıklarını tamamlayan pilotlar Muzaffer Kütük ve Mehmet Mümin Turan, hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin Fener’in içinde bulunduğu TC-KON tescilli jet, saat 21.20’de havalandı. 

Kalkıştan sonra Cessna Citation VII tipi çift motorlu uçakta iniş takımı arızası ortaya çıktı. Kuleyle bağlantı kuran pilotlar, Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı aldı.

Pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Bunun üzerine havalimanında görevli itfaiye ekipleri alarma geçti, 17-35 sağ pistinde önlem alındı.

SÜRTÜNMEDEN YANDI
Jet saat 21.30’da piste teker koydu ancak iniş takımlarının katlanması ve havanın yağışlı olması üzerine, pistte kontrolsüz bir şekilde kaymaya başladı. Bu sırada uçakta sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanmalar başladı. 

Jet pisti bitirip havalimanı sınırına 100 metre kala dururken içeridekiler yaralı olarak dışarı çıkmayı başardı. Yanan uçak, pistte hazır bekleyen itfaiye tarafından köpük sıkılarak söndürüldü. Yaralılar hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Çok sayıda uçak İstanbul semalarında tur atmak zorunda kaldı.

DÜŞEN JETİN PİLOTU İLE KULE GÖREVLİSİ ARASINDAKİ KONUŞMA

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam meydana gelen uçak kazasının detayları ses kayıtlarına yansıdı. Uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne acil iniş yapmak istediğini onaylıyor.

Kaza öncesi pilot acil iniş istediğini kuleye bildirmesi kayıtlarda şöyle geçti:
- Kule: Tango, Charlie, Kilo, Oscar, November (kontrolör TC-KON tescilli uçağa sesleniyor )
- Pilot: Devam edin 
- Kule: Efendim Emergency (acil ) deklare ettiğinize mutabık mıyız ? 
- Pilot: Mutabıkız, mutabıkız 
- Kule: (Rüzgar bilgisi verilerek ) 3-5 sağ pisti için iniş serbest

Kaza sonrası ise kalkış ve iniş bekleyen pilotlara seslenen kule görevlileri kırım olduğunu bildirirken, kazaya ilişkin kule görevlisi bir hava yolu şirketinin pilotuna şöyle bilgi verdi;

- Kule: Küçük uçak bizden kalkmıştı. Teker arızası oluştu. 'Emergency' deklare etti. Son 3 milde emergency deklare ettiği için pistten çıktı. Patladı gibi gözüküyor şu anda ...
- Pilot: Anladım, kırım yani 
- Kule: Kırım efendim

          Atatürk Havalimanında özel jet kazası

Kaza sonrası İstanbul üzerinde yoğunluk yaşandı...

ÜNLÜ İSMİN EŞİ ŞANS ESERİ O JETTE DEĞİLDİ 

Uçağın mürettebat ve yolcuları kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan ve Hostes Duygu Doğaçay, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Yolcu Mehmet Şahin ise özel bir hastane de tedavi altına alındığı öğrenildi. Hastane'de tedavi altına alınan uçağın pilotları ve hostesin yakınları hastaneye gelerek durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarete gelenler arasında şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney ve hostes olan eşi Özlem Güney de vardı. Hostes Özlem Güney'in kaza yapan uçakta bugün uçuşu olduğunu fakat evde işleri olduğu için ertelediği öğrenildi.

''UÇAK 3 YERİNDEN KIRILMIŞ''

Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney'in hostes olan eşi Özlem Güney olay sonrası gazetecilere açıklama yaparak, "Olayla ilgili çok fazla bir bilgimiz yok. Sadece uçağın yanarak indiğini biliyoruz. Çok şükür hepsi iyiler, önemli olan da bizim o zaten. Uçağın teknik ile ilgili mi bir arızası oldu, yoksa hava şartları mı bilmiyoruz. Ama üçü de çok iyi. Yolcumuz da başka bir hastanede. Uçak Kıbrıs'a kalkıyordu bildiğim kadarıyla. Kalkıştan bir kaç dakika sonra iniş izni istemişler sonra da inmişler. Dediğim gibi uçak 3 yerinden kırılmış ve yanma var. Bu kaptanlarımızın büyük başarısıdır. Yolcuyu hiçbir şey olmadan tahliye etmek büyük bir başarıdır. Özel ve şahıs uçağı ve özel bir şirketin çatısı altında. Onlar da teknik ile ilgili bütün bilgileri vereceklerdir.''

UÇAKTA ASLINDA BEN OLACAKTIM"

Konuşmasına devam eden Özlem Güney, "Aslında şöyle, benim bir tadilat işim vardı. O sebepten dolayı da kaptanımıza gelemeyeceğimi söyledim. Diğer hostes arkadaşımızı aldılar. Bazen buna kader deriz, çok şükür ki kimseye bir şey olmadı ve buna çok mutluyum" dedi.

Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney de hostes olan eşi ile hastaneye gelerek, kaza sonrası tedavi gören eşinin uçuş arkadaşlarını ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanatçı, "Duyunca çok üzüldüm. Kaptanı ve ekibi de tanıyorum ben. Durumları çok iyi, ufak tefek sıyrık ve kırıkları var. Normalde o uçakta her zaman eşim uçuyor. Fakat bugün evde tadilat işi vardı. Bu yüzden arkadaşı gitti onun yerine. Herşey kısmet, tabi onun gitmesi de bizi üzdü çok. Allah'tan ki bir sorun yok, yoksa insan kahrolurdu. Herkese geçmiş olsun" dedi.

''İYİYİZ AMA UÇAĞI KURTARAMADIM''

Kaza da yaralanan Pilot Muzaffer Kütük'ün yakını Engin Güzel, "Eniştem oluyor kendisi, biz öldü sandık. Herkes annesi falan acil de şu anda. Durumu çok iyi konuştuk kendisiyle. Eşi ve çocukları yolda geliyorlar. Kızı da Ankara'dan geliyor yolda. Eniştem diyor ki, 'iyiyiz ama uçağı kurtaramadım' dedi. Bende bırak uçağı canınız kurtuldu dedim" dedi.

Kaza sonrası Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan uçağın mürettabatının tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Etiketler:
 
Suriyeli aktivist ve 22 yaşındaki gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü
 
Liseliler İzmir'i birbirine kattı... Büyük kavga
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli aktivist ve 22 yaşındaki gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü
Suriye’nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki ...
Taksim Metrosu’nda 15 Temmuz yolculuğu
15 Temmuz’un 1. yıldönümünde yaşananları aktaran “Karanlıktan Aydınlığa ...
11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düştü
Afyonkarahisar’da 11 yaşında yakalandığı lösemi hastalığına karşın vatandaşların ...
 
TSK sınırdaki tatbikattan fotoğraflar paylaştı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Silopi/Habur bölgesinde icra edilen tatbikat ...
İstanbul’da 22 Eylül’de toplu ulaşım yüzde 50 indirimli
Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla 22 Eylül 2017 Cuma günü 06.00-20.00 ...
Kuvvet komutanları ile kritik görüşme
Başbakan Binali Yıldırım, bugün kuvvet komutanlarıyla ayrı ayrı görüşüyor. ...
 
Bugün sosyal medya bu görüntüleri tartışıyor
Bağcılar’da iddiaya göre çocukları adres sorma bahanesiyle arabaya bindiren ...
AVM'yi haraca bağlamışlar...
İstanbul'da bir AVM'deki işyeri sahiplerini tehditle haraca bağlayan çete ...
Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı cezaevinde ölü bulundu
ANTALYA’nın Finike İlçesi’nde doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarına ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri