Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
MSB'den 19 Mayıs mesajı
MSB'den 19 Mayıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
26 Mayıs 2010 Çarşamba - 08:44

Ankara'nın huzuru için varız

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, göreve başladığı günden bugüne geçen 10 ayını değerlendirdi. Özdemir, asayişten Başkentin trafik düzenlemelerine kadar çalışmalarını anlattı ve önemli mesajlar verdi.

Ankara nın huzuru için varız

Ankaralıların güvenlik ve trafik konusunda merak ettiği birçok konuya açıklık getiren Emniyet müdürü Orhan Özdemir, polisin yaptığı çalışmalarını anlattı. “Kaldırımların işgalinden, değnekçilerin park tutmasından, illegal kazanç sağlanarak çeteleşmeler meydana gelmesinden şikayetleri ortadan kaldırıyoruz” diyen Özdemir, özellikle trafik ve asayiş konularında halkın desteğini beklediklerini söyledi.

950 BİN ARAÇ YOLDA

Göreve başladığınız günden itibaren trafik denetimlerini neden artırdınız?

Türkiye’de her yıl trafiğe 10 binlerce insan kurban veriyoruz. Ülkemizin artık devlet politikası olarak benimsediği trafik sorununa Ankara’da da çözüm üretmeye çalışıyoruz. Trafik ayrıca tüm dünyada medeniyetin önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Göreve başladığımdan beri Ankara’daki trafik sorunun ne kadar büyük olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ankara’da tam 950 bin araç her gün yollarda bir yerden bir yere gitmeye çalışıyor. Buna her gün değişik şehirlerden gelen binlerce araç ve transit geçiş yapan araçları da eklediğinizde ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. Tüm bu rakamlarla birlikte kaldırımların işgal edildiği, değnekçilerin park tuttuğu ve böylece illegal kazanç sağlanarak çeteleşmelerin meydana geldiği, insanların trafik kurallarına saygı göstermediği, kırmızı ışıklara ve park kurallarına uymadıkları yönünde sürekli şikayetler alıyoruz. Gözlemlerimiz de bu şikayetlerle örtüşüyor.

SIFIR TOLERANSLA

Trafik denetimleri aynı sıklıkta sürecek mi?

Bizde Başkente yakışmayan trafik görüntüsünde sürücü kusurlarını gidermek için polise verilen geniş yetkileri daha aktif halde kullanıyoruz. Bunu sıfır toleransla gerçekleştiriyoruz. Yetkilerin kullanılmasında denetimlerin sık olmasına da özen gösteriyoruz. Sürücülerin yaptığı hataları kamera ve fotoğraf makinalarıyla belirliyoruz.
Geniş bir şekilde sıfır müsama göstererek denetimlere devam edeceğiz. Sürücülerimiz bu denetimlere alışmak zorundalar. Ceza yemeyen ve denetimler için bize teşekkürlerini ileten binlerce sürücü var. Bu şu anlama geliyor, bu şehirde yaşayan birçok insan trafik sorunundan şikayetçi.

Anahtarlık karanfil ve kolonyalı mendiller dağıtılıyor

Sürücü ve yayalara neden broşür ve hediyeler dağıtıyorsunuz?

Trafik Şube Müdürlüğümüz, kurallara uyulması konusunda sürücü ve yayaların bilinçlendirilmesi amacıyla düzenli olarak broşür ve el ilanı hazırlayarak ana arterlerde dağıtıyor. Vatandaşlarımız bu ilanlarda yazan küçük ama çok önemli bilgileri uyguladığı takdirde hem kendilerinin can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmamış oluyor.

Yanlarındayız

Bazı özel günlerde de sürücü ve yayalara, kolonyalı mendil, anahtarlık, karanfil dağıtarak polisin onların huzur ve güvenliği için her zaman yanlarında olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla trafik kurallarına uyan tüm vatandaşlarımıza ve 24 saat aralıksız çalışarak trafiği düzünlemeye çalışan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların özeverili çalışmaları sayesinde trafik sorununun her geçen gün daha da azalacağına inancım tam.

Kameralar 21 Haziran günü kayıt yapacak

Ankara’nın birçok bölgesine hız kameraları takıldı. Bu kameralar ne zaman aktif hale getirilecek?
Araçlarımızdaki hız kameralarının yanı sıra elde taşınabilir kameralar da kullanmaya başladık. Ankara’nın 180 ayrı bölgesinde elektronik trafik denetim cihazları kuruyoruz. Büyük bir çoğunluğunun bağlantıları yapıldı. Işık ihlalleri, park ihlalleri, aşırı hız ve diğer trafik ihlalleri kameralara kayıt edilecek. Otomatik çalışan bu üstün teknolojiyle üretilmiş cihazlar hata yapan sürücülerin plakalarına cezaları otomatik olarak kesecek. Bu anlamda personel sayısında da tasarruf sağlamış olacağız.

Işıklı bölgelere çizgi

Cihazlar özellikle trafik ışıklarının bulunduğu bölgelerde aktif durumda olacak. Bunun için ışıklı bölgelere çizgi çizdirmeye başladık. Sürücü aracıyla ışıkta beklemeyip çizgiyi geçtiği anda cihaz otomatik olarak plakaya ceza yazacak. Sürücüler kırmızı ışığı geçip gitmese dahi çizgiyi geçtiklerinde yaya yolu hakkına tecavüz ettikleri için yine ceza yiyecekler. Ayrıca sürücülere yazılan cezalar direkt maliyenin sistemine geçecek ve ceza makbuzları birkaç gün içinde evlerine ulaşacak. Makbuzlarda cihazların belirlediği trafik ihlaline ait fotoğraf da olacak.

24 saat açık olacak

Kızılay, Ulus, Tandoğan, Konya Yolu, Eskişehir Yolu üzerinde kameralarla ilgili denemelere başladık. Şuana kadar kameraların başarılı olduğunu tespit ettik. 21 Haziran’dan itibaren tüm kameralar aktif hale geçecek. Cihazlar 24 saat çalışacak ve günlük raporlar ilgili polislerce Maliye’ye iletilecek. Sürücüler, “Bu yolda nasıl olsa polis yok” düşüncesiyle trafik kurallarını ihlal etmekten vazgeçmeli.

Kazalarda milli servet yok oluyor

EMNİYET Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 95’inin sürücü hatalarından kaynaklandığını belirterek, “Trafik kazalarında insanlar ölüyor, milli servet heba oluyor. Hata yapan ne suç işlediğini bilmeli ve bir daha yapmamalı” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen binasında, 20 ilin trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcıları ile birim amirlerinin katılımıyla “Bölge Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Trafik ülkenin sorunu

Köksal, Türkiye’de yaklaşık 15 milyon aracın, 20 milyonun üzerinde de ehliyetli insanın bulunduğunu, yayalar da dikkate alındığında trafik sorununun bütün ülkeyi ilgilendirdiğini söyledi. Köksal, “Hata yapan ne suç işlediğini bilmeli ve bir daha yapmamalı. Gıyapta ceza istemiyorum, o işin tembelliğidir” diye konuştu.

 
Vali Önal Ankara'ya veda etti
 
Korsana karşı ortak tepki
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cavidan güçlü 26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:13

Bravo, dosta güven düşmana korku salan.

Yorumu oyla      0      0  
ender makili 26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:12

Allah gücünüzü artırsın. başarılarınız daim olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Önal Ankara'ya veda etti
Ankara Valisi Kemal Önal, önce Vilayetler Birliği’nde ardından da valilik ...
Her yıl 16.7 milyar harcanıyor
TED’in uzun süredir üstünde çalıştığı ortaöğretime ve yükseköğretime geçiş ...
Bu gençlerimiz destek bekliyor
Gençlik Haftası kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ...
 
Son 7 yılda vergi gelirine önemli katkı
Gelirler Kontrolörleri Derneği Başkanı Burhan Düz, “Vergi denetiminde ...
Görüntülü egzersiz eğitimi
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık ...
Teoman Öztürk Parkı’nı Kılıçdaroğlu açılıyor
Çankaya Belediyesi eski parkları yenileme çalışmaları çerçevesinde yeni ...
 
Hatıra Orman Protokolü imzalandı
TBMM’de bugüne kadar görev yapan milletvekilleri ve senatörler adına 1 ...
Hedef: 50 milyar dolar
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün 2015 yılında ...
Tapu'da 163. yıldönümü kutlaması
Tapu ve Kadastro’nun kuruluşunun 163’üncü yıldönümü Gölbaşı’nda kutlandı.Düzenlenen ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri