Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
19 Nisan 2018 Perşembe - 13:49

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: “AK Parti olarak bütün seçimlere her an hazırız”

Tuna, ayrıca erken seçimle ilgili, “AK Parti olarak bütün seçimlere her an hazırız” dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: “AK Parti olarak bütün seçimlere her an hazırız”

Ankara’da bir TV programının canlı yayınına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, TV’nin Ankara Haber Müdürü Ahmet Rıfat Albuz’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti’nin her an her seçime hazır olduğunu vurgulayan Tuna, “AK Parti her an bütün seçimlere hazır bir partidir. Hatta seçim bittikten sonraki gün bile bir sonraki seçimlere hazırlık yapan bir partiyiz. Seçim bugün olmuş yarın olmuş bu bizim teşkilatlarımızı etkileyecek bir durum değil. Biz seçimlere göre değil, nesillere göre iş yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kendisinin yerel seçimlerde aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise Başkan Tuna, “Aday olunmaz, aday gösterilir. Partimizin yetkilileri bana nasıl bir görev verirse ben onu en iyi şekilde yaparım. Partim beni en ücra köşelere afiş asmaya da gönderse onu da en iyi şekilde yapmaya gayret ederim. Afişi en düzgün, en muntazam nasıl asabilirsem ona çabalarım” yanıtını verdi.


Başkan Tuna’dan vatandaşlara teşekkür

 

Sosyal medya üzerinden kendisine ve belediye birimlerine ulaşan vatandaşların taleplerini de dikkate aldıklarını belirten Başkan Tuna, çevresinde olup bitenlere karşı duyarlı olan vatandaşlara da şu sözlerle teşekkür etti:

 

“Bir yerde bir aksaklık varsa bizim bunu gidermemiz gerek, bu bizim görevimiz. Ama ne güzel sosyal medya üzerinden bana ya da belediyemize ulaşan vatandaşlarımız bize destek oluyor, ücretsiz bize aksaklık ve eksiklikleri bildiriyor. Ben bu konuda bütün vatandaşlarımızın destek ve katkılarına teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde gidip aksaklıkları gideriyoruz. Bizim de maliyetimiz azalıyor. Zira vatandaşımız bildirmese bizim ekstra tespit ekipleri kurarak aksaklıkları tespit ettirmemiz gerekir. Bu şehir hepimizin ve el ele işbirliği içinde Başkentimiz daha huzurlu bir şehir haline gelecek.”

 

Başkan Tuna, Başkentlilere barajlardaki doluluk oranı konusunda ise, “İnşallah bir su sıkıntısı yok. Barajlardaki rezervlerimize göre bir su kesintisi de yapılmayacak. Şu an Kızılırmak’tan gelen su için ayda 20-25 milyon lira elektrik masrafımız oluyor. Maalesef barajlardaki doluluk oranı bu suya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Yılsonunda ise Gerede’den gelecek suyla birlikte Kızılırmak suyuna da ihtiyacımız kalmayacak. Bu sayede sağlayacağımız tasarruf da vatandaşımıza yansıyacak. Ancak şunu net şekilde söyleyebilirim Kızılırmak’tan gelen suda sağlık bakımından bir sıkıntı yok, sadece tat sorunu var” şeklinde konuştu.


Otoparklarda fiyat uygulaması ve okul otoparkları

 

Başkent’teki Büyükşehir Belediyesine ait otoparklarda ilk bir saati ücretsiz, 24 saati 1 TL uygulamasına vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Tuna, merkezde bazı okulların otopark olarak kullanılmasını düşündüklerini belirterek, mevcut bazı otoparklarda ise hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı. Tuna, “Belediyemize ait birçok otoparkın kiraya verilmesi ve kira sözleşmelerinin uygun olmaması nedeniyle iptal kararları almıştık. Ancak bunlar mahkemeye gittiler ve şu anda yargı süreci devam ediyor. İnşallah mahkemeler belediyemizin lehinde karar verirse bu otoparklar da belediye işletmesinde devam etmiş olacak. Bu arada merkezdeki bazı uygun okullara katlı ya da yeraltı otopark yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle metro istasyonlarına yakın olan okullarda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabii bunun için tüm paydaşlarla görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

 

Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, toplumun her kesiminden gelen talepleri önemsediklerini ve “ortak akıl” ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Tuna, devam eden projeler kadar yeni projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. Ankara’da öncelikle raylı sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğine inandığını belirten Başkan Tuna, “İlave metro hatlarıyla ilgili taleplerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Pozitif yaklaştılar. Havaalanı metro hattı bağlantısı bunlardan biri. Bunun dışında raylı sistemlerin şehirde muhtelif yerlerde yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Ciddi taleplerimiz var ve bu konuda proje çalışmaları devam ediyor. Hayırlı bir netice alacağımızı düşünüyorum” dedi.


Ankapark işletmesi ve AŞTİ

 

Başkent için önemli projelerden biri olan Ankapark ile ilgili işletme süresinin 10 yıl yerine 29 yıla çıkarılmasına yönelik kanun değişikliği konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin karar almasını beklediklerini ifade eden Başkan Tuna, “Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek kanun değişikliği konusunda tüm milletvekillerimizin katkı vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Hem Kanal Ankara hem de Akyurt’a yapılacak fuar alanı konusunda ihale sürecinin devam ettiğini söyleyen Başkan Tuna, en çok merak edilen konuların başında yer alan “AŞTİ taşınacak mı?” sorusuna da açıklık getirerek, “AŞTİ taşınmayacak. Yeni bir masrafa gerek yok, AŞTİ yerinde kalacak. Ekstra da şehir girişlerine cep terminalleri düşünüyoruz” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bazı ilçelerde metro aktarma seferleri konusunda yaşanan sıkıntıların en kısa sürede çözüleceği müjdesini vererek, “Aktarma işlemleri en kısa sürede tamamlanacak. Sincan’dan Kızılay’a metro aktarmasız olacak. Çalışmalarımız devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler:
 
Bakan Çavuşoğlu, KKTC'ye gidecek
 
THY’den biletlere ‘erken seçim’ ayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Hayırlı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erken seçim ülkemiz, bölgemiz ...
İşte Erdoğan'ın açıkladığı 24 Haziran kararının perde arkası
Bahçeli erken seçim istedi, Erdoğan kurmaylarıyla gece yarılarına kadar ...
AB’de her 20 kadından 1'i tecavüze uğruyor
Kadına yönelik şiddet ve taciz vakalarında zirve Avrupa’nın. Sanılanın ...
 
MKEK'den milli piyade tüfeği sevkiyatı yapıldı
MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76'dan ...
Hükümet: Kirli hesapları bozan bir adım oldu
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, soruları yanıtlıyor. Bozdağ, 24 Haziran seçimleri ...
Milletvekili Aydemir: 24 Haziran zirveye yürümek için en uygun tarih
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 24 Haziran’da yapılacak ...
 
OHAL yedinci kez uzatıldı
OHAL'in 7. kez uzatılması kabul edildi
AB Bakanı Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 'AB Komisyonu'nun Türkiye Raporu' ...
Sahil Güvenlik müdahale etti, diktikleri Yunanistan bayrağı kaldırıldı!
Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan`ın Ege Denizi`nde gerginliği arttırıcı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri