Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Temmuz 2020 Perşembe - 09:33

Acıbadem’den 40 kişilik uzman ekip, Azerbaycan’a gitti

Aylardır dünyayı kasıp kavuran, yüzyılın salgın hastalığı koronavirüse (Covid-19) karşı, Türkiye’den kardeş Azerbaycan’a destek eli uzandı.

Acıbadem’den 40 kişilik uzman ekip, Azerbaycan’a gitti

TÜRKİYE’DEN KARDEŞ AZERBAYCAN’A COVID-19 İLE MÜCADELEDE TAM DESTEK

 

Aylardır dünyayı kasıp kavuran, yüzyılın salgın hastalığı koronavirüse (Covid-19) karşı, Türkiye’den kardeş Azerbaycan’a destek eli uzandı. Acıbadem Sağlık Grubu’ndan, pandemi sırasında bizzat görev alarak yüksek deneyime ulaşan 40 kişilik uzman bir ekip, Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu’nun önderliğinde, Bakü’de deneyimlerini paylaşıyor. Azerbaycan’ın başkentinde bulunan Yeni Klinika Hastanesi Direktörü Tıbbi Bilimler Doktoru Parviz Abbasov, Türkiye’den gelen ekibin büyük destekleri sonucu hastanede Covid-19 hastalarının tedavisinde önemli bir başarı elde ettiklerini belirtirken, Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu da “Covid-19’a karşı mücadelede olumlu işaretlerin Bakü’ye yayılması için çalışıyoruz” dedi.

 

Yaklaşık 7 ay önce başlayarak hızla tüm dünyayı etkisine alan yeni tip koronavirüs ile (Covid-19) 4 ay önce tanışan Türkiye ilk günden bu yana başarılı önlemleriyle ‘model ülke’ olarak öne çıkıyor. Türkiye, dünyanın böylesini ilk kez deneyimlediği yüzyılın salgın hastalığı Covid-19’a karşı tecrübesini Azerbaycan’a da taşıdı. Sağlık sektöründe bir dünya markası olan ve Türkiye’de Covid-19’un tanı ve tedavisinde tüm hastaneleri ve uzman kadroları ile oldukça başarılı bir süreç yaşayan Acıbadem Sağlık Grubu’ndan Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Prof. Dr. A. Sesin Kocagöz ve Prof. Dr. Özkan Akıncı’nın başı çektiği 40 kişilik deneyimli ekip, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Mart ayında açılan Yeni Klinika Hastanesi’ne giderek, enfeksiyonun yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında deneyim paylaşımı yaptılar. 40 kişilik uzman ekip, Yeni Klinika Hastanesi’ndeki meslektaşlarına deneyim paylaşımı ve bilgi aktarımına yönelik çalışmalara 2 ay süreyle devam edecek. Yeni Klinika Hastanesi Kasım 2020’de açılması planlanırken Covid-19 nedeniyle Mart ayında açılmıştı.

 

40 kişilik uzman kadrosundan Covid-19 desteği

29 Haziran’da Yeni Klinika Hastanesi’ne Acıbadem Sağlık Grubu’ndan 3 öğretim üyesi, 1 yoğun bakım uzmanı ve 5 uzman hemşire gitti. Bakü’de Tabip ismi verilen Kamu Hastaneler Birliği’nin Başkanı, Türkiye’de eğitim gören Yeni Klinika Hastanesi Direktörü Tıbbi Bilimler Doktoru Parviz Abbasov tarafından karşılanan ekip, Yeni Klinika Hastanesi’nde “Covid-19 hastalarının bakımı ve Covid-19 ile ilgili çağdaş tedavi uygulamaları” konusunda Azerbaycan’daki doktor ve hemşire meslektaşlarına eğitim verdi. Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bu sürecin ardından Acıbadem’den 30’a yakın hemşire ve doktorun da hastanede sağlık hizmetlerini yürütmek üzere ekibe katıldıklarını belirterek “Bu katılım sonrasında daha önce oldukça sorunlu olan yoğun bakım hizmetleri ve ağır corona vakalarının takibi süreci yoluna girdi. Hastanenin altyapısıyla ilgili sorunların düzeltilmesi için yine Acıbadem Sağlık Grubu’ndan biyomedikal mühendisleri ve teknik yöneticiler de bu ekibe destek olmak üzere Bakü’ye geldi. Halen 40’ı aşkın Acıbadem personeli Yeni Klinika Hastanesi’nde bu hizmete devam ediyor” dedi.

 

Olumlu sonuçlar alınıyor

Ekibin çalışmaya başlamasıyla Yeni Klinika Hastanesi’nde hastaların hastanede kalış süreleri ve yoğun bakım ihtiyaçlarında azalmalar başladığını belirten Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, “Ekibimizde Altunizade Enfeksiyon Hastalıkları ve Acıbadem Sağlık Grubu Enfeksiyon Kontrol Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. A. Sesin Kocagöz ve Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Özkan Akıncı başta olmak üzere, uzmanlarımızla gerçekleştirdigimiz düzenli web bağlantılarıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. A. Sesin Kocagöz de “Acıbadem Sağlık Grubu uzmanları olarak, Bakü’de kurulmuş olan bu yeni hastanede Covid-19 pandemisine karşı Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vermekten mutluyuz. Azerbaycanlı meslektaşlarımızla birlikte, yüzyılın salgın hastalığına karşı elele mücadele veriyoruz” dedi.

 

Halen sadece Covid hastalarına hizmet veriyor

Pandemi nedeniyle planlanan tarihten önce açılan 100 bin metrekare büyüklüğünde ve 575 yatak kapasiteli Yeni Klinika Hastanesi’nin Direktörü Tıbbi Bilimler Doktoru Parviz Abbasov, halen sadece Covid-19 ile enfekte hastaların kabulü ve tedavisine yönelik hizmet verdiklerini belirterek, “Türkiye’nin saygın sağlık grubu Acıbadem ile kurulan işbirliğimiz Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Derneği'nin (TEBIB) inisiyatifinde gerçekleşiyor. Operasyon merkezi ve Bakanlar Kurulu altındaki TEBIB dünyadaki birçok ülkenin deneyimlerini inceliyor. Pandemi ile mücadelede başarılı sonuçlar elde eden ülkelerin en iyi girişimleri seçiliyor ve işbirliği yapmaya davet ediliyor. Bu kapsamda Acıbadem Sağlık Grubu’nun Covid-19’a karşı deneyimli ekibi ile Azerbaycanlı uzmanlar, tüm dünyayı endişelendiren bu önemli soruna karşı birlikte savaşıyorlar” diye konuştu.

 

Covid-19 vakaları Haziran’dan itibaren hızla artıyor!

Azerbaycan’da Covid hastalarının sayısının Haziran ayından itibaren ciddi şekilde artışa geçtiğini belirten Dr. Parviz Abbasov, devletin enfeksiyonu önlemek için her mekanizmayı geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu: “Azerbaycan’da restoranlar, alışveriş merkezleri ve kafeler kapalı; ancak insanlar toplu olarak birbirlerinin evlerinde veya cenaze yerlerinde toplanıyor. Bugün, enfekte olanların çoğu cenaze törenine katılan kişiler. Teşhis ve tedavinin yanı sıra toplumda kişisel korunmaya dair bilinci artırmaya çalışıyoruz. Zira, kişinin önlem alması, toplum sağlığının korunması açısından çok önemli.”


Hibya Haber Ajansı

 
TCMB faiz kararı takip edilecek
 
Bilim Kurulu toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
COVID-19 Fibroblast Esaslı Hücre Tedavisi
FibroGenesis, Araştırma Aşamasındaki FDA Yeni İlaç Sunumuna Hazırlanırken ...
Genç Türk araştırmacılardan, COVİD-19 tedavisinde uluslararası başarı
İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda ...
Yüz ifadesi azalması ve gevelemek Parkinson habercisi
Hareketi engelleyen ilerleyici bir beyin hastalığı olan Parkinson, çeşitli ...
 
Hem maske takıp hem cilt sorunlarını önlemenin yolları
Coronavirus salgını nedeniyle maskenin hayatımıza girmesiyle birlikte ...
Yaz ayları bu ameliyatlara engel değil
Yaz ayları ve yoğun sıcaklar ameliyatlara engel mi? İstanbul Okan Üniversitesi ...
Göz sağlığı hakkında doğru bilinen 8 yanlış
Şehir efsanesi gibi toplumda yaygın olan bir takım bilinenlerin bugünkü ...
 
AHEF uyarıyor: Güneş çarpmasına dikkat
Halk arasında “güneş çarpması” olarak da nitelendirilen sıcak çarpması, ...
Çağımızın Hastalığı: Stres
Stres hiç kuşkusuz çağımızın en çok maruz kalınan sorunlarından biri! ...
Bir can kurtarmak, tüm insanlığı kurtarmaktır
LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER bir Türkiye gerçeği olan asgari ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri