Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Mahzen-36 operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı
Mahzen-36 operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
HABERLER>GÜNDEM
13 Aralık 2014 Cumartesi - 09:48

Ankara’yı kim süsleyecek

ANKARA GAZETESİ / Turizmin başkenti Antalya’da, yılbaşı öncesi cadde ve sokakların sponsor desteğiyle süslenmesi konuşulurken, başkent Ankara’da ise halen ışıklandırma yapılmaması merak konusu oldu. Ankara Hürriyet, kentin merkezi Kızılay ve Ulus’u fotoğrafladı. Bazı bölgelerin var olan aydınlatmala

Ankara’yı kim süsleyecek

ANKARA / Ankara  Hürriyet, ‘Antalya’da yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması yapılmaması’ tartışmasının ardından, Başkent’in merkezi Kızılay ve Ulus’a çıkıp, cadde ve sokakları görüntüledi. Kentte henüz yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması yapılmazken, bazı cadde ve sokaklarda ise var olan aydınlatma lambalarının yetersiz olduğu gözlendi.
Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin, “Antalya turizmin başkenti. Yılbaşı geliyor bir tek caddenin süslendiğini gördünüz mü? Müslümanız ama turizmden kazanıyoruz” sözlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şu açıklamada bulundu:
“Biz belediye olarak mevcut aydınlatma ekipmanlarını kullanıyoruz, tabi bunu yılbaşına yakın bir süreçte yapıyoruz. Fettah Bey, Rixos olarak Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı ve Belediye İşhanı bölgesinde aydınlatma yapmak istediklerini iletti, ben de kabul ettim. Başka sponsorlar çıkarsa onlara da yardımcı oluruz.”
Yılbaşı aydınlatması tartışmaları sürerken, Ankara Hürriyet, Kızılay ve Ulus’u karış karış gezip, hem yeni yıl hazırlıklarını hem de sokak aydınlatmalarının mevcut hallerini fotoğrafladı.KALICI SÜSLEME YAPILABİLİR

Güvenpark: Başkent’in kalbi sayılabilecek bir konumda yer alan Güvenpark’ın havuz kısmında ve ağaçlarda renkli ışıklandırmalar yer alıyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu Güvenpark’le ilgili vatandaşlar, özel günler ve kutlamalar için yapılan süslemeler ve ışıklandırmaların kalıcı olması gerektiğini dile getiriyor.

TABELA KİRLİLİĞİ GİDERİLSİN

Sakarya Caddesi: Araç trafiğine kapalı olan ve Kızılay bölgesindeki eğlencemerkezlerinin de yer aldığı Sakarya Caddesi’nde de yılbaşı süslemesi bulunmuyor. Vatandaşlar, Sakarya bölgesindeki sokak aydınlatmalarının yeterli düzeyde olduğunu fakat tabela kirliliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ediyor.

AYRI BİR HAVA KATARDI

Abdi İpekçi Parkı: Sıhhiye’nin merkezinde yer alan Abdi İpekçi Parkı’nda da Güvenpark’a benzer bir ışıklandırma sistemi bulunuyor. Ağaçlar ve süs havuzlarındaki ışıklandırmanın yanı sıra parkın genelindeki aydınlatma düzeyinin iyi olduğunu söyleyen Ankaralılar, Abdi İpekçi Parkı’nda yılbaşı süslemesi ve ışıklandırması olmamasının parka ayrı bir hava katabileceğini aktarıyor.

BAZI LAMBALAR YANMIYOR

Karanfil Sokak: Sokak boyunca dizili kafe, restoran ve pasajlarıyla Ankaralılar’ın gece gündüz uğrak yerlerinden olan Karanfil’de de yılbaşına sayılı günler kala hiçbir yılbaşı süslemesi bulunmuyor. Vatandaşlar, bazı lambaların yanmamasına rağmen sokak aydınlatmasının yeterli olduğunu söylüyor.

KALDIRIMLAR BAKIM BEKLİYOR

Selanik-2 Caddesi: Kaldırım ve yollarının bakım beklemesine rağmen kafe ve eğlence mekanları sayesinde yoğunluğu hiç eksilmeyen Selanik-2 Caddesi’nde de yılbaşı süslemesi yapılmadığı görülüyor.

METRO AYDINLATMASI YETERSİZ

Yüksel Caddesi: Kızılay’ın en işlek caddelerinden Yüksel Caddesi boyunca da yılbaşına sayılı günler kala hiçbir süsleme yapılmış değil. Vatandaşlar, özellikle caddenin metro çıkışındaki aydınlatmanın yetersiz oluşuna dikkat çekiyor. 

ÜST GEÇİT KARANLIK

İzmir  Caddesi: İki tarafı da alışveriş merkezleriyle dizili İzmir Caddesi’nde halen yılbaşı süslemelerine başlanmazken kentliler, cadde boyunca bazı sokak lambalarının yanmamasını eleştiriyor.

ULUS

KALEYE GİRMEK CESARET İSTER

Kale: Başkent’in simgesi olan ve yerli yabancı birçok turistin kente geldiğinde mutlaka ziyaret ettiği Ankara Kalesi ise karanlık çöktüğünde korku kalesine dönüyor. Kalede girişinden başlayarak kent manzarasının izlendiği surlara kadar olan yolda herhangi bir ışıklandırma bulunmazken akşamları kaleye girmek cesaret istiyor.

SESSİZLİĞE BÜRÜNÜYOR

Samanpazarı: Bakırcılar, turistik eşya satan dükkanlar ve lokantaların yer aldığı gündüzleri birçok kişinin uğrak yeri olan Ankara’nın en eski semtlerinden Samanpazarı da güneş battığında karanlıklar içinde kalıyor.

BENTDERESİ KAYBOLDU

Bentderesi: Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yenileme alanı içerisindeki tescilli ve tarihi binaların restorasyonunun yapıldığı alanlarda da ışıklandırma konusunda yetersiz kaldı. Restorasyonu yapılan Hacı Bayram Cami civarındaki ve Bentderesi’ndeki eski evler karanlıkta belli olmuyor.

ULUS RUTİNDE

Ulus meydan: Ulus deyince akla ilk gelen Atatürk Heykeli’nin olduğu meydan ve Anafartalar Caddesi’nde sokak lambaları haricinde herhangi bir aydınlatma bulunmuyor.

BURALARA DİKKAT

Başkent’in bazı cadde ve sokaklarında sokak lambalarının yeterli sayıda olmayışı objektiflere yansıdı.Cemal Gürsel Caddesi: Yaya ve ve araç trafiğinin yoğun olduğu Cemal Gürsel Caddesi’nde özellikle Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde sokak aydınlatmaları yetersiz kalıyor.

Coşkunlar Sokak: Tren rayları boyunca uzanan Kurtuluş’taki Coşkunlar Sokak’ta sokak aydınlatmalarının tek taraflı oluşu, sokağın yeterli aydınlanmamasına sebep oluyor.

Ankaray-Kurtuluş İstasyonu çıkışı: Kurtuluş istasyonun Kurtuluş Lisesi önündeki iki çıkışı arasındaki 10-15 metrelik mesafe de aydınlatmanın yetersiz kaldığı bölgelerden.ANKARA / 

 

 

 
Rizeli gencin kalbi Ankara’da atacak
 
Köprü altına ‘huzur’ ekibi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En ‘tatlı’ davet
ANKARA GAZETESİ / Ünlü bir çikolata markasının 10. yıl kutlaması nedeniyle ...
Çocuklar söz sahibi
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediyesi’nin Çocuk Meclisi çekişmeli bir seçim ...
Çile metrom çile
ANKARA GAZETESİ / Çayyolu Metrosu’nun toplu ulaşımdaki sorunları çözmediğini, ...
 
Hurdacılar çamura battı
ANKARA GAZETESİ / Geçen yıl alt yapı çalışması için kazılan Briket Hurdacılar ...
Güzellerden sosyal mesaj
ANKARA GAZETESİ / Bu yıl 6.’sı düzenlenen Models of Fashion güzellik yarışmasında ...
Eymir’e 400 fidan
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘ağaç katliamı ...
 
Başıboş 100 bin hayvan
ANKARA GAZETESİ / Başkent’in öncelikli sorunlarından biri olan ‘sokak ...
Talih kuşu koliye kondu
ANKARA GAZETESİ / Milli Piyango’nun ‘talih kuşu’ için bilet satan seyyar ...
Madenler Hacettepe’ye emanet
ANKARA GAZETESİ/ Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İş Güvenliği ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri