Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>SİYASET
28 Kasım 2019 Perşembe - 12:41

AK Parti ile ABB arasında ‘sosyal yardım’ tartışması

AK Partili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yardım alanların belediyeden aranarak yardımın devam etmesi için AK Parti’den istifa edip başka partilere üye olmaları konusunda tehdit edildikleri iddiasında bulundu. ABB ise, “Böyle bir durum varsa ispat edilmeli, bu isimler kamuoyuna

AK Parti ile ABB arasında ‘sosyal yardım’ tartışması

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) sosyal yardım alan bazı vatandaşların belediyeden telefonla arandığını ileri sürdü. Şahin, “Eğer yardımlardan yararlanmaya devam etmek istiyorlarsa AK Parti’den istifa edip başka bir partiye üye olmaları söyleniyor” iddiasında bulundu. Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: “CHP tarafından yönetilen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımları konusunda çok çirkin ve utanç verici hadiseler yaşanıyor. Geçmiş yıllarda sosyal yardım alan hemşehrilerimiz belediyeden birileri tarafından aranıyor ve kendilerine eğer yardımlardan yararlanmaya devam etmek istiyorlarsa AK Parti’den istifa edip başka bir partiye üye olmaları söyleniyor. Bu ahlaksız teklifi kabul ederlerse sosyal yardımlardan yararlanmaya devam edecekleri ifade ediliyor. Aksi takdirde aldıkları yardımın kesileceği tehdidi ile tehdit ediliyorlar.

 

ANKARALILARI AYRIŞTIRIYORLAR

AK Parti’den istifa ettikten sonra üye olmalarını istedikleri parti de ilçeden ilçeye değişiyor. Bazı ilçelerde CHP, bazı ilçelerde de CHP’nin ittifak ortağı olduğu başka bir parti adres gösteriliyor. Fakir fukaranın, garip gurebanın partisine bakılır mı? İhtiyaç sahibinin siyasi görüşüne bakılır mı? Zorda olanın yaşam tarzına, görüşüne, düşüncesine bakılır mı? Ama bunların tıyneti bu; bozuk, çarpık. Bölücülük, ayrımcılık iliklerine işlemiş. Dün sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar diye insanları kamplara bölüyorlardı, bugün de siyasi tercihlerine göre ayrımcılığa tabi tutuyorlar. Ankara’yı, Ankaralıları ayrıştırıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplumun sinir uçlarıyla oynamaktan, Ankaralılarla hesaplaşmaktan vazgeçmeli. CHP’li Mansur Yavaş bir an önce bu yüz kızartıcı yanlıştan dönmeli ve bu ayıbı temizlemeli.”

 

BELEDİYEDEN ŞAHİN’E YANIT

 

ABB ise Fatih Şahin’in iddiasına yazılı açıklama ile yanıt verdi. Açıklama şöyle: “AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Sayın Fatih Şahin, sosyal medyada yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alan ailelerin aranarak, yardımın devam etmesi için vatandaşların AK Parti üyeliğinden istifa edip başka partilere üye olmaları konusunda zorlama yapıldığını iddia etmiştir. Kendisine siyasi kariyer planı yapmak için Başkanımız Sayın Mansur Yavaş hakkında sürekli mesnetsiz iddialarda bulunan Sayın Şahin, iftira içeren söylemlerine bir yenisini daha eklemiştir. Tüm Türkiye tarafından yakından takip edildiği üzere Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, hiçbir Ankaralıyı ayırt etmeden hizmet edeceğine söz vermiş ve millet iradesiyle seçimi kazanmasının ardından bu duruşunu sürdürmüştür. Ankara’da her ilçede muhtarlar ve vatandaşlarla buluşan; her gittiği yerde bir oy ajandası taşımadığını defaatle bildiren Başkanımızın, herkese eşit derecede hizmet götürdüğü tüm vatandaşlarımızın malumudur.

İSİMLER TEK TEK AÇIKLANMALI

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yeni dönemde kimseyi ayırt etmeksizin çalışmalarını sürdürmektedir, sürdürecektir. Sosyal yardımlar da yine ilgili birimlerimizce aynı duyarlılıkla sürdürülmektedir. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, kendi personeline dahi istedikleri sendikaya üye olmaları ve bir zorlama olması halinde derhal kendisine bildirilmesi konusunda genelge yayınlayan tek Başkan’dır. Bilgisi dışında gelişen bir hatalı uygulama olduğunda da derhal müdahale edildiğinin en yakın şahidi Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tüm partilerin gruplarıdır. Hâl böyle iken, bu iftira siyasetinin Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın üzerine yapışmayacağı ve iftira atanların yine ellerine bulaşacağı bellidir. Böyle bir durum varsa ispat edilmeli, bu isimler kamuoyuna tek tek açıklanmalıdır.

 

YAŞANMIŞSA DA MÜDAHALE EDECEĞİZ

 

Tüm kamuoyunca bilinmelidir ki, Başkanımızın bilgisi dahilinde olmayan bir durum yaşanmış ise de, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da derhal müdahale edilecektir. Son yerel seçimlerde aziz milletimizin sandıkta verdiği net mesajdan da anlaşılacağı üzere artık Ankara’da insanlar bereket, huzur ve mutluluk istemektedir. Başkent’in artık kısır çekişmelere, iftira siyasetine ve Başkanımız Sayın Mansur Yavaş hakkında sürekli gündem devşirip kendine kariyer yapmayı hedefleyenlere ayıracak vakti yoktur. Bu siyaseti ısrarla sürdürmenin Başkent Ankara’ya bir faydası olmadığı gibi, kendilerine de fayda getirmeyeceği ve millet vicdanında mahkum olacakları açıktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına, Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın ortak aklı önceleyen, şeffaf, katılımcı, denetlenebilir ve herkese eşit mesafedeki yönetim anlayışı ile ara vermeden devam edecektir.”

 
Simülasyon aşkı
 
Su Perileri için #vanayıaçın kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakır: Bir saatlik adalet yetmiş yıllık ibadetten evladır...
AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon üyesi Sami Çakır ...
Sami Çakır: Cenge hazır ol sulhu salah ister isen
Silah ve güç odaklı bir dünyaya hızlı bir şekilde savrulduğumuz inkâr edilemez bir gerçek.
5 ilçenin bütçesi kabul edildi
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, ilçe belediyelerinin 2020 yılı ...
 
Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan organlarını bağışladı
Sağlıklı olan herkesi organ bağışı yapmaya davet eden Ceylan: “ Bir Organ Bir Can”demektir dedi.
Aydoğdu’nun duygu yüklü mesajı
Ahıska Türklerine Yılmaz savunucusu dava adamı Yunus Zeyrek’in vefatı ...
Yaşar Kırkpınar’dan Dış Politika mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Dışişleri Bakanlığı Bütçesini ...
 
AK Partili Cora sert çıktı
Nasıl bir ahlak, ne biçim bir kin bu!
AK PARTİ Milletvekili Çamlı İmamoğlu’na yüklendi
Biz10TV YouTube kanalına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet ...
Kuşoğlu’ndan Erdoğan’a Şehir Hastanesi eleştirisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu “Halkımıza hizmet için zarar ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri