Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
29 Nisan 2010 Perşembe - 00:51

Ankara'lı iş adamları Mısır'da

Ankaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASAD) Türk işadamlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Ankara lı iş adamları Mısır da

ASAD 23-24-25 Nisan tarihleri arasında ikili iş görüşmeleri yapmak amacıyla kiraladığı uçakla Mısır-Kahire'ye 189 iş adamıyla çıkarma yaptı.

Ankaralı 189 işadamı, yatırım imkânlarını görmek üzere Mısır'ın incisi Kahire'ye çıkarma yaptı. Başkent Kahire'de büyük bir sevgiyle karşılaşan Türk heyeti, ilk iki gün Mısır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gezdi. İki gün boyunca Kahire de bir çok tarihi mekan ve müze ziyaretlerini gerçekleştiren heyet ziyaretin sonuncu gününde ikili iş görüşmelerini gerçekleştirmek için Kahire Konrad otele geçtiler.

ASAD Kahire de düzenlenen Türkiye-Mısır ikili iş görüşmelerinde iki ülkenin yatırımcılarını bir araya getirdi. 300'ün üzerinde Mısırlı girişimcinin Türk meslektaşlarıyla buluştuğu toplantıda, firmalar arasında önemli ticari anlaşmalar oldu. İkili iş görüşmelerinin ardından Türk iş adamları fabrika ziyaretlerini gerçekleştirdi.

İkili iş görüşmeleri programı öncesinde Mısır İskenderiye Ticaret Odası Başkanı Sn. Ahmet El- Vekil, TÜMİAD Başkanı Zeki Ekinci ve ASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Akgümüş birer konuşma yaptı.

Biz Türkiye'yi biliyoruz gücünün farkındayız

Mısır – Kahire de 300'ün üzerinde mısırlı işadamı ile 25 Nisan tarihlerinde İş Forumu düzenledi. İş Forumunun açılış konuşmasında Türk ve Mısırlı işadamlarına hitap eden Mısır İskenderiye Ticaret Odası Başkanı Sn. Ahmet El- Vekil “ Türkiye büyük bir ülke, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan jeopolitik bir öneme sahip. Biz Türkiye'yi biliyoruz gücünün farkındayız, bu organizasyona bütün birimlerimizle destek veriyoruz. İşadamlarının önlerine çıkacak her türlü engeli kaldırmak için buradayız. İş forumunun her iki ülke içinde başarılı geçmesini temenni ederim” dedi.


''MISIR'DA ÜRETİM MALİYETLERİ ÇOK DÜŞÜK''

TÜMİAD Başkanı Zeki Ekinci de Mısır'ın ticari anlamda son dönemde büyük mesafeler kat eden bir ülke olduğunu ifade ederek, Mısır'ın entegre ticaret anlaşmaları dolayısıyla Türkiye'nin de ilgisini çektiğini dile getirdi.

Ekinci, Türk iş adamlarının Mısır'daki 1,5 milyar dolarlık yatırımlarının, Mısır'daki diğer ülke yatırımlarına göre küçük boyutlarda olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin yatırım büyüklüğü açısından Yunanistan'dan sonra geldiğini anlattı.

Mısır ekonomisinin, 2009 yılında yüzde 4 ile 6 arasında bir büyüme kaydettiğini ifade eden Ekinci, Mısır'la birlikte üçüncü ülkelerde de iş birliği çalışmalarının bulunduğunu söyledi.

Ekinci, Mısır'ın pek çok alanda Türkiye'ye göre avantajlı olduğunu bildirerek, ''Mısır'da üretim maliyetleri çok düşük. İşçi ücretleri 100-150 dolar, elektrik 4,3 cent, doğalgaz 4,2 cent, suyun metreküpü ise 2 cent. Ayrıca Mısır'ın Avrupa, Amerika ve Arap ülkeleriyle tercihli ticaret anlaşmaları var ve yabancı yatırımcıya da pek çok kolaylık sağlıyorlar'' diye konuştu.


2009 yılının Mart ayında Türkiye ile Mısır arasındaki gerçekleşen ticaret hacminin 238 milyon dolar olduğu anımsatan Ekinci, bu yılın mart ayında ise bu rakamın 250 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Ekinci, 2010 yılı ilk üç aylık rakamlarının ise 643 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.


İki ülke arasında 10 Milyar dolarlık ticaret hacmi çok yakında gerçekleşecektir

ASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Akgümüş "MISIR 83 milyonluk nüfusu, çevre ülkelerle olan ekonomik ve ticari ilişkileri, A.B.D.'ye kotasız ve vergisiz Tekstil ürünleri ihraç eden ülkeler arasında bulunması ve ülkemize yakınlığı nedeniyle, yatırım ve ticaret açısından ciddi imkânlar sunmaktadır. Mısır ülkemiz ihracatı ve ucuz hammadde ithalatı açısından hemen hemen her üründe önemli bir potansiyel taşımaktadır. Mısır'ın gümrük vergilerinde indirimlere gitmesi ile bu indirimlerin Türk işadamları için yeni bir pazar kapısını açtığını düşünüyoruz. . 4 yıl önce 600 milyon dolar ticaret yaptığımız Mısır ile şu an 3 milyar dolarlık hacim yakaladık. 4 yılda 5 katı ivme değerlendirildiğinde 10 milyar dolarlık ticaret hacmi çok yakın sürede gerçekleşecektir, biz Mısır`ı Afrika`nın giriş kapısı olarak görüyoruz " dedi.


Mısır'da, tarım ürünleri, petrol, kimyasal maddeler, tekstil, makine ekipmanları, otomotiv ve yan sanayi, tıbbi cihazlar ve demirçelik sektörlerinin yatırım yapılabilir

Mısır'da, tarım ürünleri, petrol, kimyasal maddeler, tekstil, makine ekipmanları, otomotiv ve yan sanayi, tıbbi cihazlar ve demirçelik sektörlerinin yatırım yapılabilir öncelikli sektörler olduğunu anlatan Akgümüş, Türkiye'de 88 mısırlı firmanın temsilcilik olarak faaliyet gösterdiğini, bu firmalardan Türkiye'ye yatırım beklediklerini kaydetti.


ASAD üyelerinden 23-25 Nisan tarihlerinde Mısır İş Gezisine katılan iş adamlarının birkaçından Mısır izlenimlerini aldık:


Musa Ertunç (ASAD Yönetim Kurulu Üyesi) ASAD olarak Ankaralı iş adamlarımızın dış piyasalara açılarak daha kapsamlı iş anlaşmaları yapmaları için ortam hazırladık.

Şahsım adına 20 civarında HİDROLİK-PNÖMATİK VE EKİPMANLARI işi yapan firmayla görüştüm. Bu firmalarla ön iş görüşmeleri yaptım. Bu firmaların Mısır da ki fabrikalarını gezdim. Mısırlı iş adamlarının bizimle ticaret yapmaktan çok memnun olduklarını gördüm. Benzer kültürlere sahip olduğumuz Mısırlı iş adamları ile çok yakın süreçte daha önemli ve kapsamlı anlaşmalar gerçekleştirmek için daha fazla iş adamı ile bir gezi daha yapabiliriz. Mısır gerçekten ticari anlamda bakir bir bölge iş adamlarımız yurt dışına açılmak için Mısır'ı kullanabilirler. Bölge iş adamlarımız burada yatırım yaparak, önemli kazanımlar elde edebilirler.

Murat Uslu (METOD TASARIM) : Mısır Türkiye açısından önemli bir Pazar. Yeni yapılanmakta olan bu Pazarda bizde Türk iş adamları olarak yer almalıyız. Güzel bir organizasyondu, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İhracat yapmayı düşünen bir firma olarak Mısırda görüştüğümüz firmalarla önemli girişimlerde bulunduk. Firmam adına oldukça olumlu gelişmeler kaydettik.

METİN AKCAN: (EKİP ELEKTROMEKANİK L.T.D.) Mısır gezisi oldukça verimli geçti. Bu sayede önemli bir Pazar araştırması yapmış olduk. Ülkenin sahip olduğu şartlar açısından yerinde incelemelerde bulunduk. Mısır yeniden yapılanmakta olan bir ülke. Bu çerçevede Türk iş adamları bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelidir. Bizde sektörümüzle ilgili araştırmalarda bulunduk. Bu doğrultuda bölgede araştırmalarımız devam edecek.

Halit Erol: (EROL METAL AŞ.) Mısır dış ticaret yapmaya oldukça müsait bir ülke. Bende sektörüm adına bölgede 30 civarında firmayla irtibat kurdum. Özellikle oradaki Türk okullarında eğitim gören öğrenciler tercümanlık noktasında bize yardımcı oldular. Mısır ticaret yapmaya uygun bir Pazar. Bu pazardan bölge iş adamları olarak en iyi şekilde fayda sağlamalıyız. İlerleyen süreçte de bu girişimlerimiz devam edecek. Oldukça başarılı bir organizasyondu. Organizasyonu gerçekleştiren ASAD'a ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

ABDULMUTTALİP AKGÜN: (ÖZ-EL OTOM. MOT. ARAC İNŞ. İTH. İHR. LTD. ŞTİ.) Mısır yatırım yapmaya uygun alanları ve sahip olduğu şartlar itibariyle oldukça avantajlı bir ülke. Mısırlı iş adamları bizleri oldukça sıcak karşıladılar. Bu bölgedeki imkânları iyi değerlendirmek gerekiyor. Özellikle yedek parça alanında oldukça büyük bir açık var. Bizde firma olarak bölgede değerlendirmelerde bulunduk. Hem ticari hem de kültürel bazda oldukça güzel bir gezi oldu. Mısır'da Türk kültürünün izlerini görmek bizleri oldukça mutlu etti. Özellikle oradaki Türk okullarında eğitim gören öğrenciler bize tercümanlık konusunda büyük kolaylıklar sağladılar. Bölgede ileriye dönük olarak bağlantılarımız oldu. İlerleyen süreçte bu bağlantıları yatırıma dönüştürme anlamında girişimlerimiz devam edecek.

 
Yenimahalle'de yol yapıyor
 
Av tüfeği ile cinayet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besiciler Et Fiyatları için Ankara'da
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcısı, Nazif ...
Ette sıkıntı bitmiyor!
Et fiyatını düşürmek için ithalat gündeme geldi. Ama bu aşamada da yeni bir sorun ortaya çıktı.
Akıllı aküyle sipariş arttı
Ankara’da üretim yapan Yiğit Akü, net satışlarının yüzde 55’ini ihraç ...
 
Kadınlar toplumsal refahın anahtarı
ANGİAD Genel Sekreteri, kadınların özellikle ekonomiye ve siyasete katılımının, ...
Maliye vergi borçlarını taksitlendiriyor!
Ekonomideki toparlanmanın ardından vergi gelirlerini katlayan Maliye tahsilatı ...
Sebze fiyatı düştü, domates arttı
TÜSEMKOM Başkanı, “İç pazarda talebin çok fazla artması, Rusya’ya yapılan ...
 
İnşaatçı üretimini yüzde 17 azalttı
İnşaat sektörü, 2009’da hem üretim hem de ciro kaybına uğradı. Geçen yıl ...
Otoparkta 400 bin kamyon bekliyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunca hazırlanan raporda, ekonomik ...
YHT’de öğrenci indirimi
TCDD, ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında öğrenim gören ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri