Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>YEREL HABERLER
29 Aralık 2017 Cuma - 20:52

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, ATO Meclisi Toplantısı’na katıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO üyelerinin Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren sorunlarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, ATO Meclisi Toplantısı’na katıldı

Başkan Tuna, belediye olarak çalışan ve üreten kesimin önünü açmak için her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ATO’nun Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da Meclis Üyesi olması nedeniyle hazır bulunduğu toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, 157 bin ATO üyesini temsil eden meslek komitelerinin Ankara Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren sorunlarını ve taleplerini bir sunum eşliğinde madde madde aktardı. Başkan Tuna’nın çok kısa sürede olumlu hizmetleriyle bütün Ankaralıların takdirini kazandığını söyleyen Baran, “Ankara olarak önemli sorunlarımız var. Bütün bunların hepsi Büyükşehir Belediyesinden geçiyor. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesinin emrindeyiz. 7 gün 24 saat odamızın kapıları açıktır. Sizin kapılarınızın da açık olduğunu biliyoruz. 2018 yılında hep beraber Ankara için güzel hizmetler yapmak nasip olur inşallah” dedi.

 

Baran, ATO üyelerinin atık su bedelinin kaldırılması, hafriyat döküm bedelinin makul seviyeye indirilmesi, sosyete pazarlarına karşı önlem alınması ve denetimlerin artırılması, otopark sorununun çözülmesi, Siteler’deki cadde ve sokakların çift yönlü araç trafiğine açılması ve otobüs ring hattının başlatılması, BELMEK kurslarında ATO üyelerinin ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi, sokak çocuklarının topluma kazandırılması, Roma Hamamı’nın restore edilmesi, Elmadağ Kayak Merkezi’nin canlandırılması için altyapı çalışmalarının yapılması, Yeni Hal Projesi’nin hızlandırılması, sokak ve caddelerde hizmet vermeyi sürdüren galerilerin Otonomi’ye taşınması, süs bitkileri üreticilerine toplu üretim ve satış bölgesi oluşturulması, ayakkabıcıların siteleşmesi gibi talep ve sorunlarını dile getirdi.


Tuna: “Üretenin yanında olmak asli görevimiz”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, konuşmasında belediyenin görevinin çalışan ve üreten herkesin önünü açmak olduğunu vurgulayarak, “Yeter ki biri bir şey üretsin, makine üretsin, domates, patates üretsin, yeter ki bir şey üretsin. Boş duran adamdan daha tehlikeli kimse olamaz. Dolayısıyla çalışan ve üretenin yanında olmak asli görevimiz. Bu bir vatan borcudur” dedi.

 

Esnaf ve tüccarın karşı karşıya olduğu sıkıntıları sıralayan Tuna, “Siz işçiyle, sigortayla, Maliye’yle uğraşıyorsunuz, malzemeyi alayım satayım, tahsilatla uğraşıyorsunuz, bir sürü şeyle uğraşıyorsunuz. Bir de belediye ile uğraşmayın” diye konuştu. Tuna’nın bu sözleri ATO Meclis üyelerinden büyük alkış aldı. Temel felsefelerini “herkese eşit mesafe olmak” diye özetleyen Tuna, şunları söyledi:

 

“Kimseye farklı muamele yok, kimseye zulüm de yok. Adaletten ayrılamayız. Ortak akılla hep beraber şehrimize güzel hizmetlere vesile olalım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah bu çerçevede devam edeceğiz. Burada siz değerli ticaret erbabının desteği de çok önemli. El ele verdiğimizde şehrimizin çok daha güzel noktalara geleceğinden hiç şüphemiz yok.”

 

Başkan Tuna, Baran’ın dile getirdiği sorunlara ve taleplere de tek tek yanıt verdi. Ulus Hali’nin taşınmayacağını söyleyen Tuna, “Haldeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde gidermelerine imkân sağlayacağız” diye konuştu. Süs bitkileri üreticileri ile ayakkabıcıların yer tahsisi isteğine de olumlu yanıt veren Tuna, otopark sorununu çözmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

 

Tuna, ticarethanelerde atık su bedelinin kaldırılması konusunda ise, “Tabii gönlümüzden geçiyor. İnşallah imkânlar elverdiği ölçüde su fiyatlarıyla ilgili bir indirimi de arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. Belediyenin meslek edindirme kurslarında ara eleman yetiştirilmesi konusunda ATO ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Tuna, esnafın ve ticaret erbabının istihdamını sağlayabilecek insanlar yetiştirmenin faydalı ve hayırlı bir iş olduğunu vurguladı.


TOBB Başkanı: “Dört dörtlük bir sene geçirdik”

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın göreve geldiğinde yaptığı “istişare ve ortak akıl” vurgusuyla herkesin gönlünü kazandığını söyledi. “Alçak gönüllü, azimli, gayretli ve vizyon sahibi bir başkana sahibiz” diyen Hisarcıklıoğlu, Tuna’nın daha ilk günden uluslararası fuar alanıyla ilgili tıkanıklığın aşılması konusunda liderlik sergilediğini bildirdi.

 

Türkiye’nin 2017 yılını beklenenden daha iyi bir performansla kapattığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Deyim yerindeyse dört dörtlük bir sene geçirdik. Büyümede ilk 9 ay itibariyle yüzde 7,4 gibi dünyada pek az ülkenin ulaşabildiği bir büyüme noktasını yakaladık. Bunda Türk iş dünyasının, oda camiamızın payı çok büyük” dedi.

 

TOBB’a bağlı oda ve borsaların katılımıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi ile üyelere yüzde 9,9 oranında ticari kredi kullandırdıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 356 oda ve borsa içinde Nefes Kredisi’ne en çok destek veren odanın ATO olduğunu vurgulayarak, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerini kutladı. Hisarcıklıoğlu, 2018 yılının küresel büyüme ve ticaret açısından daha iyi bir yıl olacağını belirterek, son 7 yılın en büyük büyüme oranının gerçekleşebileceğini, Türkiye’nin de bu büyümeden payını alması gerektiğini bildirdi. Küresel ekonomiyi tehdit eden risklere de değinen Hisarcıklıoğlu, bu risklerin dış finansman maliyetlerini artıracağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, reform sürecinin yeniden canlandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ziyaretinin anısına Başkan Tuna’ya çiçek ve vazo takdim ettiler.

 
AK Parti'den Abdullah Gül açıklaması
 
Altındağlı kadınlardan Van’daki çocuklara yeni yıl hediyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENÇLER SORDU BAŞKAN ERCAN YANITLADI
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan istişarelerine devam ediyor. STK’lardan ...
SİNCAN BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ ŞAİRE ÖZEL PROGRAM
İstiklal Mücadelesini mısralarıyla ebedileştiren Milli Şair Mehmet Akif ...
BAŞKAN ERCAN’DAN SEMT PAZARLARINA ZİYARET
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Törekent ve Pınarbaşı’nda bulunan ...
 
Çiçekçiler "Bölge Müfettişliği" ile denetlenecek
Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, çiçekçilerin hem ...
SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI MURAT ERCAN’DAN İLK NİKÂH
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, göreve gelmesinin ardından ilk kez ...
Yenimahalle’de Türkiye ekonomisi konuşuldu
Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) ...
 
ESKİŞEHİR GÖKPINAR BARAJI YAKLAŞIK 20 BİN DEKAR DAHA FAZLA ALAN SULAYACAK…
YÜZDE 58 FİZİKİ GERÇEKLEŞMEYE ULAŞILAN BARAJLA AYNI ZAMANDA POLATLI’NIN ...
Orgeneral Akar, Sudan ve Katar Genelkurmay Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Sudan Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Yılbaşı gecesine Winner İncek damga vuracak
2017 yılı boyunca sayısız organizasyona ev sahipliği yapan Ankara’nın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri