Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>SİYASET
9 Mart 2019 Cumartesi - 10:16

Ankapark’ın yanına çocuk köyü

Mehmet Özhaseki Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret etti. Ankapark’ın yanındaki alanda 1,5 yıl içinde Çocuk Köyü açacaklarını belirten Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki, “Çocuklar orada geleceğe hazırlanacak, oyun oynayacak, dostluk kuracak” dedi.

Ankapark’ın yanına çocuk köyü

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Kültür Yolu ile 411 tescilli eserin açığa çıkarılacağını Saraçoğlu Mahallesi’nin de kültür sanat merkezi olarak düzenleneceğini belirtti. Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Özhaseki şunları söyledi:

“Ankara kendi değerini bilmiyor, üzeri külle kaplanmış gizli bir hazine. 5 bin yıllık tarih var, 8 kere başkent olmuş, izler taşıyor. Bu tarihi ve kültürel değerlerin açığa çıkarılıp turizme kazandırılacağı bir ortama kimse çok ciddi eğilmemiş, üzüldüğüm taraf burası. Projelerimin çoğu ilk kez söylenen projeler. Kültür Yolu projesini de ilk defa ben söyledim. Hazırladığım uzun ve kısa kültür yolu üzerinde 411 tane tescilli eser var. Cumhuriyet döneminin en güzel binaları Ankara’da. Ama hiç kimse bu tarihi hazinenin farkında değil. 72 tane müze var. Gittiğim yerlerde ‘gezen var mı’ diye soruyorum, 2-3 tane gezenler el kaldırıyor genelde. Vatandaşı suçlayamayız bununla ilgili. Sizin öne çıkarmanız lazım.

BAŞKA ÇARESİ YOK TEMİZLENECEK

Kısa kültür yolu olarak tur atmak isteyenler Ankara Kalesi’nden Hacı Bayram’a teleferikle inebilecekler. Yürüyerek gelmek isteyenler de eserleri görerek gelecek. Roma Hamamı’ndan Sıhhiye, Kızılay, Saraçoğlu’na uzanan bir hat, Anıtkabir’de bitiyor, 8 kilometre. Bir de Atakule’ye çıkıyor o da 11 kilometre. Ankara Kalesi, Kültür Yolu’nun mihenk taşı, başlangıcı. Burada (Ankara Kalesi) istimlak işi yapılacak, başka çaresi yok. Temizlenecek. İçine fonksiyon yüklenecek, Ankara’nın kent müzesi yok mesela buralara müzeler yapılacak. Fonksiyon yüklenince insanlar geldiklerinde etrafındaki çarşılardan alışveriş yapacak, keyifli hale gelecek. Gelen misafirler hep AVM’ye götürülüyor. Bir yemek yeniliyor, iki tur atılıyor bir hediye alınıyor. Bu kültür dünyanın her yerinde ortadan kalktı artık. Hayat başka bir yere doğru evrildi.”

SARAÇOĞLU’NA DOKUNULAMAZ TESCİLLİ

Saraçoğlu’nu kültür sanat merkezi olarak düzenlemek istediğini anlatan Özhaseki şöyle konuştu:

“Benden sonra gelen arkadaşımı, Bakan Bey’i (Murat Kurum) aradım. ‘Orada ihaleye çıkıp iptal etmişsiniz, siz belediyeye tahsis edin, belediye orayı kültür sanat merkezi yapsın’ dedim. Bırakın binaları oradaki ağaçlar bile tescilli. Saraçoğlu’na dokunulamaz, tescilli hepsi zaten. Orası gibi bir yer ele geçmez ki Cumhuriyet döneminin en güzel yapıları, kendine has mimari geleneği var orada. Geleneklerimizi, kültürümüzü, geçmişimizi niye yıkıp atalım. Selçuklu da olsa, Osmanlı da olsa, Cumhuriyet dönemi de olsa başımızın tacı diyeceğiz. Böyle bakmazsak ideolojik kavganın içine düşeriz.

KAFAMDAKİ PROJE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Saraçoğlu için benim kafamdaki proje, kültür sanat merkezi. Her bir binanın özel bir kültüre, sanata tahsis edilmesi. İçinde geleneksel de olur modern tarz da. Müzik ve resim yapılan yerler, sanat atölyeleri, herkesin keyifle vakit geçirebilecekleri yerler. Orası ana baba günü olur. Ben parkların içine müzik köşeleri ayıracağım. ‘Zabıta filan kovalıyor’ diyorlar ya bu olmayacak. Gençler, sanatla, sporla, müzikle uğraşmazsa kültüre merakı olmazsa, gideceği yer uyuşturucudur. Kesinlikle bir gencin bir hobisinin olması lazım. Bunu da belediye yapacak.”

ÇOCUK KÖYÜ’NÜ 1 YIL İÇİNDE BİTİRİRİZ

Ankara için hazırladığı Çocuk Köyü Projesi’ne de değinen Özhaseki, projeyi şöyle anlattı:

“Çocuklar günümüzde internet ortamında yaşıyorlar. Benim torunum var 2.5 yaşında.Yemek yemezse annesi hemen tableti koyuyor karşısına, çocuk oraya dalıyor, anne orada yemek yedirmeye çalışıyor.İnternet ortamında çocuk doğru büyümez.Çocuk Köyü’nü hazırladım.O da Ankara için bir ilk. Ankapark’ın yanında hayvanat bahçesi olarak belirlenen alan vardı.Hayvanat bahçesinin orada olması doğru değil, şehrin çeperlerinde olması lazım. İki üç yer tespit ettik, hayvanat bahçesi başka bir yerde kurulacak.Biz o alana Çocuk Köyü yapacağız.1 milyon metrekare, 100’e yakın içinde etkinlik var. Çocuk orada geleceğe hazırlanacak, oyun oynayacak, dostluk kuracak. Çocuk sabah gelince anne akşama kadar çıkaramaz öyle güzel bir ortam. 5-6 ay içerisinde uygulama projesini bitiririm ben. 6’ncı ayın sonunda oranın temelini atıp 1 sene içinde bitiririz. Alışveriş merkezinden, evin bilgisayar ortamından kurtulmuş olur çocuk. Bunun küçük bir örneği Kanada’da var ondan esinlendik geliştirdik müthiş bir proje çıktı.”

 
Sevdamızın adı Mamak
 
Şiddet göstermeden yaşamayı öğrenmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevdamızın adı Mamak
AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, AK Parti Ankara Milletvekili ...
İşçilerimizin içi rahat olsun
AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Ankara’da yayın ...
Ne yavaşı, kimsenin durmaya niyeti yok
Cumhur İttifakı’nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki, rakibi Mansur Yavaş’ın ...
 
Ayrım gözetmeyeceğiz
AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, Kutlu Mahallesi esnafını ziyaret etti.
Sanayi esnafına sosyal tesis sözü
AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, OSTİM ve İvedik ...
Kahramankazan’dan Sıhhiye’ye direkt otobüs sözü
Cumhur İttifakı’nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki, Kahramankazanlıların ...
 
Pursaklar’ı ortak akılla yöneteceğiz
Seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde vatandaşlara projelerini ...
Etimesgut’u 2023’e hazırlıyoruz
Nüfusu 600 bine ulaşan Etimesgut’ta birçok yatırım ve hizmet gerçekleştirerek ...
Yavaş yavaş değil uçarak yapacağız
Rakibi Mansur Yavaş’ın ‘yavaş yavaş’ sloganını eleştiren Cumhur İttifakı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri