Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
22 Ekim 2013 Salı - 09:44

Ankara'da ikinci dev hastanenin temeli atılıyor

ANKARA GAZETESİ / Ankara'da inşa edilecek olan Etlik Entegre Sağlık Kompleksi’nin temeli bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak.

Ankara da ikinci dev hastanenin temeli atılıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Projesiyle ilgili projenin temelinin atılacağı alanda düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Müezzinoğlu, bugün Etlik Şehir Hastanesi'nin yapılacağı inşaat alanını ziyaret ederek, bugünkü temel atma töreni öncesinde yapılan hazırlıkları yerinde görmek istediklerini söyledi. Şehir hastaneleri konsepti ile Türkiye'nin sağlık alanındaki standartının bir basamak daha yukarı çıkacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Böylece, dünya standartlarıyla yarışabileceğiz ve hatta birçok gelişmiş ülkenin de standartlarının önüne geçmiş olacağız" diye konuştu. Müezzinoğlu, bir süre önce Bilkent'te yapılacak şehir hastanesinin temelinin atıldığını hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Etlik'teki Şehir Hastanesi'nin temelinin atılacağını belirtti.

1,5 MİLYON METREKARELİK ALAN

Müezzinoğlu, bunun yeni bir vizyon olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Böylece, Türkiye kendi insanına değil, yakın coğrafyasındaki yaklaşık 1 milyar insana da sağlık alanında standartı yüksek hizmet sunmuş olacak. Bu anlamda da Ankara, önemli bir yer. Yaklaşık 3 bin 566 yataklı ve toplam 7 bin 200'ün üzerinde Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri, Ankara'yı bir sağlık şehri yapacak. Şimdi, bu sürecin arifesindeyiz. İnşallah, Etlik'teki yüklenicilerimizle çok dinamik ve hızlı bir şekilde burayı, Başkentlilerin, ülkenin ve bölgenin sağlık hizmetine sunacak noktaya taşıyacaklar. Arazi yaklaşık 1.5 milyon metrekaralik bir alan. Bir milyon 72 bin metrekarelik alana hastane kompleksimizi kuracağız. Hastane, birçok alanda yenilikleri olan, teknik alt yapısıyla, inşaat standartıyla, çevre dostu hastane olma özellikleriyle, depreme dayanıklılığıyla, tıbbi teknolojisiyle Türkiye'de ilk defa 'proton tedavisi'nin de yapılabileceği alt yapısıyla, inanıyorum ki hem Ankara'ya hem Türkiye'ye farklı bir zenginlik kazandıracak. Hastanenin yaklaşık 100 ameliyathanesi olacak. Gerek onkoloji, gerek çocuk ve kadın hastalıkları olmak üzere tüm alanlarda hizmet sunumu ve AR-GE çalışmaları yapılacak bir kompleks olacak. Ben, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

YIL SONUNDA DEK 15 HASTANE

"Şehir efsaneleri" sözünün bundan böyle "Şehir Hastaneleri" olarak değişeceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Şehir efsanelerinin, şehir hastanelerine dönüştüğü bir süreci inşallah yaşayacağız" dedi. 15 hastanenin inşaatlarının yıl sonuna kadar başlatılacağını anlatan Müezzinoğlu, yaklaşık 20 ihale ve izin alma sürecinin başlatıldığı hastane komplekslerine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi. Projelerin hayata geçirilmesi sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Başbakanımızın bu vizyonu olmasa, Başbakanımız bu projelerin birebir takipçisi olmasa, projelerin hayata geçme şansı olmazdı. Dünyada, projeleri bu şekilde başarabilen bir ülke yok. 50 bin kapasiteli bir bütünsel yapıyı, 1-1.5 yıl gibi sürede ihalelerini yapabilecek, startını verebilecek, bunları ülkesine kazandırabilecek bir vizyon ülke, sağlık tarihinin geçmişinde yok. Dünyada, bu şekilde 1-1,5 yıl içinde 25 bin yatağı projelendiren bir ülke yok. Bu, Türkiye'nin geldiği nokta açısından kamuoyunun dikkatine sunmak istediğim bir konu. Bu, ülkenin dinamiklerinin de neleri başarabileceğinin bir ispatı. İnşallah, Türkiye bu anlamda da başarısını tescilleyecek ve 2015 Mayıs itibariyle bunlar yavaş yavaş devreye girmeye başlayacak. 12 Eylül günü toplam 15 hastane ve halk sağlığı laboratuvarı ile ilgili attığımız imzanın toplamı yaklaşık 18 milyar TL. Yani, 18 katrilyona bir defa da imza atabilen bir ülke haline geldik, hem de sadece sağlık alanında. Bu anlamda, ülkemizin 5-10 yıl sonra bölgesinde sağlık turizminde başarılı bir noktaya geleceğine inanıyorum."ANKARA / 

 

 
Metroda merdiven iki aydır yürümüyor
 
Mamak’a 'Kartalkondu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kapanmak üzereyken aldı ciroda rekor yaptı
ANKARA GAZETESİ / Ankara merkezli Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez ...
Bilişimde 2023 hedefi
ANKARA GAZETESİ / TÜBİSAD tarafından ‘2023’e Doğru: Atılım için Bilişim ...
Paris’te üç Yenimahalle’de 27 AVM var
ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ...
 
Kotaya tepkiler artınca yeni düzenlemeye gidildi
ANKARA GAZETESİ / Başkent Doğalgaz AŞ’nin gaz satışındaki getirdiği sınırlamaya ...
Güvenli traktörde hedef 10 bin çiftçi
ANKARA GAZETESİ / Traktörlerin neden olduğu ya da karıştığı trafik kazalarının ...
Doğalgaz'dan alınan 1 TL PTT’ye gidiyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara’daki doğal gaz satışında her işlem için 1 lira ...
 
Yatırıma var mısın
ANKARA GAZETESİ / Sincan OSB’yi ziyaret eden Uganda Sanayi ve Ticaret ...
Ankara'nın yaşam standardı yükseliyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın önemli gayrimenkul aksı olan Eskişehir ve ...
24 milyon euro’luk projede ihale zamanı
ANKARA GAZETESİ / Polatlı’da 90 bin kişiye hizmet vermesi planlanan Atıksu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri