Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
HABERLER>GÜNDEM
23 Şubat 2014 Pazar - 11:29

Ankaralı sürücüler Anadolu’yu fethedecek

ANKARA GAZETESİ / Salı günü açılacak olan 1071 Malazgirt Bulvarı, Ankaralı sürücülerin trafik ezberi bozulacak. Bulvarda yapılan alt geçit ve köprülere de ‘1071 Malazgirt’ ismine uygun şekilde, Anadolu Selçuklu Devleti ile Büyük Selçuklu Devleti hükümdarlarının isimleri verildi.

Ankaralı sürücüler Anadolu’yu fethedecek

ANKARA / Ankara Hürriyet, yapımı eylem ve tartışmalara sahne olan, ODTÜ’den geçerek Konya Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı birbirine bağlayan 1071 Malazgirt Bulvarı’nı fotoğrafladı. 25 Ocak Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete girecek 1071 Malazgirt Bulvarı ile birlikte, Ankaralı sürücülerin trafikteki ezberi de değişecek. 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde yapılan 3 alt geçit, 5 köprü ve 1 yaya üst geçidin de isimleri kesinleşti. Karara göre ODTÜ A1 kapısı girişindeki köprüye Sultan Alparslan Köprüsü, devamındaki U alt geçidine Sultan Alparslan Altgeçidi, ODTÜ A4 kapısına yapılan yaya üst geçidi İzzettin Keykavus Yaya Üstgeçidi, ODTÜ A4 kapısına yakın olan köprüye Alaeddin Keykubat Köprüsü, daha sonrasında yapılan altgeçide 1. Kılıçarslan Altgeçidi, 1506. Cadde’de yapılan köprüye 2. Kılıçarslan Köprüsü, Dışişleri Bakanlığı Köprüsü’ne 1. Gıyaseddin Keyhüsrev Köprüsü, Fen Lisesi Kavşağı’na yapılan köprüye ise Melikşah Köprüsü ismi verildi. Yeni yol üzerinde yapılan isimlendirmenin, Türklerin 1071 yılında Anadolu topraklarına giriş yaptığı Malazgirt Savaşı’na atıfta bulunduğu öğrenildi. Başkent’te 1071 Malazgirt Bulvarı ismi verilen yol da Anadolu Bulvarı’na çıkıyor. 
Bulvarın hizmete girmesinin ardından trafikte değişek olan güzergahlar ise şöyle:

SULTAN ALPARSLAN ALTGEÇİDİN’DEN U DÖNÜŞÜ

1071 Malazgirt Bulvarı’nın hizmete girmesi ile birlikte Ankaralı sürücüler de eski alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalacak. Daha önce Anadolu Bulvarı’ndan Eskişehir Yolu’na direkt dönen sürücüler artık yeni bulvara giriş yapıp, 200 metre ileriye inşa edilen Sultan Alparslan Altgeçidi’ni kullanarak Eskişehir Yolu’na çıkacak. ODTÜ A1 kapısından çıkan sürücüler ise Sultan Alparslan Köprüsü’nün yanındaki yoldan yeni bulvara girebilecek ya da altgeçidi kullanarak tekrar Eskişehir Yolu’na çıkış yapacak.

ESKİŞEHİR YOLU VE ÇUKURAMBAR’A BY-PASS

Yeni bulvar sayesinde Eskişehir Yolu ve Konya Yolu’ndaki trafik yükünün de azaltılması hedefleniyor. Önceden Bilkent ya da Anadolu Bulvarı istikametinden gelen araçlar Eskişehir Yolu’nu kullanarak Konya Yolu’na ulaşabiliyordu. Yeni bulvar sayesinde Bilkent istikametinden gelen araçlar ODTÜ girişindeki Sultan Alparslan Köprüsü’nü kullanarak, Çukurambar’a giriş yapmadan Konya Yolu, Çiğdem Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi ve ODTÜ A4 kapısına gidebilecek.

YENİ KÖPRÜLER YENİ ALT GEÇİTLER

Bulvarın devamında inşa edilen köprü ve alt geçitler de 100. Yıl, Karakusunlar, Çiğdem ve Çukurambar mahallelerinin trafik akışını değiştirecek. Karakusunlar Mahallesi 1505. Cadde’yi 1545/1. Sokak’a bağlayan alt geçit ve Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1506. Cadde üzerinde yapılan Alaeddin Keykubat Köprüsü’nün de trafiğe katkı sağlaması hedefleniyor. 1071 Malazgirt Bulvarı ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi kesişiminde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Altgeçidi sayesinde de bölgede yoğunluğun azaltılması amaçlanırken, İşçi Blokları Mahallesi 1506. Cadde Köprüsü sonrasında yapılan Dışişleri Bakanlığı Köprüsü’nün mahalleler arasındaki bağlantıyı sağlayacak.

MELİKŞAH KÖPRÜSÜ’NDEN CEVİZLİDERE’YE GEÇİLECEK

1071 Malazgirt Bulvarı’ndan Konya Yolu ve Cevizlidere Mahallesi’ne geçiş yapmak isteyen sürücüler Fen Lisesi Kavşağı’nın üstüne inşa edilen Melikşah Köprüsü’nü kullanacak. Köprü sayesinde Cevizlidere Mahallesi veya Dikmen yönünden gelen sürücüler, Konya ve Eskişehir yollarındaki trafiğe takılmadan 1071 Malazgirt Bulvarı’nı kullanarak Anadolu Bulvarı’na geçiş yapabilecek.ANKARA /

 
Mehmet Özdilek: Saklanarak sevgi olmaz
 
Mantık sınırları zorlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erol Erdinç’e şövalye nişanı
ANKARA GAZETESİ / Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Şefi Profesör ...
Sokak ortasında uçurum tehlikesi
ANKARA GAZETESİ / Mamak Cengizhan Mahallesi’ndeki 860. Sokak’ta art arda ...
ODTÜ’nün fendi EGO’YU yendi
ANKARA GAZETESİ / EGO otobüslerinin ODTÜ kampüsüne girmemesini protesto ...
 
Dolmuşçu da kemer takacak
ANKARA GAZETESİ / Emniyet Genel Müdürlüğü, asker, polis, koruma ekipleri ...
Etimesgut'un adını değiştirmek hiç kimsenin haddi değildir
ANKARA GAZETESİ / Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, AK Parti Etimesgut ...
ODTÜ Yolu açılıyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Yolu olarak bilinen ...
 
Doğalgaza ‘gizli zam’ iddiası
ANKARA GAZETESİ / Oocak ayında 50 TL karşılığında 49 bin 92 metreküp doğalgaz ...
‘Çetin Ceviz’ler ödüllendirilecek
ANKARA GAZETESİ / Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Ulusal Proje Meslek ...
Ankaray hattı neden yok?
ANKARA GAZETESİ / Batıkent-Sincan metro hattındaki 1 haftalık ‘ücretsiz’ ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri