Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
29 Ekim 2011 Cumartesi - 10:10

ATO’dan Erciş’e öğrenci yurdu

Ankara Ticaret Odası, Van için bütçesinden ayırdığı 500 bin TL’nin ardından, Erciş’e 200 yatak kapasiteli bir de öğrenci yurdu yapma kararı aldı.

ATO’dan Erciş’e öğrenci yurdu

VAN depreminin yaralarını sarmak için harekete geçen Ankara Ticaret Odası (ATO), bütçesinden ayırdığı 500 bin TL’den sonra Erciş’e 200 yatak kapasiteli bir de öğrenci yurdu yapacak.

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, Van depremi, Odanın Ekim ayı olağan meclis gündeminin de ilk sırasında yer aldı. İki gün önce yapılan olağanüstü meclis toplantısında deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak üzere Yönetim Kurulu’na 500 bin TL harcama yetkisi veren Oda Meclisi, bu toplantıda da, Van’ın ilçesi Erciş’te yıkılan yurdun yerine yeni bir öğrenci yurdu yapılmasına ilişkin karar aldı.

İlgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde yürütülmesi planlanan öğrenci yurdunda, etüt salonları, spor ve sosyal tesisler ve kütüphane bulunacak. 2 milyon 500 bin TL’ye mal olması beklenen yurt binasının yapımına en kısa zamanda başlanması planlanıyor.

Kalıcı bir eser

ATO Başkanı Salih Bezci, Van depreminin büyük yıkım ve can kaybına yol açtığını ancak ülke halkının büyük bir yardımseverlik örneği göstererek yaraların iyileşmesi yönünde çalıştığını söyledi. ATO’nun da deprem yaralarını sarmaya katkı sağlamak için önce olağanüstü meclis toplantısıyla, Van’a 500 bin TL bütçe ayırdığını anlatan Bezci, “Erciş’te kalıcı bir eserimiz olsun düşüncesiyle yola çıkarak, öğrencilerimiz için 200 yatak kapasiteli modern bir barınma tesisi yapma kararı aldık. İlgili bakanlıklarla istişare ettikten sonra yapımına başlayacağımız barınma tesisini 6 ay ile 1 yıl arası bir sürede hizmete sokmayı planlıyoruz” dedi.

GVO’dan Van’a hızlı yardım

VAN’da yaşanan deprem felaketi ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri yardım için harekete geçirdi.   Yapılan duyuruların ardından 25-26 Ekim’de iki gün boyunca toplanan yardım malzemeleri 27 Ekim’de ODTÜ GVO danışması önünden Van’a gönderildi.

Her ayrıntı düşünüldü

Bizzat öğrenciler tarafından tasnif edilen ve tırlara yüklenen yardım malzemelerinin çoğunu kışlık kıyafet, battaniye, yorgan, günlük hijyen sağlayıcılar ve kuru gıdalar oluşturuyor. Yardım malzemeleri arasında dağcı tulumundan sobaya, iç çamaşırından bebek ayakkabısına, koltuk değneğinden havluya kadar her ihtiyaç düşünüldü. ODTÜ GVO’lu öğrencilerin en büyük dileği yardımlarının depremzedelere en kısa zamanda ulaşabilmesi. 

Etimesgutlulardan Van’a büyük yardım

ETİMESGUT Belediyesi Kent Konseyi öncülüğünde, Van’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Vatandaşların katkılarından oluşan gıda, giyim ve ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği TIR, Van’a gönderildi. Kadın, erkek, yaşlı, genç toplumun her kesiminden vatandaşlar, depremzedelere destek için kenetlendi. Kimi evdeki halısını kucaklayıp getirdi, kimisi depremzede çocuklar için mama ve bebek bezi aldı. Etimesgut Belediyesi Şefkateli Çarşısı da kampanyaya giyim ve 100 koli gıda malzemesi desteği verdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Van depremi, orada yaşayan kardeşlerimiz gibi bizleri de sarstı. Yaşanan acılar hepimizin acısıdır. Kardeşlerimize sabır ve metanet diliyorum. Etimesgutlu kardeşlerimizin, Vanlı kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla, Kent Konseyimiz ve Kadın Meclisimiz bünyesinde faaliyet gösteren kardeşlerimizin elbirliği ile sağladıkları ihtiyaç malzemelerini, acilen yerine ulaştırılması için yola çıkarmış bulunuyoruz. Van’daki deprem mağduru kardeşlerimizin acılarını, sıkıntılarını paylaşacak, doğrudan ve dolaylı çabalarımız devam edecek.”

İhtiyaca odaklı kampanya

VAN’da yaşanan depremin ardından Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan “Bağışlayın Ulaştıralım” kampanyası deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden ele alınıyor.

Belediyeden yapılan çağrı ile Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED)’e ulaştırılan yardımlar, TIR’larla yola çıkarıldı. Yardım konvoyunun yanı sıra 10 kişiden oluşan arama kurtarma ekibini de deprem bölgesine gönderen Çankaya Belediyesi, genel yardım kampanyasını sona erdirerek, deprem bölgesinden bildirilen ihtiyaca odaklı yardımlarını sürdürecek.

Deprem bölgesine yardım elini uzatanlara teşekkür eden Çankaya Belediyesi Başkanvekili Halil Köseler, “Evindeki yiyeceğinden battaniyesine, sobasından mutfak tüpüne, temizlik malzemesinden çocuk mamasına kadar pek çok eşyayı bize ulaştırarak depremzedeye yardım elini uzatan Çankayalılar, dayanışma ve kardeşliğin güzel bir örneğini sergiledi” dedi.

 
Sincan’da Kurban Bayramı telaşı
 
Haymana Yolu’nda kaçak binaya yıkım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci katı paylarında düzenleme
Yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin ...
Engelli destek eğitimi odası
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması kapsamında Ankara’nın Polatlı İlçesi ...
Bilgisayar var ama dersi yok
Bilişim teknolojileri dersi öğretmenleri, dersin seçmeli hale getirilimesini, ...
 
Artık okuyabiliyorlar
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2008 yılında başlatılan ...
Kazan’da 100 öğrenciye sınavlara hazırlık kursu
Kazan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı ...
Polatlı’da mevsimlik okul
Polatlı Sarıoba köyünde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik ...
 
Alternatif okul hizmeti
Özellikle akşam saatlerinde çalışmak zorunda olan ailelere kolaylık sağlamayı ...
Ankara eğitimin de başkenti
Ankara’nın eğitim konusunda marka bir şehir olduğunu belirten Bahçeşehir ...
Kazan'da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
Kazan'da, Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) yüksek puan alan 3 öğrenci, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri