Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
HABERLER>GÜNDEM
12 Haziran 2010 Cumartesi - 06:53

Ankara'ya kedili logo

Dünyada amblemi bulunmayan tek başkent olan Ankara’da, Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin tanıtımında kullanılacak logo için ilk adımı attı. Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen gülen Ankara Kedisi temasının kullanılmasıyla ilgili karar Meclis gündemine alındı. Logo, isimlendirme komisyonuna havale edildi.

Ankara ya kedili logo

Dünyada amblemi bulunmayan tek başkent olan Ankara’da, Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin tanıtımı için kullanılacak logo için ilk adımı attı. Gülen Ankara Kedisi’nin logo olarak kullanılmasını içeren karar muhalefetin karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Meclis görüşmeleri sonucu logunun isimlendirme komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

Mahkeme kararıyla iptal edilen Atakuleli-camili amblemin ardından bir amblem çalışmasına girmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gülen Ankara Kedisi temasını bazı yerlerde kullandık ve halkın büyük beğenisi kazandı. Bunu logo olarak kullanacağız, bu bir amblem değil logodur” dedi.
Logonun, “Ankara’nın tanıtım logosu” olarak kullanılmasına ilişkin Gökçek’in kendi imzasıyla hazırladığı önerge oybirliği ile İsimlendirme Komisyonu’na havale edildi. Gökçek yeni logoyla ilgili şunları söyledi:
“Bu konuda çok olumlu tepkiler aldık ve bu logonun Ankara’nın tanıtım logosu olarak kabul edilmesini Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklif etmeye karar verdik. Yeni tanıtım logomuzda dünya çapında bir üne sahip ve Türkiye’nin nadir uluslararası marka değerlerinden biri olan Ankara kedisinin kendine has mavi ve kehribar sarısı gözlerini, şehrimizin genç ve dinamik nüfusunu temsil eden bir yazı stilini ve Türk misafirperverliğini simgelemesi açısından da tebesümmü kullanmayı unutmadık.”

3’te 2 tartışması

CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak bu kararın kanunlara aykırı olduğunu iddia ederek, “Sayın Başkan kanunda yer alan amblem flama ve benzerleri tanımındaki benzerleri arasına logoyu da koyuyor. Bu yanlıştır. Burada bir değişiklik yapılmaktadır. Bunun için de Meclis’in üçte iki çoğunluğu gerekmektedir. Burada adı amblem değil de logo olarak yargı kararı dolanılmak isteniyor. Hükümüzsüz kılınmak isteniyor. Yapılan iş kanuna aykırıdır” dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Hamit Tosun da logonun parti gruplarına getirilmeden Meclis’e sunulmasını eleştirerek, “Bu kararın bir daha görüşülmesi için komisyona gönderildikten sonra Meclis’e tekrar getirilmesini istiyoruz” dedi.
Logonun özellikle festivallerde ve çocuklara sempatik gelecek bir figür olduğu için çocuklara yönelik etkinliklerde kullanılacağını vurgulayan Başkan Gökçek, muhalefet üyelerinin “Logo değişikliği tam üye sayısının 3’te 2 çoğunluğunu gerektirir” eleştirileri üzerine de şunları söyledi:

Referandum sinyali

“Yaşar Çatak’ın avukat olmasına rağmen konuyu böyle değerlendirmesini hayretle karşılıyorum. Şimdi biz amblem mi değiştiriyoruz? Amblemi değiştirmemiz için ortada bir amblem olur. Alır onun yerine bir başkasını koyarız. Amblemi mahkeme ortadan kaldırmış. Ondan sonra biz amblem getirdiğimiz zaman 3’te 2 çoğunluk mu? Hayır. Amblemi ben keyfimden kaldırmadım ki. Bu nedenle buradaki salt çoğunluk kafi. İkincisi, amblemle logoyu niye birbirine karıştırıyorsunuz. Ankara’nın bir amblemi, bir logosu, bir flaması, olur. Ayrı ayrı şeyler bunlar. Hepsi olur. Her biri için 3’te 2 çoğunluk mu arayacağız. Böyle bir mantık var mı?”
Tartışmalar yaşanırken MHP’li Mehmet Yıldız’ın, “Ankara’yı temsil edecek bu amblem halkı yakından ilgilendiriyor. Bunu halka sormakta yarar var. Referandum yapalım” teklifine olumlu yaklaşan Gökçek, “Sorabiliriz” dedi.

Meclis’te “Küstah kedi tartışması”

YENİ logodaki Ankara Kedisi Meclis’te tuhaf bir tartışma yarattı. CHP’li İsa Hayırlı’nın, “Ben tabiat bilgisi öğretmeniyim. Ankara Kedisini hiç böyle görmedim. Gözleri böyle değildir. Bu Van kedisidir, Vanlılara ayıp. Logodaki hayvan olan kedi küstahtır, keçi olabilirdi. Ayrıca logodaki Ankara kelimesi küçük harfle yazılmıştır. Bu düzeltilsin” demesiyle şu ilginç diyalog yaşandı:
Gökçek: Kediler küstahmış, hayvanseverlere duyrulur. Anlamak mümkün değil.
Hayırlı: Türk örf ve adetlerine göre bakarsanız böyle bir anlayış vardır. Kedi küstah, köpek sadıktır.
Gökçek: Soruma cevap verin kediler küstah mı?
Hayırlı: Hayvanseverlerle bizim sorunumuz oldu. Bizim kedi barınağımız da var köpek barınağımızda. Siz de bir barınak açın.
Gökçek: Yani kedileri sevmiyor musunuz?
Fazıl Güleken: Kediler küstahtır, biz küstahları sevmeyiz.
Gökçek: Bak Fazıl Bey sevmezmiş kedileri. Battınız çıkamıyorsunuz.

Nazım Meclis gündeminde

ANKARA Hürriyet’in gündeme getirdiği Meclis kararı alınmasına rağmen halen bir caddeye Nazım Hikmet adı verilmemesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. CHP’li Fazıl Güleken verdiği soru önergesinde, “Nazım Hikmet’in bir caddeye ismi verilmesi kararı neden uygulanmıyor? Bu karar unutturulmak mı isteniyor?” diye sordu. Seçimden önce alınan kararın bir an önce uygulanmasını isteyen Güleken, şunları söyledi:
“Seçimden önce alınan Nazım Hikmet isminin bir caddeye verilmesi kararı bir an önce uygulanmalı. Nazım Hikmet, dünya çapında tanınan ve eserleri onlarca dile çevrilmiş bir şairdir. Böylesi bir ismin vatandaşlığa tekrar alınması sürecinde aldığımız bu karar, Nazım’ın vatandaşlığa alınmasından sonra oy birliğiyle kabul edildi. Ancak seçim kurulu seçim öncesi adres değişikliğini kabul etmediği için karar değerlendirilmek üzere seçim sonrasına bırakıldı. Ama aradan bir buçuk yıla yakın zaman geçti, karar uygulanmadı.”

Aynı dönemde bir caddeye ismi verilmesi için karar alınan Gazze ismi verildi. Nazım unutturulmaya çalışılıyorsa bu yakışmıyor. Halen Nazım isminin neden verilmediğini de merak ettiğimiz için bu önerge verildi.”

Gökçek’in imar komisyonu inadı

GEÇTİĞİMİZ aylarda yapılan belediye meclislerinde, imar komisyonuna seçilecek CHP’li üyelerin, AKP’li üyelerce belirlenmesi tartışma konusu olmuştu. CHP’nin aday gösterdiği isimlere değil de kendi aralarında uzlaştıkları CHP’li üyelere oy vererek, seçilmesini sağlayan AKP’lileri bu kez bir sürpriz bekliyordu.
CHP’li tüm meclis üyelerinin imzasıyla, “İradem dışında aday gösterilirsem bu görevden istifa ediyorum. İmar komisyonu adaylarımız Durmuş Akkaya ve Nihat Hatam’dır” ifadelerinin yer aldığı bir önerge verildi.
CHP’lilerin bu önergesine AKP’liler “Böyle şartlı önerge olmaz. Bu Meclisin iradesini ipotek altına almaktır” diye karşı çıktı. Söz alarak kürsüden konuşan CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, “Her üye iradesini kullanarak bu önergenin altına imza atmıştır. Kendi kararımız. Bu önergeyi zabıtlara geçin lütfen” dedi.
Önergeyi kabul etmeyen Gökçek, “Adaylarınız Durmuş Akkaya ve Nihat Hatam mıdır? Ona göre oylama mı yapalım” dedi ve oylamayı başlattı. İmar Komisyonu’nda dördüncü kez yapılan imar komisyonunda yer alacak iki CHP’li için, partisinin aday gösterdiği Durmuş Akkaya ve Nihat Hatam seçilemedi.
AKP’nin oylarıyla seçilen CHP’li üyeler Nüket tuğcu ve Dilek Tunç istifalarını verdi, böylece CHP İmar Komisyonu’nda yine temsil edilememiş oldu.

Filistin Sokağı kuruluyor

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi toplantısında yeni kurulacak bir mahalleye Filistin isminin verilmesi ve İnsani Yardım Konvoyu’nda şehit olan vatandaşlar ile İsrail’de Filistinli insanlara yardım amacıyla bulunurken bir tankın altında ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corri isimli aktivistin isimlerinin de yeni kurulacak mahalledeki cadde ve sokaklara verilmesine ilişkin önergenin İsimlendirme Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 
Doğalgaz faciasında son gelişme
 
TED Kolejliler baloda buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cavidan 12 Haziran 2010 Cumartesi 11:52

Ben de, Ankara Kedisini hiç böyle görmedim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz faciasında son gelişme
Çankaya Birlik Mahallesi’nde yedi üniversite öğrencisinin öldüğü doğalgaz ...
Umutlar mahkemenin karar duruşmasında
Yeniden belediye olma hayaliyle bekleyen Temelli’de tüm umutlar mahkemenin ...
Lunapark iptal
Çayyolu’nda Yenimahalle Belediyesi’nin kent meydanı yapmak istemesine ...
 
Belediyeler protesto edildi
Altınokta Körler Derneği, engellilerin, şehirlerde karşılaştıkları güçlüklere ...
Veliler imza kapanyası başlattı
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenci ve veliler, Milli Eğitim ...
2010'un ilk ürünü borsaya geldi
Ankara’da 2010 yılının ilk ürünü arpa, Polatlı Ticaret Borsası’na geldi. ...
 
Marka oldular
Denize hasret üç Ankaralı girişimcinin kurduğu Myfish adlı balık restoran ...
Kazancı’ya veda töreni
Ankara Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin ...
Tekelioğlu okurlarıyla buluşuyor
Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu, son kitabı “40’ında 40 Kadın”ın Gordion ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri