Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
HABERLER>GÜNDEM
3 Aralık 2010 Cuma - 10:04

Akıllara Ankara geldi

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AVM’lerin, küçük esnaf ve sanatkarın içine düştüğü sorunların en büyük nedeni olarak gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Akıllara Ankara geldi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, alışveriş merkezlerinin, küçük esnafın yaşadığı sıkıntıların ana nedeni olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek, belediyelerin atması gereken adımlar bulunduğunu söyledi. Ergün, “Birçok belediye plan tadilatlarını yapıyorlar ve şehrin belki de en uygunsuz yerinde bunların kurulmasına izin veriyorlar” dedi. 

Bakan Ergün, AVM’lerin kuruluşunun ÇED raporuna bağlanması gerektiğini söyledi.TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplayan Ergün, AVM’lerin, küçük esnaf ve sanatkarın içine düştüğü sorunların en büyük nedeni olarak gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının bir kaç kalemde ifade edilmesi gerekirken tek noktada odaklanılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Ergün, AVM’lerin, esnaf ve sanatkarın değişimi ve dönüşümü üzerinde etkisinin bulunduğunu ancak tek başına bütün gelişmeleri alışveriş merkezleriyle açıklamanın yeterli olmadığını vurguladı. 

Dönüşüm kaçınılmaz

‘AVM’lerle ilgili gelişmeler sizin mevcut durumdaki olumsuzluklarınızın ana nedenidir, bu konuda bir düzenleme olursa kurtuluş gerçekleşmiştir’ yaklaşımının doğru olmadığını dile getiren Ergün, “Evet, nedenlerden bir tanesidir. Alışveriş merkezlerinin gelişmesi küçük esnaf ve sanatkar üzerinde etkiler meydana getirmektedir. Bu etkilerin azaltılması için, giderilmesi için atılması gereken adımlar vardır. Ama esnaf ve sanatkarın değişim ve dönüşümünü sağlayacak başka işlere de ihtiyaç vardır. Kendi yapmaları gereken şeyler vardır. Bunları onlarda paylaşan bir model üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Alışveriş Merkezleri Yasası’nın Bakanlar Kurulu’na sevk edildiğini belirten Ergün, yasa çıkmasa da bu konuda yapılabilecek şeyler bulunduğuna işaret etti. Alışveriş merkezlerinin kendiliğinden gelip şehirlerde kurulmadığını anlatan Ergün şunları söyledi: 

Uygunsuz planlama

“Bütün siyasi partilerimizin belediye başkanlıkları tarafından gerekli plan tadilatları yapılarak alışveriş merkezlerine şehir merkezlerine yer açılıyor. Belediyeler şehrin bütünlüğünü düşünerek, bir alışveriş merkezine bu şehirde nerede ihtiyaç var, şehrin dokusuyla nasıl uyuşacak, bunun hesabını yapabilecek imkana ve yetkilere sahipler. Ama bir çok belediye, a partili, b partili ayrımı yapmıyoruz, plan tadilatlarını yapıyorlar ve şehrin belki de en uygunsuz yerinde, hem esnaf ve sanatkarı olumsuz etkileyecek, hem şehrin trafiğini olumsuz etkileyecek mekanlarda bunların kurulmasına izin veriyorlar. Bu konuda üzerinde çalışıyoruz. Alışveriş merkezlerinin kuruluşu mutlaka bir Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna bağlanmalıdır. Zaten kurulmasın diyen yok. Hayatın bir başka gerçeği haline geldi alışveriş merkezleri. Buradan belediyelerimize sesleniyoruz. Bunların kuruluşunda mutlaka şehrinizin bütünlüğünü düşünmelisiniz.”

Karakuş vagon gibi demişti

ANKARA Giyim Sanayicileri Derneği(AGSD) Başkanı Canip Karakuş da, önceki gün yaptığı açıklamada Büyük Mağazalar ve AVM Yasa Taslağı’nda Alışveriş Merkezlerinin (AVM) kurulması ve işletilmesine bir çeki düzen getirilmesinin şart olduğunu söylemişti. Karakuş, “Yan yana, dip dibe, vagon gibi dizilmiş AVM’leri hiç bir katar çekemez” demişti.

 
...Ve bir ilk
 
Gezici festival bugün başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKİ'ye "ilgisiz" suçlaması
ASKİ’nin Gölbaşı şehir merkezindeki ana cadde ve yollarda yaptığı altyapı ...
Yumurtalar bakan içindi!
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir grup öğrenci, ...
Asayiş sorunu yok
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Asayiş, yokluğunda dikkat çeker. Ülkemizde ...
 
Öğrencilere ekmek yapımı eğitimi
Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, ilköğretim okulu öğrencileri ...
Ceza kesildi diye çok mu üzüldün?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kentteki bazı köprü ve ...
Bakan'dan Gökçek'e fırça
Erdoğan ile Gökçek arasındaki sohbet uzadıkça uzayınca Bakan Atalay çileden çıktı.
 
Bu Kadar da Olmaz
Hacizli Ambulansa İçindeki Hastayla Birlikte El Konuldu!
Sokak müzisyenleri vergiden muaf oldu
Bir işyerinde çalışmaksızın gezici olarak şarkı söyleyenler ile davul ...
Freni patlayan kamyon, dehşet saçtı
Kamyonun yolcu midibüsüne çarptığı kazada, 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri