Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
24 Haziran 2010 Perşembe - 06:53

Ankara Buse'nin cenazesine koştu

İstanbul Halkalı'da Dün Sabah Saatlerinde Askeri Personel Taşıyan Otobüsün Geçtiği Sırada Yol Kenarına Yerleştirilen Bombanın Cep Telefonu ile Patlatılması Sonucu Şehit Olan 4 Asker ile Birlikte Yaralı Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın 17 Yaşındaki Kızı Buse, Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde Toprağa Verildi. Buse'nin Asker Babası Ünal Sarıyağ 20 Yıl Dağlarda Mücadele Edip, Kızını Hainlerden Koruduğunu Belirterken, "batı'nın Batısına Geldim, Kızım Bana Siper Oldu. Erkeklerse, Delikanlılarsa Şimdi Karşıma Çıksınlar" Dedi.

Ankara Buse nin cenazesine koştu

İstanbul Halkalı'da dün sabah saatlerinde askeri personel taşıyan otobüsün geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilen bombanın cep telefonu ile patlatılması sonucu şehit olan 4 asker ile birlikte yaralı Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın 17 yaşındaki kızı Buse, Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde toprağa verildi. Buse'nin asker babası Ünal Sarıyağ 20 yıl dağlarda mücadele edip, kızını hainlerden koruduğunu belirterken, "Batı'nın batısına geldim, kızım bana siper oldu. Erkeklerse, delikanlılarsa şimdi karşıma çıksınlar" dedi.

Buse Sarıyağ'ın Adlı Tıp Morgu'ndan alınan Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine duvak konulurken, önce doğduğu Üçevler Mahallesi'ndeki baba evine, ardından Elmadağ Merkez İstasyon Camisi önüne götürüldü. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok sayıda kuvvet komutanları ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Elmadağ'da bulunan binalara asılan bayraklarla birlikte cenazeye katılan vatandaşlar da dev Türk bayrakları açtı. Cenazeye katılan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tören alanına grişinde, "Buse'nin babası Ünal, annesi Belgin ve 6 yaşındaki kardeşi Sude ile birlikte bir süre sohbet edip, başsağlığı diledi.

HALASI ULVİYE AĞITLAR YAKTI

Buse'nin Elmadağ'da yaşayan halası Ulviye Sarıyağ, yeğeninin vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken göz yaşları döktü. Hala Sarıyağ, "Çocuğum olmadığı elimde doğan Buse'yi kendi çocuğum yerine koydum. Okumayı çok steyen ve seven Buse, büyük yerlere gelmek istiyordu. 20 yıldır Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan kardeşim Ünal, 1 yıl sonra da emekli olmayı düşünüyordu" dedi.

Buse'nin diğer halası Nurcan ise bu acıya dayanamayarak fenalalık geçirdi. Şehit haberini televizyondan öğrendiğini belirten Buse'nin amca kızı ve sırdaşı olan Begüm ise "iki kardeş gibi büyüdük, sürekli internetten görüşüyorduk. Kendisi Cumhurbaşkanı ya da Başbakan olmak istiyordu" diye konuştu.

KIZ KARDEŞİNDEN AĞLATAN RÜYA

Teröre kurban giden Buse'nin 6 yaşındaki kız kardeşi Sude ablasını rüyasında gördüğünü belirterek, "Dün İstanbul'dan Ankara'ya uçakla geldiğimizde gözlerimi kapattığımda rüyamda ablamı gördüm. ablam bana dedi ki; arkamdan sakın ağlamayın, ben sizin kalbinizdeyim, hepinizi görüyorum" dedi. Sude'nin rüyasını anlatması, vatandaşları duygulandırırken göz yaşı döktürdü.

KIZIM BANA SİPER OLDU

Kızının cenazesinde basun mensuplarına ricada bulunan baba Ünal Sarıyağ, "Ağlayanları çekip de hainleri sevindirmeyelim. 20 yıl dağlarda onlara karşı mücadele ettim, kızımı onlara karşı korudum, onlara vermedim, Batı'nın batısına geldim, kızım bana siper oldu. Erkeklerse, delikanlılarsa şimdi karşıma çıksınlar" dedi.

Dede Mustafa Elber ise konuşmasında, bunu yapanların kalleşler olduğunu belirterek, "Bunu yapan ne Türk, ne Kürt olamaz. Bunu yapan kalleştir, haindir" dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Bu arada cenaze namazı nedeniyle polis cami çevresini bariyerlerle kapattı. Ayrıca bütün giriş ve çıkış yolları trafiğe kapatıldı. Cenaze namazına katılmak isteyen bir grup vatandaşa polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Vatandaşlar polis bariyerlerini yıkarak cenazenin bulunduğu alana geçti. Bu arada ilçenin genelinde yüksek güvenlik önlemleri alınması dikkat çekerken, bazı binaların tepelerine keskin nişancılar konuldu, Frekans karıştırıcı jammerların da devrede olduğu görüldü. Vatandaşlar pankartlar açarken, ?Buse?ye uzanan eller kırılsın? şeklinde slogan attılar.

Tabutu taşıyan cenaze aracı geçerken subay ve astsubayların karanfiller atması dikkat çekti. Buse'nin cenazesi, İstasyon Camii'nde kılınan öğlen namazını mütakiben kılınan cenaze namazından sonra Üçevler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 
Uğur Uçar Ankaragücü'nde
 
Mamak Belediye 10. Bilgi Evini Açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Milli Barış Projesi"ne Çağrı
ATO, Son Dönemde Artan ve Kente Sıçrayan Terör Saldırılarını Kınayarak, ...
Ankara Valiliği'nden Çiftçilere Uyarı
Ankara Valiliği, yaklaşın hububat hasadı öncesi yayınladığı bir genelgeyle ...
Ostim OSB'ye özel yasa mı?
Kuruçayırlı Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı, torba yasa içinde ...
 
Ankara'da gece temizliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri, kaldırım ve geçitleri ...
Atatürk'ün nasihatıyla hareket ediyoruz
Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan, temel amaçlarının başta ...
Oğlumu yaktılar!
Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan 42 yaşındaki Fatma Ediz, diğeri ...
 
Site sakinleriyle toplantı
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Eryaman 5.Etap Sutek Sitesi ...
Akademisyenler buluştu
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, 2009-2010 akademik ...
Kaya güven tazeledi
Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzeri teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri